[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bazil88
Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88

sau schimb cu betta splendens (doar in Alba Iulia)
vand radacina, dimensiuni aproximative 50-60x30 cm
pret 40 ron

reducere de pret la 30 ron.
Vand Cichlasoma nigrofasciatum dim. 4-8 cm, 8 buc - pret 4ron/buc.

Sau schimb cu 2 femele mature de Scalar clasic

Vand 2 corpuri iluminare cu 24 leduri , cu accumulator autonomie cca 7 ore
Detalii : http://materialeelectrice.ro/detalii-produs/cavi/corp-neon-cu-acumulator-24-x-0.1-w--vre-02l-9091

Prêt 25 ron /buc.

si un corp de iluminat T5 x 6W cu accumulator, detalii: http://homesmartsolutions.oceania.ro/30836/indicator-exit-cu-acumulator-1x6w-vt-286.html

Prêt 20 ron

+taxe postale
de vanzare corp neon 4 x 18W , pret 100 ron negociabil ,
anuntul este pentru un prieten din Bucuresti, nu are cont e forum ... detalii doar la telefon :0761642179

Pentru inceput acvariul este ok ca volum, nici pestii nu sunt multi, ramaii deocamdata la atatia... dar sfatul meu este sa scoti sau sa returnezi "plasticaraia " aia la petshop si cumpara cateva plante naturale.
Despre filtru , lumina si incalzitor nu ai spus nimic ...
Asteptam poze si detalii noi
Salut, chiar am vrut sa-ti spun ca planta respectiva nu pare o planta de acvariu, cel mult o fi emersa.

Felicitari, faci progrese
Sustin sfatul dat de @dolly referitor la incalzitor.
Il poti pune langa filtru astfel apa incalzita de acesta va fi ajutata de filtru intern sa ajunga mai usor in restul acvariului.
Ofera-ne detalii despre acvariu (dimensiuni/litrii), parametrii apei, filtare, lumina etc.
Din ceea ce se vede parerea mea este ca scalarii nu prea o duc bine in acel acvariu, nu prea au loc.

Asteptam detaliile.
Foarte greu de apreciat pentru simplu fapt ca nu sta locului o clipa sa-l poti vedea
incearca sa faci o poza celuilalt sau prinde-l pe asta (daca poti :lol

poate este asa ceva : http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=3016

dar revin-o cu amanunte.
Se pot combina scalari cu ramirezi dar dimensiunile acvariului mentionat de tine (60x30x40) este mic pentru scalari, eu as merge pe o pereche de ramirezi si eventual ceva razbore, neoni sau cardinali.
zic eu ca minim ar fi: 120- 130 lungime, 45-50 latime si cam 50 inaltime
aproximativ 300 litri
Frumosi, sa-ti traiasca sa te bucuri de ei.
Daca vad bine in prima poza ai in colt un incalzitor?! scoate-l deacolo ca nu-si are rostul si mai castigi si spatiu

P.S. ar trebui sa fim recunoscatori acestor pesti caci cu ei a inceput acvaristica.
Din scurta mea experienta cu "africanii" (doar vreo 2 ani) am sa zica asa:

1) peste pozitia asta sar pentru ca nu i-am avut si las pe altii mai experimetati sa se pronunte.
2) cat mai mare dar acum depinde de ce spatiu dispui, in principiu lungimea sa fie de 2-3 ori latimea iar inaltimea nu mai mare de 50-60cm.
3) nu este nevoie neaparata de decor 3D dar pentru aspect si utilitate ( ascunzi filtrele, incalzitoarele, etc, dupa el) este de preferat sa-l faci .

Buna Raluca, femela din poza mai are un pic pana sa fete, exact nimeni nu-ti poate spune, dar vei vedea ca femela se va comporta ciudat , va respira mult mai rapid si va fi foarte agitata, va inota in susul si josul unui geam al acvariului, se va izola mai apoi de ceilalti cautand un loc linistit sa nasca, burtica va fi mai patratoasa in fata sub zona branhilor.
alber wrote:Nimic pana nu ne lamuresti in privinta tutror caracteristicilor si parametrilor acvariului tau.
Dar nu aici (intr-un topic vechi de 6 ani), ci intr-unul nou, pe care il vei deschide tu singur. Asta dupa ce ne faci si noua o prezentarela "despre noi"

Respecta te rog rugamintea lui @alber, deschide-ti un topic al tau, fa-ti si o prezentare si ma discutam.

30 de litrii si 6 discusi , de dimensiunea lor , de filtrarea acelui acvariu de 30 litrii si alte amanunte nu ne spui nimic? ai mai avut pesti, sti cu ce se "mananca" acvaristica ca sa nu zic " discusareala", sau ce ti-ai zis ca discusii sunt la moda acum si... -hai sa-mi iau si eu vre-o 6 ...

de gestanta este gestanta dar nimeni nu-ti poate zice cu exactitate cand va naste , pentru ca pozele nu sunt foarte clare si nici unghiul foarte bine ales.

Ar trebuii sa arate ceva de genul: http://img822.imageshack.us/i/xifogestant.jpg/

Dar in momentele premergatoare fatarii femela va inota agitata si va respira foarte des, cu siguranta iti vei da singur seama cand trebuie s-o scoti.
dupa parerea mea nisipul de plaja este ok pentru ciclidele africane dar legat de acea buturuga numai tu poti sti daca este ok, toata treaba este sa nu mai elimine tanin.
incearca s-o ti in cada cateva zile sa vezi cum se comporta , oricum este necesara oparirea ei .
Substratul de pietris chiar daca este cumparat din petshop trebuie spalat si oparit, mai apoi se verifica daca nu este calcaros ce mai comuna verificare este prin " metoda cu otetul" adica se ia o lingurita de nisip/pietris (substrat) peste care se toarna otet alimentar, daca "fierbe" inseamba ca este calcaros si nu este bun de bagat in acvariu, el dizolvanduse si crescand duritatea apei.
Bine ai venit.

Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Go to: