[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melcii din acvariu ?????  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
tarabostes
Junior member

IP:

Sal,am mai intrebat eu odata de acesti melcisori care apar de unde nu stiu,poate de la o planta cumparata cu ceva oua in ea.....acum.....zilnic scot cam 3-4 melcisori din acvariu nu sunt mari ...cel mult un sfert de unghie mica de la mana (hal descriere)....intrebare....daca o tin tot asa exista posibilitatea sa nu mi se inmulteasca,adica poate daca ii scot de cum apar sa nu mai ajunga la maturitate si sa mi se umple acvariu de ei ????sau exista vreo alta metoda de combatere a lor ??? zilnic inspectez acvariu fff atent si cum apar pac i-am si scos....astept sfaturi,merci anticipat .
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

achizitioneaza-ti cativa botia, de dimensiuni mici, si vei fi surprins de puterile lor..(sunt renumiti ca si mancatori de melci)
[Yahoo!]
tarabostes
Junior member

IP:

botia....sincer nu prea am vazut de asa ceva cat nici nu stiu cum arata....daca zici ca merge o sa caut de o pereche ....acum iti mai scriu cateva detalii si sa-mi zici daca merg sa nu ii iau degeaba...acvariu 54L....plante ,pesti......2xipho,5guppy,4platy,2corydoras.
tarabostes
Junior member

IP:

aha..sa inteleg ca sunt tot un fel de sanitari
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu baga Botia in 54 litri, sint pesti mari.
Daca ai rabdare de chinez batrin, poti sa-i culegi zilnic pe cei pe care-i vezi, daca n-are cine face pui ar trebui sa dispara.

De fapt de ce te deranjeaza melcii? Mie-mi chiar plac.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Faraonu wrote:De fapt de ce te deranjeaza melcii? Mie-mi chiar plac.

Corect. Plus ca intr-o oarece masura sunt utili. Tin cu brio locul ramelor si aerisesc substratul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

tarabostes wrote:aha..sa inteleg ca sunt tot un fel de sanitari

Sunt un semn ca acvariul tau e unul sanatos.
tarabostes
Junior member

IP:

merci la toata lumea de sfaturi.....acum nu ca m-ar deranja f mult i-am scos pana acum deoarece am mai auzit pe la voi ca se pot inmultii in nr f mare si apoi nu stiu de aspect daca mi s-ar umple acvariu de melci.....apoi am mai auzit ca parca ar modifica chimia apei ????? sau nu,nu stiu sigur...dar bine deci nu bag botia in 54L asa ca raman la rabdarea de chinez batran,acum sincer eu i-as lasa daca ziceti ca pe undeva sunt si folositori dar ma gandesc ca daca mi se umple acvariu de melci ?????aspectul nu o avea de suferit ?????
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca o sa se inmulteasca fara masura, o sa te apuci sa-i culegi . Acvariu' nu-i foarte mare si poti sa-i raresti la nevoie fara prea mare efort.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

tarabostes wrote:dar ma gandesc ca daca mi se umple acvariu de melci ?????aspectul nu o avea de suferit ?????

Un dac breaz ca tine n-ar trebui sa se sperie din atata lucru .
Serios acum, melcii astia ies mai mult cand este lumina stinsa la acvariu. In rest nu-i vezi pe-acolo. Iar in cazul in care sa vor inmulti excesiv, pui seara o bucatica de castravete in apa (fixata cu ceva pe fundul acvariului) si dupa 2 ore o scoti plina de melci. In felul acesta ii raresti.
De altfel la mine in acvar sunt sub control strict din cauza CO2-ului. Asa ca s-ar putea ca in curand sa-mi mai doresc. Lasa-i in pace si canalizeaza-ti energia catre alte aspecte ale acvariului tau.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
tarabostes
Junior member

IP:

gata boss-i s-a inteles ,merci ca mi-ati clarificat si aspectul asta
obi1
Member

IP:

Sau poti sa scapi de ei cu : http://www.theaquariumwiki.com/Anentome_helena
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ajung in filtrul biologic mai scapi de ei doar odata cu bacteriile, =deciclare-ciclare. Stii ce inseamna asta, nu-i asa?

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: