[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
S-au afisat rezultatele finale la IAPLC 2013.
Nu stiu exact in ce zi s-au pus pe site, ca am fost plecat, da' acu' le-am vazut ca am ajuns acasa, asa ca luati d'aci:

http://en.iaplc.com/results13/results13.html

De la noi au participat:

- Balazs Szekely
- Ionut Godea
- Bitanu Daniel Marcel
- Minu Marius
- Oprean Cosmin
- Stefan Prisacariu

Concursul l-a castigat un vietnamez, restul locurilor le puteti vedea downloadand pdf-ul din link-ul de mai sus.
Eu am gasit si creveti adulti in filtrele externe

Cu buretele ala ar trebui sa fie problema rezolvata.
Mult succes cu noul setup. Cat despre cel vechi, ce sa zic...shit happens, vei avea mai mult noroc cu acesta.
Si mie imi par un piculet cam mari cioatele...

Incalzitorul de substrat are si controller?
Un filtru intern cu debit de 1200 l/ora este Resun SP1200.
Daca ai de unde cumpara sticla si mai ai cativa lei disponibili, ia-ti sticla de 10 si fa-l de 50 inaltime. Eventual inca un 20 cm lungime, daca iti permite spatiul.
S-ar putea ca filtrul extern sa "prinda" aer (si probabil o va face), astfel incat atunci cand primeste curent a doua oara, rotourl sa se invarte in gol, intr-o "punga de aer", ceea ce poate duce la arderea motorului.

Pe de alta parte, mizeria adunata in filtru, stand acolo, se impute. Pentru ca bacteriile nu se vor putea dezvolta, nu primesc oxigen daca nu primesc si apa.

Dar de ce nu il lasi sa mearga non-stop daca ai evacuare?
IwaGumiGUY wrote:Interesant punct de vedere, chiar am vazut ceva filmulete pe Yotube cu niste pastile de la Tetra cu ceva colonii de bacterii, mama ce reclama le faceau , de la o pastila era gata ciclarea parca undeva la 24-48 ore. Nu am folosit dar parca e mult prea frumos sa fie adevarat. Asteptam pe colegul Alexos sa vedem ce a rezolvat.

Cu siguranta nu sunt de ajuns 24-48 de ore ca sa mentina un bazin in conditii optime. Dar deh, asta-i marketingul...trebuie si ei sa vanda.
Insa o diferenta fac, o diferenta notabila chiar.

Referitor la bacterii, o varianta ar fi sa le tina in forma sporulata, in sticlutele respective, iar in bazin avand conditiile necesare vietii lor, sa se dezvolte din spor in bacteria propriu-zisa. Iar sporii rezista in natura in conditii diverse si dure de mediu (ma rog, depinde si de la bacterie la bacterie).
Nu-s biolog, da' e o varianta.

Apropos, on-topic , e frumos iazul alex. Imi inchipui ca va arata mult mai misto dupa ce pui si niste salcii si alte buruieni pe langa. Niste nuferi nu te tenteaza?
Traducerea e gata , mai ramane sa fie urcata pe site.
Cu ocazia asta l-am citit si printre primii
Ba e o imagine placuta in acvariu
Pietrele stau bine acolo (zic asta din punctul de vedere al unui incepator; io adica ).

Macrandra mi se pare ok acolo. Probabil nu arata inca grozav pentru ca nu e tufa si se vad fire. In curand va fi mult mai ok.

Pinnatifida insa e o plante mare si va acoperi cioata. De asemenea mi se pare prea mare pentru mijlocul acvariului. Ar fi o idee sa o integrezi in spatele cryptocorynelor. Nu stiu exact cum va arata, dar poti incerca.
Firul ala de pinatifida parca nu sta bine acolo, singur, trist si in fata cioatei ...cel putin asa mi se pare mie. Eu l-as scoate, ca sa se vada cioata.
Gurami in 50 de litri net?
Alex wrote:Multumesc, eu l-am facut in engleza ... sincer mi-a fost lene sa-l mai traduc, dar parca am inteles ca Mosu se ocupa si de asta Vrei sa-i bagi lui un mesaj te rog si sa verificati cum sta cu traducerea?

Placerea mea
Il contactez pe mos.
Sa fie primit, cum se zice

Apropos, daca e nevoie de traducere, zic prezent
Manado la inceput are boabe care plutesc, se vor scufunda. De asemenea substratul se mai aseaza in timp, iar plantele fac radacini si se vor fixa
Ca sfat, baga-le un pic mai adanc la inceput, ca sa nu mai plece la plimbare.
Algele verzi de pe sticla sunt GSA, teoretic daca vei creste concetratia de po4, ar trebui sa dispara. Daca insa apar tarziu si nu foarte deranjant, nu m-as hazarda.

Ce vezi maro la nivelul substratului sunt bacterii din substrat.

N-am zis ca ai ceva de ascuns
Doar ca eram curios, caci a trecut ceva vreme de la ultimul update.
Pai de ce nu pui un update si pentru noi narcis ?
Heteranthera intr-adevar, are nevoie de mult no3 si eu am avut probleme cu ea cand aveam nitratii mici.

Si narcis spune un lucru bun. S-ar putea sa-ti creasca consumul odata cu noua lumina. N-ar fi rau sa faci niste teste de apa.
Poti incerca sa mai scazi si NO3-ul, asta daca n-ai plante ce necesita NO3 mult.
Felicitari !
O diferenta destul de notabila. Asta e buna si de exemplu pentru cei care spun ca gieseman sau alte neoane produse de firme specializate sunt tot aia cu osram...

Reflectoarele sa le iei tot de la o firma serioasa

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: