[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai mai nea Ciro, ne mai intrebi acu cum sa tii o planta in viata? Fara CO2, far lumina, numa cu fertilizare? Pai ce crezi ca va iesi acolo? Io cred ca o crescatorie de alge.
Dar dupa ce m-am uitat la lista ta de plante, mai am o nedumerire. Tu chiar vrei carasi?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Alber, ia pune mana matale si citeste mai pe indelete ce am scris ... Plantele sunt pentru ciclare... Sa amintesc a o mia oara ca AM lumina 72 de wati...?

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu am 2 carasi de peste o luna si nu am nici o victima in randul plantelor, din contra, cred ca am ajuns la un acvariu supra-plantat, si asta fara CO2 sau cine stie ce spectre de lumini

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am citit domnu, dar in scris nu s-a vazut (sau auzit) si tonul usor tendentios
Plantele pot supravietui o perioada, ca sunt sanatose. Dar lipsa CO@-ului isi va spune cuvantul la un moment dat

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, whatever, m-am trezit lemn si m-am culcat bustean. O sa vad ce fac cu plantele, o sa le tin pe post de "salata" pentru masa porcilor, sau ma indur de cineva sa le donez.
P.S. Stiu ca un un banal acvariu de carasi nu e la fel de interesant ca unele olandeze sau iwagumi sau alte meseriase, dar facem si noi ce putem.

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din ce ai tu acolo doar echinodorus tenellus, valisneria vor rezista o perioada si pun pariu ca prima planta pe lista disparitiei va fi ceratopterisul.

P.S. Incearca sa faci rost de niste giganteea si anubias astea-s singurele care rezista atacurilor carasilor

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca echinodorusul clasic si anubias merg, dar inca nu am facut rost... Ceratopterisul daca il las, e clar ca "salata giulestina" pentru carasi scrie pe el...

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Domle , nu te supara , dar nu o fi acvariu ca un olandez ciumeg ca al altora, sau carasi nu or fi cine stie ce specii , dar ideea e sa iti placa tie sa fii tu multumit , deci , si hai mai repede cu purcelusi ca de cand astept sa postezi o poza si cu ei , eu de exemplu nu am mai bagat mai nimik in acvariu meu la partea de design , doar cateva mutari , aruncat plate si asta e ma multumesc cu el asa , insa ce imi place cel mai mult e cand vin la birou si toti fomalai vin in colt langa mine la cersit sunt maximi . De cand tot zic ca dau din ei si tin doar neonii si sa bag niste scalari dar nu ma lasa inima. Deci daca tu vrei purcelusi, purcelusi avem

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Azi am "redecorat" oleaca acvariul, in asteptarea "purcelusilor". In speta, maestrul @goldman mi-a trimis un gigant de planta Echinodorus Osiris, care m-a dat realmente pe spate. Asa ca am renuntat la unele (multe) alte plante si am pastrat altele, pe langa "copacul" Osiris. Maine mai vin niste cryptocorine si primii 2 carasi aurii mari. Poze maine, promit.

[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Asteptam poze cu interes.
Orice acvarist trebuie sa fie fan "goldfish"
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asaaaaa. Deci am renuntat la Hygrophila Polisperma de tot, am mai adus niste Cryptocorine si doua plante ale caror nume le-am uitat, cred ca un soi de Echinodorus cu frunze mai rotunde... Si am populat "carashina" de Giulesti cu doi monstri aproape de-o "palma". Am mai tuns osirisul, ca era jale, saracii nu aveau loc de frunzele alea gigantice, am pastrat Ceratopterisul (ca hrana "alternativa", momentan) si Ludwigia, ca na, imi place pata aia rosie. Stiu ca nu trebuie, dar mai am reminiscente "olandeze" in sange... Temperatura e setata la 22 de grade, le dau si aer de la vibrator, noaptea, pentru plante bag Easy carbo si Ferropol 24 dimineata, saptamanal la schimbarea de apa Ferropol. Hrana Tetramin si Hikari, o sa incep si cu hrana "bio", gen mazare fiarta, castravete fiert etc... Intentionez sa mai iau in scurt timp inca doi carasi (clar mai mici) negri. Laude... nu prea am de ce sa primesc inca.
Critici, le cam banuiesc:
1. Carasii sunt prea mari, dar i-am luat de la cineva care cu carasi se ocupa, sunt sanatosi si foarte jucausi, iar daca luam unii mici... tot mari ajungeau sa fie.
2. Filtrarea e "saraca". Sunt constient. Cand bugetul va fi ok, o sa iau minim un tetratec 700 sau 1200, sau un E900 de la JBL (care, culmea crizei, anul asta s-a scumpit, si nu invers).
3. Am prea multe plante, si chiar unele care vor fi "devorate" de porcusori. Asta e, sa le devoreze
Alte idei, critici, sfaturi, le astept de la voi. Atasez si niste poze cam neclare, apa era "barbotata" ca abia mancasera, abia plantasem etc...
O seara buna si o noua saptamana asijderea.

P.S. Multumesc in special lui goldman, eugen si irinei pentru punerea pe roate a noului setup.
[Thumb - DSC04422.JPG]

[Thumb - DSC04430.JPG]

[Thumb - DSC04423.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 23:41:21

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ultima poza nu a mai vrut sa intre. Limita e de trei poze maxim pe post?
[Thumb - DSC04433.JPG]

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt chiar foarte frumosi , mie unul imi plac. Sa ii stapanesti cu placere. Nume le-ai pus ;;) ?

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumosi, sa-ti traiasca sa te bucuri de ei.
Daca vad bine in prima poza ai in colt un incalzitor?! scoate-l deacolo ca nu-si are rostul si mai castigi si spatiu

P.S. ar trebui sa fim recunoscatori acestor pesti caci cu ei a inceput acvaristica.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu le-am pus nume inca, trebuie sa ii studiez cateva zile si sa astept inspiratia sa ii "boteze". Mi-e inca greu de la "fatele" dinainte sa ma obisnuiesc cu namilele astea doua

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bazil, gand la gand apropo de incalzitor. Castig si loc si spatiu la priza. mersi.
P.S. trebuie sa ma reobisnuiesc ca in loc sa umplu acvariul de plante, sa fac cumva sa il golesc
Multumesc, sa imi traiasca, sper sa nu am probleme de adaptare, ciclarea a durat 16 zile, testele arata ok, sper sa le placa si lor noua casa.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/02/2011 00:17:28

[Email] [Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Salut colegi,salut Ionut!
Plantele arata cum arata,dar pestii...
Nu ma pricep la porcusori ,dar parca-s de concurs!!!
Bravo lor , tie si fetei de unde ii ai!

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai vazut goldmane, cat am taiat din "copacul" acela ? Mi-a parut rau, dar trebuia sa fac loc.

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@ nea cirotariu
sincer imi place cum prinde contur acvariul matale iar purcelusii tai sunt dementiali,imi plac
sa te bucuri de ei

fostul user ozy
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi mersi, sa vedem de unde ma invart de inca doi "purcelusi" negri mai maricei...
Ceratopterisul deja a fost "atacat" azi-noapte, baietii nu stau degeaba

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2011 12:57:50

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: