[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bazil88
Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Foarte frumos si ingrijit poate chiar prea ingrijit
Frumosi neonii si rasborele dar de departe australe ii depaseste in frumusete te invidiez pentru ei .

Off topic : Nu am reusit sa ajung prin Cluj la persoana mentionata de tine sa vad daca mai gasesc si eu macar un trio.
Ai sa vezi ce placut are sa fie cand va mai creste si iti dizloca decorul si plantele
Cat un bob de orez (nefiert) adica 2-3 mm

P.S. renunta macar la thoracatum .
plante de care intrebi sunt : vivipara cele din spate subtiri si inalte si staurogyne cele din fata

adrian t wrote:Dupa ce am fiert-o , am ucat-o, iar am fiert-o si in sfarsit am introdus-o intr-un bazin dupa un timp a facut la capete (unde a fost taiata) ceva mucilaginos transparent si urat mirositor. Ce-i mai pot face sa scap si de asta?

Poti sa incerci sa aspiri respectivul mucegai sau sa-l indepartezi mecanic si apoi aspirat , repeti operatiunea pana cand unul din voi cedati
Bine ai venit!

...si uite asa incet, incet iti umpli casa de acvarii mai cunoastem noi cativa ...

Am facut rost de un ciot ce vita de vie si nu stiu cum sa-l tratez l-am decojit si este putin verde pot sa-l bag asa

Si totusi daca este inca verde nu te-as sfatuii s-o bagi in acvariu, las-o mai intai sa se usuce.
Despre Hailea nu pot sa spun nimic pentru ca nu am avut, dar ce pot sa-ti spun este ca filtrele hang on isi merita banii si sunt usor de curata. Eu am avut un no name second, model foarte vechi (cred ca printre primele aparute ) si am fost multumit de el, mi-am luat mai apoi (acum vre-o 8-10 ani) un Aquaclear de care ma mai servesc si azi, la un nano cu creveti.
Singura problema pe care o am la acesta din urma este ca la o curatire generala a filtrului am scapat pe jos elicea si sa rupt o paleta, de atunci debitul pare un pic mai scazut si este mai zgomotos dar functioneaza cu brio.

Din ce ai tu acolo doar echinodorus tenellus, valisneria vor rezista o perioada si pun pariu ca prima planta pe lista disparitiei va fi ceratopterisul.

P.S. Incearca sa faci rost de niste giganteea si anubias astea-s singurele care rezista atacurilor carasilor
Bine ai venit.
In primul rand ca sa redresezi inceputul stangaci , citeste asta: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si asta: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati, apoi scapa de carasi (2 oranda gold fish,2 shubunkin,4 ryukin gold fish(carassius auratus)) caci sunt total nepotriviti cu ceilalti locatari ai acvariului si au cu totul alte cerinte.
As banuii carasii in faza cu disparitia neonilor ( carasii inghit cam tot ce le intra in gura) dar...nu exclud nici vina scalarilor care -i mai vaneaza pe neoni.
Nu ai unde sa bagi un filtru intern, este adevarat dar un "hang on" (filtru cascada) iti rezolva problema

Bafta !
Absolut superb.
Felicitari!
Stai linistit ...mai de mult sau mai recent toti am fost in situatia ta.
Avantajul incepatorilor de azi este informatia imensa care exista pe internet,
pe cand pe vremea inceputurilor mele in ale acvaristici erau doar carte veche
si ce mai "rasufla" de pe la cate un crescator.
Doar daca vrei sa faci economie la curent, altfel nu-i nici o problema ca functioneaza.
Oricum vei relua totul de la capat inclusiv ciclarea.

Sau mai sti poate te razgandesti si nu mai schimbi pietrisul

Este alegerea ta
Eu cred ca tocmai de la mazare i se trage.
Da-i hrana granulata.
Apa se va tulbura probabil foarte tare si nu mai vezi ce faci.
In final fa asa cum crezi tu ca-ti este mai usor.
Cu multa placere!

Imi pare rau ca nu ai intrebat mai repede , este pacat acum de munca pe care ai s-o depui.
In faza de inceput in care esti tu acum este de preferat sa soliciti pareri cand vrei sa faci ceva.

P.S. acum daca ramane o mana de pietre amestecata prin substrat nu este o asa problema

L.E. incearca sa-ti faci un CIUR /SITA cu gauri cat sa treaca substratul si sa-ti ramana pietrele.
Nu stiu ce utilitate ar putea avea, de fapt in comert se vand o gramada de lucruri complet inutile , dar se vand

Asa cum spuneam intr-un post anterior intre aceste pietre se vor acumula dejectii care oricat te-ai straduii se le aspiri tot nu ai sa reusesti.
Pestii elibereaza amoniac prin dejectii. Amoniacul este eliberat si atunci cand resturi de hrana excesiva sunt lasate sa se descompuna in acvariu.
Amoniacul este toxic pentru pesti (oricare ar fi acestia).

Cam asta este motivul principal.
Eh... in cazul asta devine destul de complicat sa separi pietrisul de substrat este "o munca de chinez batran", totusi eu zic ca merita sa faci efortul decat sa ai probleme ulterioare.

Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Go to: