[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Tot ziceai ca ai un acvariu de 20 de litri...ce tii in el? Te intereseaza niste creveti red cherry? (fara bani bineinteles)
Felicitari Iuliane !

Sa-ti traiasca!
Poti sa te gandesti si la o cioata, sau niste bolovani.
FlyingDutch wrote:

Am auzit lucruri bune intr-adevar si despre macro de la Easy life. Stiu ca stefanp intr-o vreme cocheta cu ideea de micro jbl macro easy life, nu stiu la ce concluzie a ajuns.

La primul setup am folosit micro JBL si macro Easy life (pt fosfat si potasiu; azotul l-am avut de la seachem). Plantele au mers ok, dar fiind primul setup, nu aveam eu ochiul format incat sa pot sa ma pronunt cum trebuie (nu ca as fi vreun expert acum , dar in timp, mai prinzi una alta).
Setupul trecut am folosit micro JBL si macro PPS-PRO.
La setupul urmator, din toamna, voi renunta la PPS si trec la easy life. Micro ramane tot JBL.

Setupurile le gasesti la semnatura mea (primul a fost "Jurnal acvariu", al doilea "Incercare aquascaping").

Ca un sfat, ia cu incredere un fertilizant profi Si ia si niste teste, sunt de ajutor la inceputul setupului, pana iti formezi rutina fertilizarii...si sunt bune si din cand in cand sa mai verifici una alta.
Bun si biotop, numa' sa nu-l transformi si pe asta tot in saramura
Ai plante frumoase, asta e bine.

Dar, le-ai aranjat prea aliniate toate, ca soldatii Incearca sa formezi niste tufe, sa rupi liniile alea drepte ce sar in ochi.
Eu am un JBL e701.
Isi merita banii

Are debit bun, plastic de calitate si vine cu accesorii si material filtrant. Nu stiu ce consum de energie are sera, insa jbl-ul are unui bun.
Ne-ai parasit de cand te-ai dat pe saratele

Asteptam niste poze , sa vedem si noi discusii aia, poate venim cu undita la tine
Am citit si eu niste plangeri referitoare la JBL si mai exact la rotoarele lor. Dar am inteles (tot de pe net) ca ar fi fost o problema cu o serie de filtre, acum cativa anisori, probleme ce au fost rezolvate.
Eu am un JBL e701 de un an de zile. Merge fara probleme, are debit bun, plasticul canistrei pare de calitate, vine cu material filtrant.
Mai am si un Eheim 2224, echivalent la debit cu 701. Asta il am de aproape doi ani. Merge fara probleme, materialul filtrant din cate am citit e superior celui de la JBL...insa e si ceva mai scump.
Multumesc Dragos !
Pai am sa trec si prin manual, ca sa ma lamuresc ce face fiecare butonel, meniu s.a.m.d.

Poti sa-mi trimiti manuale de pe acum, ca stau cuminti pe mail pana termin eu cu scoala si p'orma le downloadez

Am vazut pe net si ceva programe de postprocesare, dar n-am apucat sa ma uit la ele. Banuiesc ca-s gratuite pentru clientii Nikon...

Si tot la capitolul prima impresie, pe langa aspectul ce l-am mentionat mai sus as zice si ca aparatul dar si obiectivul par scule solide, facute bine. Ecranul LCD e destul de maricel pentru un aparat foto.
Baietii de la F64 s-au miscat repejor, am dat comanda marti pe la ora 12-13 cred, au expediat-o o ora, sau doua mai tarziu si a ajuns miercuri la mine.

Pana acum, totul e ok. Partea grea abia urmeaza
Imi place !
E aerist, e verde. E frumos
Lucian wrote:Sa fie intr-un ceas bun!
Sa ne bucuri cu poze (fotografii vei face mai tarziu ), chiar daca ti sa par mai putin reusite. Asa se invata si vom avea si noi la ce ne bucura ochii si bineinteles la ce carcoti
Ceva impresii la prima vedere (cred ca sunt foarte multi care au aceleasi nelamuriri ca si tine)

