[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
znetbrolly wrote:in fine acum voi incerca sa las apa la declorificat, am o galeata de 10 l, dar inainte foloseam sticle de 2,5l [ocupa mai putin spatiu ]

Nu se tine apa la invechit in sticle sau recipiente cu gura mica. Doar in galeti sau bidoane cu gura larga. In acest fel se poare evapora clorul din apa. Nu mai pune in sticle.
Eu ma lovesc mereu prin baie sau balcon de un bidon de varza de 40 l, dar asta e, nu am ce fac.
tznetbrolly wrote:teste pentru nitriti, nitrati ori amoniac nu am facut ... se gasesc astfel de teste la fish shopuri ? si la ce perioade de timp trebuiesc facute ?

Se gasesc teste, si de la Tetra si de la JBL, sunt mai multi producatori. Eu acum fac teste saptamanl, dar am acvariul ciclat. Inainte faceam zilnic, de, mai fricos. Cu timpul, cand vom mai creste, le vom rari. Vom vedea din ochi daca acvariul merge sau nu
blackmoor wrote:legat de substanta minune ce-ti regleaza ph, poate ne explici mai mult ce face? ca, normal ar trebui fie sa creasca ph, fie sa scada ph, dar cu atata tehnologie nu mai sti la ce sa te astepti

Blackmoor, rolul unui moderator printre altele este de a veghea ca mesajele unor membrii sa nu deranjeze. Daca ne uitam putin la mesajul tau, fara suparare are o usoara tenta de "mistocareala". Aceste lucruri trebuiesc preintampinate si nu sunt permise. Nici unul dintre colegii forumisti, mai nou sau mai vechi, mai mult sau mai putin priceput, nu va fi luat in ras pentru nestiinta lui. Daca ai fi fost putin mai intelegator, poate ai fi putut gandi ca @tznetbrolly se poate referi la ceva de genul Easy ballance, dar nestapanind terminologia, a iesit ce a iesit.
De aceea Haruko ti-a atras atentia
tznetbrolly wrote:nu stiu cum e chimia apei, din cate am citit trebuie verificat ph-ul apei, se foloseste hartie indicatoare de ph ?
eu folosesc o solutie saptamanal de reglare a ph-ului si m-am gandit ca nu mai trebuie sa verific

Este vorba de testele pentru nitriti, nitrati, amoniac. Pentru inceput, cu toate ca nu sunt foarte exacte, exista de la mai multe firme teste 5 in 1. Sunt destul de bune pentru inceput. Dar daca vrei rezultate mai exacte, cauta teste dedicate pentru fiecare substanta in parte.
Un peste pe care l-am descoperit dupa ce-i luasem deja pe ai mei este Microrsbora Galaxy sau dupa denumirea stiintifica: Celestichthys margaritatus. Uite si un articol aici pe forum: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6933
Mi se par niste pestici superbi, dar pentru mine este cam tarziu acum. Am deja frumusetile mele.
znetbrolly wrote:am inteles ... deci teoretic ar trebui sa fie suficient, desi tot vad majoritatea pestilor se duc la suprafata si parca ia cate o gura de aer..sau mi se pare mie si vor mancare defapt

Ceva teste ai facut? Cum stai cu chimia apei?
znetbrolly wrote:deci capul de retur sa fie orientat spre luciul apei, perpendicular ? sau cat mai aproape de suprafata si sa duca curentul dealungul suprafetei ?

Jetul de apa nu trebuie sa fie perpendicular, s-ar putea sa ai un fel de arteziana acolo. Mai degraba aproape paralel cu luciul apei, valurile formate nu trebuie sa fie foarte mari, ci doar sa agite putin suprafata apei.
La un acvariu ciclat corespunzator, si bine stabilizat d.p.d.v. chimic, nu este necesar nici acel furtun si nici pompa de aer. Va fi de ajuns ca returul filtrului sa fie orientat spre luciul apei, astfel incat sa produca niste valuri.
Se poate, m-am mai uitat putin si eu; si am ajuns cam la aceeasi concluzie. De cca 2 saptamani am oprit fertilizarea cu Ferropol si Ferropol 24, din cauza algelor. Dar am reluat-o, deorece algele au cam dat inapoi, dar parca si plantele. Despre culoarea celorlalte frunze nu stiu ce sa zic, asa erau si cand fertilizam. Probabil ca o fi calciul.
Dar la Ferropol ce sa fac, sa merg pe mana producatorului, sau sa fortez putin si sa maresc doza cu de la mine putere. Citisem pe uneva pe forum, nu mai stiu pe unde ca s-a dublat cantitatea de fertilizant pentru ca plantele sa fie ok.
Si inca ceva, nu sunt inca pregatit pentru macro home made. Daca ar fi sa incep cu macro de fabrica, ce recomandati? Desigur sa se mai gaseasca si pe la noi.
Fac pariu ca asta nu ai citit:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
Citeste cu atentie, fa-ti socotelile, si o sa vezi atunci daca mai poti adauga ceva in acvariul tau. Eu as inclina totusi sa-l asculti pe Faraon si sa faci asa cum te-a invatat mai devreme.
Piatra alba din dreapta acvariului, mi se pare cam prea alba. Vezi sa nu fie calcaroasa. Daca nu ai incercat-o, scoate-o si pune putin otet pe ea.
Nu, este prins pe o piatra, cu fir de nailon impreuna cu ceva Java moss. In poza asta (facuta acum cateva zile) se vede mai bine.
http://picasaweb.google.com/ciobanual/Acvar#5285272844908646450
Uite pozele pe care ti le-am promis. In stanga si in dreapta capacului sunt doua locasuri cred ca pentru hranitoare automate, sau pentru ce-or fi ele. E, acolo trebuie tu sa decupezi, cu panza de bomfaier, astfel incat sa faci loc celor doa tuburi. Eu am decupat ceva ca niste canale, am pus tuburile, pe care le-am lipit efectiv cu putin super glue de marginea ramasa (atentie: am lipit doar partea pe care am izolat-o, nu sticla tubului). Am folosit foarte putin lipici pentru a nu avea probleme la un schimb de tub. Pe capacul propriuzis al acvariului, exista un capac, (mama ce exprimare) pe care cu mare grija il desfaci. Vezi ca este foarte bine lipit cu un soi de silicon. ncearca sa-l desfaci astfel incat siliconul acela(ce deja a luat forma unei garnituri) sa ramana cat mai intreg. Dupa ce scoti acel capacel, pui acolo droserele, startere si ce-o mai fi. Pui capacul la loc cu grija si treaba este gata. Oricum asta este solutie de moment cel putin la mine, pana imi fac un capac home made.
ATENTIE MARE ATUNCI CAND LUCREZI CU PIESE ELECTRICE SI CAND FACI IMPROVIZATII. Daca nu stii ce si cum sa faci, mai bine stai cuminte
http://picasaweb.google.com/ciobanual/Diverse#
Pentru ca este o frumoasa dimineata de marti, (ma rog, parerea mea pentru ca nu am mult de munca la birou) si pentru ca nu am stare, tabar pe voi cei priceputi in ale plantelor de acvariu cu inca o problema.
Cu nespusa incantare urmaresc de cateva zile cum din petiolul unei frunze de Anubias iese usor-usor o noua frunza. Toate bune si frumoase pana s-a deschis noua frunza. In imaginea de mai jos (daca e nevoie de ceva mai clar fac alta cu aparatul foto) se vede noua frunza, gata bolnava. Are o culoare foarte palida, aproape de galben , fiind din "nastere" uscata. De ce se intampla asta? Ce se intampla cu acel Anubias de i-a murit frunza?
http://picasaweb.google.com/ciobanual/Anubias03#5290689851292852642
Pentru poze gasesti totul aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206
armin wrote:am citit 13 pagini din topicul lui alber...foarte instructiv...

Nu este meritul meu , ci al celor care mi-au raspuns, invatat si sustinut . Sunt sigur ca o vor face in continuare, raspunzand tuturor celor ce tocmai patrund intr-un taram necunoscut si greu de strabatut. Dar frumos. :bravo:
andras wrote:O a doua problema, daca scalariile nu cresc impreuna cu neonii, si neonii sunt introdusi mai tarziu, scalariilor s-ar putea sa le para mancare.

Scalarii trebuie sa ii ai de mici, sa ii cresti tu, nu sa fie mari in momentul in care ii bagi in acvariu
Uite link-ul asta, iti vorbeste de lungimea tuburilor:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2163
In concluzie, nu merge. Ramai la a mai adauga tuburi.
In acelasi capac pe care il ai si tu, eu am mai bagat inca doua tuburi. Daca nu uit, vin maine cu niste poze sa vezi ce si cum. Daca ai putina indemanare vei reusi si tu.
Incearca si aici. Tot in Buzau.
http://www.tehnicgaz.ro/html/contacte.htm
tznetbrolly wrote:o las doar ca sa se incalzeasca sa ajunga la temperatura camerei

Ai grija ca temperatura camerei sa coincida cu cea din acvriu. Sa nu ai diferente de temperatura. Poti produce soc termic pesticilor-> . Mai poti lua un incalzitor (eu asa am facut) pe care il introduci in vasul in care pui apa la invechit. De preferat ar fi totusi sa tii macar 24, daca nu 48 de ore apa la declorinat si sa renunti la substante. Nu sunt rele, sa zic asa, dar majoritatea celor de pe acest forum mergem pe lucruri naturale, nu pe chimicale.
tznetbrolly wrote:cat despre pesti , inca nu stiu pe care sa-i pastrez imi plac toti

Hotaraste-te si inca repede. Tine cont de sfatul pe care Faraonul ti l-a dat, crede-ma ca stie ce vorbeste. Ai incompatibilitati mari intre pesti, plus ca sunt foarte multi pentru acvariul tau.
tznetbrolly wrote:pe linkul cu pestii compatibili nu reusesc sa gasesc dupa denumirile tehnice scalarii sau neonii

Neoni - Paracheidon innesi
Scalari - Pterophyllum scalare
Chiar daca nu sunt in tabel, cauta pe net si o sa vezi ca nu se impaca neam.
Vis a vis de hrana nu stiu ce sa zic, vor spune altii mai vechi ce si cum.
eugen.popp wrote:Cand ar trebui sa o bag in maternitate ? (am una speciala cu grilaj pentru depunerea icrelor/ alevinilor conform desenului de pe cutie), si cat timp ar trebui sa stea acolo ?

Pentru prima parte a intrebarii->cand vezi semnele spuse de Faraon. Pentru a doua parte, femela o scoti cand aterminat da "fatat". Cum iti dai seama? Pur si simplu nu mai fata, nu mai creste nr. de puisori. Eu de regula pun femela, si dupa ce vad primul pui, o mai tin cam 24h. Bafta cu puiutii.
Haruko wrote:Tu stii cam cum arata un Red Cherry Mai uitat-te odata....

???
La ce te referi? La marime?
Da, i-am vazut si "pe viu". D'aia am ceva indoieli, mi se par cam mici.
Daca te referi la altceva...zi ca io n-am priceput.
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com