| Message |
|
|
|
E o varianta sa scazi durata de iluminare. Durata mai mica de iluminare => perioada mai mica de fotosinteza.
Poate si sa scazi intensitatea ar fi o chestie, dar nu stiu ce plante mai ai in acvariu si ce necesitati au.
Sau, poti testa un pic apa sa vezi unde ai deficiente si sa incepi sa fertilizezi si cu macronutrienti. Probabil si alte plante sufera de deficiente.
|
 |
|
|
1. Neonul este nou? Sau vechi? Osram 865 este un neon bun.
Poti verifica calitatea cu un PAR-metru, dar e foarte scump un asemenea instrument.
2. Aquaticplantcentral.com spune
Under intense lighting, this H. corymbosa var. will require ample nitrate, phosphate, potassium, and trace fertilization. Due to its normally fast growth, it can be used as an indicator plant for several key plant nutrients. Small holes forming on the older leaves signal a potassium deficiency, premature yellowing and dying of older leaves signals a nitrate deficiency, and pale, almost white new growth usually signals an iron or trace deficiency.
Am ingrosat cateva bucati din citat.
Explicatia ce imi trece mie prin cap e ca odata cu iluminarea puternica ce o ai in al doilea bazin, planta automat are nevoie de mai multi nutrienti, pentru ca e fortata sa faca fotosinteza (fortata de catre lumina). Nutrientii odata consumati, planta sufera si reactioneaza precum poti observa.
Din cate inteleg nu faci adaos de macronutrienti (printre care intra si nitratii).
Iar in celalalt bazin, unde lumina e slaba, planta nu e fortata, astfel incat consuma mai putini nutrienti, si e suficient ce se gaseste in apa. (concentratiile difera oricum in cele doua bazine)
Nu pot sa-ti spun ca sigur asta e problema, dar e o varianta. Niste teste ar clarifica un pic situatia.
|
 |
|
|
De acord cu colegul "zburator"  .... parca nu merge cioata aia ce se duce in sus.
Plantele isi revin ele, nu-i bai
|
 |
|
|
DannySID wrote:Si apropo cum vine apa din acvariu in filtru? mai trebuie alta pompa?
Prin cadere. Filtrul se pune sub nivelul acvariului. Apa ajunge in filtru pompa o impinge inapoi in bazin.
Si ca rectificare, vaz ca am un post mai sus legat de glicerina, intre timp am aflat si io (de la maestru Lucian) ca trebuie glicerina simpla, neboraxata. Poate mai citeste cineva si nu vrea sa induc in eroare
|
 |
|
|
|
Eheim aquastar 60 vine de la numarul de litri?
Daca da, atunci lumina (15 W) mi se pare cam putina. Ar fi fost bun un tub de 24W.
Pe tubul actual uita-te la capetele lui si la unul din ele scrie ce firma e si ce culoare a temperaturii are (cati kelvini).
|
 |
|
|
Importanta e informatia, daca e corecta sau nu.
Era mai bine sa puna si o sursa, dar totusi asta nu e motiv de cearta
Chill baieti
|
 |
|
|
Si nu te grabi !
Mult spor
|
 |
|
|
|
Multzam'
|
 |
|
|
|
Eu cred ca un acvariu de dimensiunile astea, cu fund dublu si intaritoare longitudinale, va fi foarte ok.
Dar sa vedem ce zic cei mai experimentati, poate trece koala sau Porcu' pe aci'.
|
 |
|
|
Eu am avut un acvariu 80x40x40 , din sticla de 6 mm ce a tinut cativa ani si probabil inca e plin cu apa la noul proprietar.
Din cate stiu grosimea sticlei e determinata de inaltimea acvariului. Poti merge cu 40 cm inaltime linistit.
Iar ca lungime, daca te tine spatiu, da-i un 100 si un 50 latime. Cu fund dublu si ii pui niste intarituri longitudinale.
Oricum, mai asteapta niste sfaturi, nu da comanda de sticla
|
 |
|
|
|
Daca nu-ti cer prea mult, poti pune niste poze cu banda de leduri pusa pe acvariu?
Ma intereseaza si pe mine asa ceva. Ar fi un supliment de lumina pentru zonele mai putin luminate.
|
 |
|
|
Cum ti-am spus si in topicul de la "Despre noi", imi plac foarte mult lemnele si modul in care le-ai aranjat. E grozav
Dimensiunile generoase ale bazinului te ajuta, poti baga lemn la greu.
Frumoasa descrierea si foarte interesant modul de iluminare. Ledurile sunt de putere sau banda simpla?
|
 |
|
|
|
Din cate stiu ouale trebuie sa fie tinute de mama si ventilate de aceasta. Daca le leapada inainte de termen, nu mai supravietuiesc.
|
 |
|
|
Asteptam cu nerabdare
|
 |
|
|
|
E o varianta si asta, desi putin probabil sa fi fost romani in juriu...
O alta varianta e ca asiaticii sa fie mai meticulosi decat noi si sa fie dispusi la mai multa munca (ma rog, printre asiatici mai sunt si cativa englezi,francezi si americani in juriu).
|
 |
|
|
|
Nu inteleg daca zici ca nu merita bazinul sa fie acolo, sau daca nu merita deschiderea jurnalului acolo...
De permis, e permis bineinteles. Iar acvariul tau e un acvariu frumos, ce ar sta bine in sectiunea respectiva.
|
 |
|
|
|
Pe de alta parte nici daca ne lamentam nu cred ca rezolvam ceva ...
|
 |
|
|
|
Ce anume?
|
 |
|
|
Foarte frumos bazinul si hardscape-ul.
Cu siguranta jurnalul isi are locul la sectiunea "Aqascaping"
|
 |
|
|
Asa este, suntem inca departe.
Noi ca nivel general inca trebuie sa invatam lucruri normale pentru altii, dar pe care noi le punem la colt (vezi discutia de mai sus)...pe de alta parte trebuie sa invatam sa ne folosim de mici detalii/artificii, precum zicea Sandu printr-un post parca dupa afisarea rezultatelor aga de anul trecut. Si unele artificii de genul sunt punctate pe forum de catre cei batrani, dar nu toti vor sa le urmeze.
Plus experienta, ce vine in timp
Eu unul sunt extrem de multumit. Cand am downloadat lista am inceput sa ma uit incepand de la coada  , ma asteptam sa imi regasesc numele tare repede  Si vorbeam de artificii...sunt sigur ca daca aveam o poza profi, mai urcam cateva locuri. Si daca nu intarziam 2-3 zile cu pozatul si prindeam exact cand trebuia, iar mai erau cateva locuri in sus. Pe de alta parte, sunt sigur ca eram cu multe locuri mai in jos daca nu urmam sfaturile lui Porcu si Sandu cu cioatele din bazin. Asa ca cel putin teoretic, eu mi-am invatat lectia, sper sa pot sa o pun in practica pe viitor.
Una peste alta, e bine ca s-a participat si de la noi. Mi-ar fi placut sa apara cum e la aga, comentariile juriului...asa iti dai seama ce ai gresit si cum vede un profesionist acvariul tau.
|
 |
|
|