Multumesc!
Am facut cateva poze, cum spuneai E diferenta observabila chiar si cu ochiul unui habarnist ca mine, fata de aparatul ce il aveam. Alte impresii e ca are multe butoane , multe optiuni si deocamdata ma uit cum se uita curca in lemne. Da' dupa examenu' de Duminica il iau in primire. Cartea tehnica e grosuta, cat o nuvela bunicica

Lucian wrote:
P.S. daca mai asteptai putin prindeai promotia: "Nu mai cauta aparat! Ia-ti obiectiv" Cumperi un obviectiv si primesti un Nikon D600 de 9000 lei bonus smilie

Prima data cand am citit ce-ai scris mai sus mi-am ridicat mana in sus instant, ca sa-mi dau doua palme
M-am oprit insa la timp si am zis ca glumesti...dupa care am vazut ca e si un link...am inceput iar sa ma sperii. Noroc ca s-a incarcat repejor si am vazut ca e vorba de vreo 300 si ceva de milioane
M-am linistit, n-are de ce sa imi fie ciuda

koala wrote:
Ti-ai luat D90, misto scula, sa o stapanesti sanatos! ... acu' sa vezi, cati bani o sa ingropi in obiective

Multumesc!
Recomandarea a fost a lui Lucian Eu vazusem initial un pachet cu un D3100, dar am mers pe mana unui om experimentat.
Asta a venit la pachet cu un obiectiv Nikkor 18-105, o geanta si un card de memorie...pretul...pentru cineva ca mine la inceput de drum, marisor...simt o durere acuta, in buzunarul dreapta spate

Cat despre obiective, cine stie. Dar deocamdata sa invat sa-l folosesc pe asta. Pe urma mai vedem Insa trebuie sa am grija, caci am in gand niste investitii si pentru aparatura acvariului...

Arhitectul wrote:
Foarte tare scula ! O sa vezi ca este un pas mare de la scrumierele alea de buzunar la DSLR.

Puteai si tu sa faci o poza in oglinda ca sa fotografiezi cu Nikonul cel nou

Succesuri in continuare !

Multumesc!
Si sa imi tuguiez un pic buzele in timp ce-mi fac poza?

alex08 wrote:
Stefan, sa-l stapanesti sanatos si sa faci o gramada de poze!

Multumesc Alex!

image

Multumesc lui Lucian pentru sprijin si sfaturi in alegerea camerei plus documetatia deja trimis si cea ce va sa fie . Ii multumesc si lui Iulian, a fost primul ce mi-a starnit mancarimile

Am o vara la dispozitie sa ma documentez si sa invat. Sper sa ma descurc cat de cat, sa nu fi dat bani pe el degeaba
Evident ca te ajuta co2-ul, bine ai facut ca ai pus.

Indiferent de unghi, mi se pare tot ca e prea mare bolovanul din dreapta. Acum, la stanga mi se pare mai greu de umblat, de aia ziceam ca eu as ciopli bolovanul din dreapta.

Ca filtru extern eu as merge pe jbl 701, ii poti reduce debitul din clapeta si vine si cu material filtrant ok. Plus ca daca vei vrea un acvariu mai maricel in viitor, il poti folosi in continuare.
Eu as fi vazut partea din stanga ca punct de interes (dupa cum ai aranjat scape-ul)...si as fi cioplit bolovanul din dreapta.
Salutare.
Scot la vanzare niste creveti red cherry. Sunt adulti + juvenili (juvenili adica mai mici, insa minimum 1 cm), amestecati, sunt ultima transa ce i-am scos din acvariu inainte sa scot si ultimii litri de apa din el.

Vand la pachet de 15 bucati cu 10 RON. Am disponibil 3 sau 4 pachete.

As prefera in Iasi, dar trimit si in tara.
Si eu as mai adauga ca unii colegi care dau sfaturi dupa ureche, sa se abtina, ca poate ii ia cineva in serios.

In rest, Dragos a punctat bine, desi probabil e deja prea tarziu...
Frumosi bolovanii, foarte frumosi. I-ai cumparat de undeva sau i-ai gasit?

Mi se pare totusi bolovanul din drepta prea mare. In sensul ca mi-e greu sa ma hotarasc in care parte e "centrul de interes" al acvariului si imi cam umbla ochii dintr-o parte in alta.
Superbi pestanii

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: