[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Da alea de 18w depasesc cu cativa cm lungimea acvariului. Dar de ce sa folosesti t8 de 15w cand poti lua t5 de 24w ? nu are rost sa bagi suportul ala inauntru ocupa spatiu , si mai degaja si caldura , plus ca alea t5 sunt mai subtiri si poti baga 3 lejer si scoti balasurile afara.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

depinde unde tii acvariul... eu unul il tin pe birou si nu`mi permit fire p`afara , cel mai estetic si usor este cum am spus eu , te asigur
[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vrei niste pesti un pic mai deosebiti arunca o privire la:
Microrasbora Galaxy pesti mici, mizerie putina, culori frumoase si delicate, dar au nevoie de acvariu cu multe plante (a nu se intelege pretentioase).
sau
Kribensis
pesti frumosi, multa personalitate, un spectacol perioadele cand au pui, dar au nevoie de acvariu bine plantat (a nu se intelege pretentioase), recomandat sa fie tinuti singuri o singura pereche.

Am ridicat un pic stacheta, dar pestii nu sunt mai sensibili decat cei recomandati mai devreme, cel putin kribii din contra

...
[Yahoo!] [MSN]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite cateva poze cu capacul modificat , bine inca ii lipses un reflector maine cred ca ii voi cumpara , neoanele t5 care asteapta montate si clemele cu care vor fi prinse cele mici sunt pentru t5 cele mari t8 :

1. http://i51.tinypic.com/2la7yp4.jpg

2. http://i55.tinypic.com/209sf0y.jpg

3. http://i53.tinypic.com/rtq7hk.jpg

Am vrut sa montez neoanele dar a facut cabum droserul )

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

iti multumesc mult Andrei pentru tot, din pacate acum urmaresc forumul de pe telefon si nu pot sa vad cum trebuie schita, abia maine ma uit cand ajung acasa. intre timp am dat o raita pe la magazinele din pitesti. la zoomania preturile sunt exagerate...deja cand vezi 5 lei gupy...
aveau in schimb niste discusi superbi dar si pret pe masura.
am gasit un magazinas inschimb de unde am luat un pietris bob de orez quartz foarte frumos, abia astept sa-l pun si o elodeea cu vreo 6 fire la 8 lei.

multumesc pentru toate sfaturile, sunt de mare ajutor

Microrasbora par f interesanti. cred ca in combimatie cu niste neoni si zebre ar fi super. oricum mai e de lucru pana la pesti, vreau sa aiba o casuta frumoasa cand apar

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2011 18:54:20

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

iati si tu plante mai frumoase, elodeea se vede urat... de ce nu pui topicuri la rubrica"cumparari" , astfel cumperi cantitate mai mare la preturi mici
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

imi place elodeea oricum o pun in spate sa acopere filtrul
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

primele alge...diatomee din cate am identificat cu ajutorul forumului.
Am inteles ca trebuie sa stau linistit ca dispar de la sine.

Ieri seara am pus si primii pestisori, cory, normal, sa grabesc putin ciclarea, oricum inca 2 saptamani minim vor ramane singurii locatari.

I-am salvat dintr-o piata din Pitesti unde erau inghesuiti vreo 30 intr-un fel de acvariu-borcan...am vazut ca dupa o ora de acomodare au inceput sa fie foarte activi si zglobii, fac ture peste tot.

Un inceput bun de saptamana va doresc!
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca erau pentru vanzare iti dai seama ca nu avea ala sa tina doar 5-6 cory intrun acvariu si sa insire vo 5-6 acvarii numa pentru cory . Oricum e bine ca ai rabdare . Cu lumina cum stai , ai mai incercat ceva ?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2011 11:50:45

[Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

eh, normal, oricum nu cred ca ii tine nici acasa in altceva...mai grav erau cei 20 de carasei inghesuiti tot in asa ceva, cred ca o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu astfel de imagini cand ma mai duc prin piata

cu lumina momentan voi stagna din pacate, dar nu pentru foarte mult timp, o sa vina socra-miu in vreo 2 saptamani pe la mine, el fiind de profesie electrician si foarte priceput in orice mestereala, a zis ca bagam noi 3 tuburi p-acolo.

sper sa reziste plantele pana atunci, dar fiind majoritatea easy, nu cred ca o sa am probleme.
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am schimbat pietrisul acum doua zile, lucrurile merg conform planului momentan. Cory vad ca se simt bine, sunt vioi. Am avut apa tulbure o zi, dar vad ca s-a limpezit in intregime. Acum astept...revin cu poze cand va fi cazul
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu un mic update : totul merge destul de bine, saptamana asta ma ocup sa mai adaug si lumina, acvariul este populat cu 5 cory, care vad ca s-au adaptat de minune in noua casuta. Mi-am procurat si doua buturugi, una de la un tip de pe net, sunt foarte multumit de ea, si una din petshop...care surpriza ! pluteste !!! azi sper sa fac rost de niste moss, revin cu poze in scurt timp sa vedeti cum a evoluat acvariul
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu noi poze la mai mult de doua saptamni de la inceperea ciclarii. Populatia este de 5 cory si 4 molly, ma gandeam ca in week-end sa introduc si un banc de neoni, ei vor fi de asemenea si ultimii locatari.

