Message |
|
merci la toata lumea,lucrurile sunt clare......voi folosi apa de la robinet cu cele 3 zile pt eliminarea clorului ,iar ghivecele tre` sa dispara ,ma voi ocupa de ele spre sfarsitul saptamanii la schimbul de apa .sal
|
 |
|
Sal din nou,dupa 2 sapt si ceva d ciclat apa in sfarsit mi-am populat acvariu,cu pestisori atat cat trebuie la 54 L,4guppy,4platy,2xifo si 2 corydoras,la sfarsitul sapt o sa trebuiasca sa schimb acei 20-30% sin apa,acum .....din ce am citit imi pun cu vreo 3 zile inainte apa de la robinet intr-un recipient deschis il las sa iasa clorul si o pun in acvariu cu o temp aprox ca cea din acvariu,acum intrebarea mea in necunostinta de cauza,oare apa plata din comert nu e buna?chiar daca o las la fel 2-3 zile intr-un recipient,dar ma gandesc ca poate e mai curata ca cea de la robinet ???? Nu stiu intreb si eu !!!! A....si ca o completare ca am vazut acum .....din una din plantele mele nu stiu denumirea ,e lunga cu frunzulite multe pe ea uniforme de sus pana jos au iesit vreo 2 fire din ghiveciul ala mic in care sunt puse in pietris si sunt prinse printe celelalte plante tot sub apa dar radacinile nu sunt in pietris,are ceva daca le las asa?sau trebuie neaparat sa le bag inapoi in pietris?? Merci si scuze de atata romanul ce am scris 
|
 |
|
mi-am luat un incalzitor AQUAEL ...cica ar fi bun,l-am bagat si deocamdata is face treaba temp apei a ramas la 24-max 25 excelent zic eu ....cum weekendul asta sunt cam 2 saptamani de ciclat apa cred ca o sa incep usor popularea cu pesti
|
 |
|
ok,daca asta e solutia...asa facem,merci
|
 |
|
sunt inca in perioada de ciclare deci nu am pesti deloc,e vb de incalzitor,are termostat si l-am fixat la 24 grade....temperatura urca la 27,am fixat termostatul la 23,22,20,chiar si 18 grade....pe termometru ramanea la 27,cand scot din priza incalzitorul temp apei scade usor pana la aprox 22-23 grade, ce ma intreb eu ...pt viviparii care o sa-i cumpari...corydoras,guppy,platy,xipho (bine imi aleg din astia nu ii i-au pe toti ;) )sa zic ca las termostaul sa mearga si ramane la 27 de grade ,e mult prea mult pt ei sau daca nu il pun deloc si ramane la 22-23 e prea putin sau  .....tre sa-mi iau alt incalzitor......????
|
 |
|
MULTAM
|
 |
|
am de marti un acvariu de 54L si conform altor pasionati de aici de pe forum carora le multumesc acum e bine pus la ciclat si ramane sa astept inca o sapt sa incep sa populez usor cu pesti,intrebarea mea e legate de cele 2 subst primite odata cu acvariu....cand am decorat acvariu si "i-am dat drumu`" am pus cantitatile de pe instructiuni acum..cum crede-ti ca e bine sa le folosesc in continuare ...si ca dozaj sau daca e bine sa le mai folosesc???merci anticipat .
|
 |
|
da ok,dar cat de brusc poate sa fluctueze intre2 grade eu zic ca e ok,parerea mea ca stagneaza la 24 ,daca poti sa-mi raspunzi la celalalt topic te rog
|
 |
|
asa am sa fac de azi dimineata a ramas intre 24-25 oricum cred ca daca va ramane intre 23-25 sau daca fluctueaza intre astea 2 valori e ok,nu?ce te mai rog ....am mai pus un topic daca poti tu sa-mi raspunzi ...e legat de oxigenare
|
 |
|
Pt un acvariu la inceput in perioada de ciclare,la filtru care are si pompa de aer cam cat sa fie deschisa valva aceea care baga aer in apa....aproximativ ,mai mult oxigen mai putin,mediu de vreme ce in acvariu de 54L se afla si vreo 5 plante,intreb pt ca am auzit ca prea mult oxigen nu face bine plantelor sau daca e vreo diferenta acum la ciclare fata de cand o sa pun pestii ,iar daca e important in ce directie e orientata duza care baga aer in apa,trebuie sa "sufle" in acvariu in plin sau orientata spre "perete" ??
|
 |
|
salut....nu sa stii ca am incercat nu stiu care-i treaba am pus incalzitorul la 18 grade l-am lasat vreo 12 ore si apa tot la aproape 27 ,oricum de azi dimineata am lasat acvariul fara incalzitor si a scazut la 25 ,cred ca e si cald la mine,am soba cu gaze si e la cam 2m de acvariu si cum in alta parte nu am cum sa-l pun asta e,nu mai consum curent si cu el daca imi ramane apa la 23-24 o las asa daca crezi si tu ca e ok,daca scade sub 23 atunci o sa mai bag incalzitorul si o sa incerc sa raman la 23-25 de grade,sper sa nu fie fluctuatia prea mare,nu stiu intreb.Iar cu schimbatul apei deci o las asa cum e si dupa ce bag pestii de atunci zici sa incep sa schimb saptamanal aprox 30% din apa...
|
 |
|
aha atunci raman la xipho,guppy,coridoras si platy total cam 12 o sa fie,acum ce vroiam sa te intreb,apa mea are cam 26-27 de grade te intreb daca e prea mult pt viviparii astia,am incalzitor cu termostat si l-am pus la 25 si la fel,am scazut la 23...20 chiar si la minim la 18 si temp nu s-a modificat,il mai las in priza pana maine cu termostatul la 18 grade iar daca nu scade il scot din priza ca asa parca scadea temp,in orice caz spune-mi cam la ce temp e bine sa raman sau sa fluctuez 1-2 grade sau cat e permis,iar inca o intrebare.....cum acvariul l-am facut marti seara deja chiar daca nu am pus inca pesti tot incep sa schimb apa dupa o saptaman cam 30% ? sau asta dupa ce pun pestii?merci mult pt sfaturi .....sal.
|
 |
|
aha.....deci e bine sa-mi iau 2 corydoras sa zic ,4-6 guppy si 4 zipho ar fi ok ? iar apa sa fie cam 24-25 d grade,acum scuze dar chiar sunt incantat de acvaristica asta si o sa cam stresez lumea pe aici dar nu de alta dar vreau sa fac o treaba buna nu ca dupa 2 luni sa arunc la gunoi tot
...zic combinatia asta pt ca sanitari banuiesc ca sunt folositori ,dar oricum sunt curios cum arata platty astia ca nu-i stiu si poate mai scad din ceilalti si imi iau si o pereche din astia ,asta totul in jurul sumei de aprox 12 pesti la acvariul meu de 54 L
|
 |
|
..aha,deci e normal zici ,merci m-am mai linistit,si zici ca daca am "facut "acvariul marti e bine daca pe duminica pun sanitarii si m-am grabii daca as pune si restul ?,la 54L vroiam sa pun 2 sanitari,4 gupy,2 zyphi si 2 sau 4 moly
deci sa inteleg ca tre` sa astept asa de mult sa populez cu pesti?
|
 |
|
..asta ca o continuare la celalalt topic al meu..
|
 |
|
Salut la toata lumea sa fiu scurt ,de curand mi-am luat un acvariu de 54 L si inainte de toate am citit pe acest site mai toate indicatiile pt un incepator,alaltaieri adica pe 2.....am curatat acvariu doar cu apa rece,am spalat pietrisul (granulatie2-4),2 roci,o bucata de lemn toate luate din magazin nu din curte  , 5 plante (aici problem nu stiu sa va zic cum se numesc) ,l-am umplut cu apa usor fara sa agit pietrisul,dupa am dat drumul la filtru care include si pompa de apa,si incalzitor setat pe la 24 de grade de vreme ce pt incepatori daca imi i-au vivipari de ok ,apoi am adaugat "aqua safe si easybalance" dozajul indicat.Dupa o noapte si o zi insa mi sa cam tulburat apa,parca cu o tenta f putin spre verde.cam cat de tulbure? bazinul are 60cm /30/30 iar din lateral nu se vede filtrul din capatul celalalt sa va faceti o idee,acum sper sa ma ajutati cu informatii ca chiar nu vreau sa-mi bat joc ,inca nu mi-am luat pesti pt ca am auzit ca tre` sa las un pic apa sa-si faca ea "treaba" ei si cu cele 2 aquasafe si easy balance....iar acum daca am vazut ca apa sa cam tulburat nu vreau sa ii i-au degeaba,astept va rog indicatii sa fac o treaba buna,a si are si capac bazinul cu neon pe care noaptea il inchid si ziua il tin 10-12 ore,salutare si astept indicatii.
|
 |
|