Message |
|
Salutare,am un gand de a pune in acvariu alaturi de cei 2 xipho pereche si 4 platy aprox 6 neoni,crede-ti ca ar fi o problema de compatibilitate ?
|
 |
|
pai asa am facut si eu ieri dupa schimbul de apa frumos le-am taiat si le-am pus in pietris sunt frunze cu tulpini.....acum sincer o sa anunt daca au prins radacini ....sincer chiar mi-ar parea bine sa se intample......
|
 |
|
.....mai imi pare rau ca nu am cum sa va zic ce plante sunt ....dar acum ma gandesc ca altfel decat sa tai usor si frumos acele tulpini care ies din apa nu stiu cum asa avea sa rezolv problema,mirarea e mare si pe capu` meu fara sa pun ceva pt plante in apa..nu stiu fertilizator sau nu stiu habar nu am cred ca sapt viitoare una din ele va iesii prin capacul ala care il deschid sa le dau d mancare 
|
 |
|
Salutare din nou , am o mica nedumerire in a face ceva cu plantele mele.....in acvariu meu de 54L cu dimensiunile de 60cm/30cm/30cm inaltime plantele mele care atunci cand le-am cumparat cand am dat drumu` la acvariu (inceputul lui decembrie) erau abia la jumatea acvariului acum ....una dintre ele iese din apa binisor si sta in neon....apa este ca l-am umplut la limita atat cat sa nu de-a pe jos ,si sincer mai sunt vreo doua care cred ca o sa o ajunga din urma si pe celalta...intrebare...ce fac? As putea sa tai din tulpina ei...acum imi pare rau ca nu pot sa va zic ce plante am  dar este din cele cu tulpini mai grosute adica nu plante din acelea ca iarba si frunze maricele si late....fara sa dau prea multe detalii ajutatoare astept un posibil sfat ,merci.
|
 |
|
gata boss-i s-a inteles ,merci ca mi-ati clarificat si aspectul asta
|
 |
|
merci la toata lumea de sfaturi.....acum nu ca m-ar deranja f mult i-am scos pana acum deoarece am mai auzit pe la voi ca se pot inmultii in nr f mare si apoi nu stiu de aspect daca mi s-ar umple acvariu de melci.....apoi am mai auzit ca parca ar modifica chimia apei ????? sau nu,nu stiu sigur...dar bine deci nu bag botia in 54L asa ca raman la rabdarea de chinez batran,acum sincer eu i-as lasa daca ziceti ca pe undeva sunt si folositori dar ma gandesc ca daca mi se umple acvariu de melci ?????aspectul nu o avea de suferit ?????
|
 |
|
aha..sa inteleg ca sunt tot un fel de sanitari
|
 |
|
botia....sincer nu prea am vazut de asa ceva cat nici nu stiu cum arata....daca zici ca merge o sa caut de o pereche ....acum iti mai scriu cateva detalii si sa-mi zici daca merg sa nu ii iau degeaba...acvariu 54L....plante ,pesti......2xipho,5guppy,4platy,2corydoras.
|
 |
|
Sal,am mai intrebat eu odata de acesti melcisori care apar de unde nu stiu,poate de la o planta cumparata cu ceva oua in ea.....acum.....zilnic scot cam 3-4 melcisori din acvariu nu sunt mari ...cel mult un sfert de unghie mica de la mana  (hal descriere)....intrebare....daca o tin tot asa exista posibilitatea sa nu mi se inmulteasca,adica poate daca ii scot de cum apar sa nu mai ajunga la maturitate si sa mi se umple acvariu de ei ????sau exista vreo alta metoda de combatere a lor ??? zilnic inspectez acvariu fff atent si cum apar pac i-am si scos....astept sfaturi,merci anticipat .
|
 |
|
Salutare si bine ne-am gasit pe 2009,intrebarea mea.....buretele de la filtru de apa se schimba si daca da cand si daca exista vreo operatie mai speciala,inca nu e nevoie dar cum stiu d la voi cam odata pe luna ca sa mai curat il clatesc in apa care o scot din acvariu si mi-a venit in cap intrebarea ,de ce? pt ca stiu ca in el exista bacteriile asa de mult folositoare si care s-au format in periaoada ciclarii,daca sa zic ca gasesc si cumpar unul nou?ele se formeaza in nou sau.......Merci anticipat .
|
 |
|
multumesc la toata lumea,cu neoanele o sa vad ce pot face sa maresc luminozitatea,cu deschiderea unui al doilea topic cu acelasi subiect imi cer scuze,iar cu melcii.....o sa-l urmaresc cu toate ca momentan a disparut  l-o fi mancat femela de xipho ca e de-o fomista de nu se vede si parca am vazut-o ca il cam baga in seama,oricum o sa vad daca mai apar...merci si un an nou fericit daca nu ne mai "intalnim" cu vreo problema pe aici ,sal.
|
 |
|
aoleu deci e groasa cu neonul.....inseamna ca tre sa-l schimb zici ca de 18W ar mai fi o treaba,melcul e viu ca se plimba pe frunza de n-are treaba,merci mult .
|
 |
|
Azi am descoperit pt prima data pe o frunza un melcisor cu cochilia maronie lunguiata data pe spate......??? de ce apare? ce e de facut? il scot ???
|
 |
|
iar la raport ...neonul are 9W si acvariu 54 L....bine exceptand pietrisul ,nu e chiar pana sus umplut are48-50L...acum mi-a dat 0,18 ?????? cum vi se pare??e ok,sau nu .....neonul e la set primit cand am luat acvariu cu capac cu tot,mai el lumineaza chiar nu mi-a trecut prin cap ca nu ar fi destul , astept opinia voastra si nu uitati de chestia cu melcul vazut azi pt data pe o frunza....micut cu cochilia lunga si data pe spate....de ce a aparut,ce e de facut,il scot din acvariu???
|
 |
|
E..acum sa nu exageram ca nu l-am repezit cum zici ca "ba nu ai dreptate"....eu mi-am dat o parere si i-am multumit pt sfat ,chiar asta o sa fac sa vad ce neon am ,mai scad si "valurirea" apei sau depitul de aer....merci la amandoi si apropo acum am vazut pe o planta un melc mic imi ziceti si mie de ce apare,ce e de facut ,il inlatur din acvariu.....???
|
 |
|
..mai ales ca am scris ca ele chiar cresc,unele frunze se mai usuca dar "
inmuguresc altele si chiar au luat si in inaltime.....nu stiu tind sa cred ca nu este de la lumina...zic eu ...oricum merci pt opinie
|
 |
|
nu stiu c sa zic ,ideea este ca acvariul e de 54L si am neon la el ....si sincer nu stiu sa zic la raportul marime acvariu/luminozitate dar este chiar bine luminat plantele chiar au lumina...toate.....????
|
 |
|
Salutare ,ca acum de sarbatori m-am mai gasit cu o intrebare,pe frunzele plantelor mele a aparut ceea ce pare a fi ca un praf maroniu,acum va intre de la ce ar putea fi ???ele cresc in continuare si asta vizibil,nu am instalatie de CO2,unele frunze se mai usuca,cresc altele in locul lor....merci anticipat .
|
 |
|
 .....merci mult pt raspunsuri,acum e probabil sa nu fie disponibile pt ca par un pic mai micute ,cat despre daca sunt femele sunt cu siguranta ,sunt novice dar cum guppy sunt foarte comuni si indicati pt incepatori a fost primul lucru care l-am invatat si la specia asta nu e foarte greu sa diferentiezi sexele
|
 |
|
Sal,am si eu urmatoarea intrebare....am 2 masculi de guppy si o femela de aceeasi....fel sau subspecie de guppy sa zic si alte 2 femele de guppy de alt fel sau subspecie  ,intrebare .....cu timpul cei 2 masculi or sa bage "in seama " pe celelalte doua?Intreb daca voi ati mai avut cazuri in care s-au imperecheat sau ceva nu tin neaparat sa se imperecheze dar din ce vad nu le prea baga in seama ....ce-i drept cele 2 femele au venit cam la o saptamana dupa ceilalti guppy iar de atunci a mai trecut una,stiu poate e prea devreme dar intreb,merci.Craciun fericit tuturor !
|
 |
|