vroiam sa vad cum a evoluat acvariul, in bine zic eu, de la primele poze postate pe acest forum.
din pacate vad ca nu merge sa uploadez in galerie pozele, asa ca dau link-uri:
https://picasaweb.google.com/102308761559242448222/Acvariu#5579399370295582530
https://picasaweb.google.com/102308761559242448222/Acvariu#5579399365769937074
https://picasaweb.google.com/102308761559242448222/Acvariu#5579399367290634818

Stiu ca nu e cine stie ce, dar eu sunt multumit de evolutia lui si de evolutia mea ca acvarist aspirant, astept pareri multumesc si sa aveti o zi buna!
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

E foarte bine! Felicitari!
Dar, daca imi permiti citeva mici sugestii - de care poti tine cont sau nu, normal, ca doar e acvariul tau - as renunta la multimea aceea de pietre de diverse forme si culori si as baga plante. Cit mai multe plante. Stiu, esti inca in faza de inceput, ai tot timpul sa mai cumperi, daca vei dori acest lucru.
Si nu in ultimul rind, as muta termometrul pe o laterala a bazinului. De dragul esteticii, echipamentele trebuie sa fie cit mai "camuflate".

Faci progrese si asta e bine. Si este bine ca ai fost si receptiv la sfaturile pe care le-ai primit.
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult dolly pentru sugestii, voi muta termometrul, intr-adevar nu are ce cauta acolo.

momentan vreau sa vad cum evolueaza plantele in lumina slabuta pe care o am, in fine, in week-end cred ca ma pun pe treaba si mai adaug 2 neoane, tinand cont ca stau la 10 min de mers pe jos de Marbo, ar fi si pacat Pietrele imi plac momentan, dar vor fi cu siguranta inlocuite de plante cat mai curand, pentru moment sunt multumit.

mersi pentru vorbele frumoase
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

apropo, imi poate spune cineva ce planta este in planul din fata in cea de-a doua poza? aceea pitica...stiu ca am facut un lucru impulsiv, cumparand planta fara sa stiu nimic despre ea, dar mi-a placut mult (evident vanzatorul mi-a spus ca e foarte usor de crescut bla bla bla)
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Unualtu wrote:apropo, imi poate spune cineva ce planta este in planul din fata in cea de-a doua poza?

Asta vroiam sa te intreb si eu...dar am zis sa nu te iau tare din prima.
Unualtu wrote:...stiu ca am facut un lucru impulsiv, cumparand planta fara sa stiu nimic despre ea, dar mi-a placut mult (evident vanzatorul mi-a spus ca e foarte usor de crescut bla bla bla)

Sa nu mai faci asta niciodata!!! Lasa ce zic vinzatorii...ei sunt pusi acolo sa vinda. Nu conteaza ce, nu conteaza cit, nu conteaza cui.
Iti place ceva, vezi cum se numeste si intreaba si pe aici.

Pe planta aceea nu stiu cum o cheama, dar se prea poate sa nu fie de acvariu.

In schimb, nu vad eu bine sau Anubiasul e ingropat in substrat? Daca e asa, scoate-l de acolo si fixeaza-l pe o buturuga/piatra cu guta. Altfel, ii putrezeste rizomul si pierzi plantuta.

Si da, cind voi mai avea ceva plante, te anunt cu mare drag si pe tine!
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut, chiar am vrut sa-ti spun ca planta respectiva nu pare o planta de acvariu, cel mult o fi emersa.

Felicitari, faci progrese
Sustin sfatul dat de @dolly referitor la incalzitor.
Il poti pune langa filtru astfel apa incalzita de acesta va fi ajutata de filtru intern sa ajunga mai usor in restul acvariului.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pe planta aceea nu stiu cum o cheama, dar se prea poate sa nu fie de acvariu.

m-am gandit si eu la asta...

In schimb, nu vad eu bine sau Anubiasul e ingropat in substrat? Daca e asa, scoate-l de acolo si fixeaza-l pe o buturuga/piatra cu guta. Altfel, ii putrezeste rizomul si pierzi plantuta.

da...este ingropat, nu stiam ca se pune pe buturuga...pai si radacinile asa trebuie sa stea, direct pe buturuga? o pot pune si pe o piatra?

mersi basil pentru raspuns, dolly se referea la termometru, nu la incalzitor, incalzitorul am sa-l las momentan unde este, o sa-l camuflez eu cu o planta...

This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2011 14:02:34

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Unualtu wrote: si radacinile asa trebuie sa stea, direct pe buturuga? o pot pune si pe o piatra?

Uite aici cam cum ar trebui sa arate o buturuga cu Anubias - http://i1082.photobucket.com/albums/j363/thewonderer1/SDC11353.jpg
In timp, planta se va atasa de mopan sau piatra de care e prinsa.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: