| Message |
|
|
salut,
a venit comanda cu manado de la Ovidiu  , e bine sa clatesti 2-3 ori in apa si apoi asezi pe substratul fertil  .
Imi pare rau sa aud patania cu plantele. Daca mergi duminica in piata bagare de seama de la cine cumperi plantele, poti vb cu userul @stefanp site va duce la o sursa sigura ori vorbim PM
|
 |
|
|
Salutare
nu stiu daca acest nano acavriu dpmdv corespunde la aceasta sectiune,
Deci un maltasen sutgartez
Acvariu HM 38l net,
capac: glo light (transportat din Iasi de la cel vechi :lol
neoane: 2x 15w,aqua glo si power glo
filtru intern: denerle luat de la @catalos  si unul de colt, in curind vreau sa cumpar unul extern
substrat: aqua basic si manado JBL
Plante,ca acvarist incepator,nu dati cu pietre
microssorium pteropus
microssorium windelow
cryptocoryne undulata
cryptocoryne wendti brown
ludwiga
anubias barteri var gold
anubias barteri nana petit
pogostemon (1 fir a supravetuit din toate)
valisneria
moss
inca doua plante care nici azi nu stiu numele,uit  ,aici poate ma ajuta cineva:
1.care a crescut ca un gazon
2.partea dreapta al acvariului
Pesti: Tanichthys albonubes
Trigonostigma espei
creveti amano, RCS
melci chliton corona,neritina sp
Fertilizare: Easy carbo, profitto, feropol si feropol 24 (sunt multumit)
Vreo 2 pietre jad rosu si mopan care este imbracat cu microssorium
Ape limpezi
https://picasaweb.google.com/112069909896614532636/January20201202#
|
 |
|
|
va multumesc pentru promtitudinea solutilor\parerilor la problema aparuta  ,
simbata dimineata , dupa ce voi bea cafeluta si o scurta cugetare cu o pipa voi incerca sa curat, sters, uscat apoi reumplut.
Dar totusi ramin la varianta lui @koala  , e ceea mai sigura rezolvare, va tin la curent cu evenimentele,
multumesc
|
 |
|
|
|
Dragi colegi,
Problema cu care ma confrunt: anul trecut am luat un acvariu Juwel 300l SH.
Inainte de instalare am facut o proba cu citva litrii de apa ( intre acvariu si stand am asezat un pad special ptr acvariu).In seara asta am observat ca, in partea stinga spate al acvariului intre sticla si pad se vede o pata de apa adica SCURGERE (circa 15x 15 cm ).
Care credeti ca este cauza aparitiei apei si ce ma sfatuiti (reconditionare cu silicon? )
Atasez si poze,
multumesc
|
 |
|
|
cred ca cel mai bine sa rogi un moderator ca sa mute topicul la ciclide,sunt sanse mari acolo sa primesti raspunsuri.
eu tind sa cred ca , tu ai o femela acolo despre care vorbesti cu icre 
|
 |
|
|
|
@pomi, iti multumesc mult pentru ajutor, nu doream sa pun pietre pe poliesterin ,ci sa asez direct pe sticla. Am masurat grosimea sticlei si are 8 mm,este acvariu juwel 300 l.
Credeti ca, ajunge 25kg de nisip alb, granulatie pina in 2mm sa fac substrat?
Azi a recitit manualul de instructiuni ale filtrului extern enheim profesional 2 seria 2028 si spune asa:
filtreaza acvarii pina la 600 l,
in acest caz ma gindeam sa nu pun in functiune cel intern juwel,motive: ocupa mult spatiu, nu stiu cit de bine filtreaza
multumesc
|
 |
|
|
|
Dragi colegi,
in final, am vopsit si standul negru, voi reveni cu niste poze, ieri am spalat inca odata acavriul pe dinauntru, era plin de prf stind in boxa, curatat bine si filtrul extern enheim profesional 2.
In weekend ma voi duce sa cumpar nisip alb si s acaut niste pietre,.
Stiu ca s-a mai discutat tema asta, ma gindesc sa asez pietrele direct pe fundul acvariului (nu vor fi mari) ori sa pun poliesterin extrudat cum spunea calin gherman, daca da as dori numai in spate.
multumesc
|
 |
|
|
@alexos, daca ma gindesc bine si nu ma inseala memoria, cind ai inceput prima postare, jurnal, scriai mai mult in limbaj de mess, lumea s-a aluat atunci de tine sa te autocorectezi  , apoi intrebai cum e mai bine ptr pesti , plante etc si iaca-ta astazi la ce nivel ai ajuns  .
adevarul este ca vrei sa incerci marea cu degetul, este prea devreme sa umplii cu apa bazinul, lasa sa se usuce bine siliconul, nimeni nu te grabeste.
o curiozitate referitor la stand, imi place modelul, dar asa incastrat intre pereti,ma gindesc cum vei manevara brin bazin, la curatat, amenajare, va fi greu ca practic inchizi unghiurile, lateralele
|
 |
|
|
ok, totusi ar treb sa atasezi niste poze  ,
ce specii de neoni ai. paraicherodon innesi, paraicherodon axelrosi, hyphessobrycon herbertaxelrodi etc?
|
 |
|
|
Felicitari @alexos, toata stima din partea mea ptr curajul si devotamentul caruia te dedici cu pasiune - ACVARISTICA!
imi aduc aminte primele tale postari,intre timp am mai recitit si acuma ai smuls un zimbet mare cu noul proiect,
voi urmari cu interes jurnalul 
|
 |
|
|
Salut
Ar treb sa ne dai mai multe detalii despre acvariu, neonii cer o apa mai acida , se incadreaza bine aici si xiphorii, sunt cumva din acelasi biotop DAR tertazonii sunt din arial asiatic,sumatra.
de rau nu au ce sa le faca la neoni, tetra sunt mai curiosi de felul lor si e posibil sa-i deranjeze un pic prin acvariu prin joaca lor 
|
 |
|
|
Stefan,
cu toate inf date de @ porcu referitor la plante va iesi ceva deosebit  .
in locu tau as spala pietrisul si l-as asterne peste cel existent  , atunci sa vezi crevetii 
|
 |
|
|
Salut
am citit care este doleanta ta ptr achzitionarea unui acvariu, personal nu as alege acel acvariu biorb, am vazut aici in Stuttgart lunul de 60 la un restaurant, numai dezavantaj,parerea mea personala.
1. filtru intern este pocnit in mijloc si este neestetic, presiunea de la pompa de aerare este foarte puternica
2. lumina insufcienta si nu ai cum sa mai momentezi suplimentar un neon (decit daca bricolezoi si tai din capac )
3 cum este construit acvariul ,eu nu vad rostul la laturile mici inchise, daca ai dori sa pui undeva acvariul pe un birou etc s-ar vedea ciudat iar tu pestii si restul nu vei vedea dintr-un unghi inchis
4. plantelevor avea putin de suferit la crestere-lumina
5 curatarea este mai dificila
6 vorba colegilor, doresti sa pui ceva suplimentar, este mai greu
Opteaza pe unul cu colturile rotunjite
|
 |
|
|
Stefan,
parca ai fi un frizer  , te pricepi bine la tuns  si cind ma gindesc cum ai inceput cu acvaristica , ne puneai si mii de intrbari
foarte frumos, imi place 
|
 |
|
|
La Multi Ani si multa sanatate alaturi de cei dragi.
@pomi inca odata felicitari pentru realizare 
|
 |
|
|
Multumesc Marius si La Multi Ani  ,
ma poate ajuta cineva la nelamuririle mele asupara aranjarii pietrelor, lipiea autocolantului (culoare) ori las fundalul negru de la juwel.
multumesc anticipat
|
 |
|
|
tot nu ma inteles ce pestisori ai in afara de discusi,neoni rosii si cory albinosa 
|
 |
|
|
merci @eugen, am introdus ceintele si treb s ainstalez neaparat un soft mpg4 ptr a recunoaste ,deci merge  ,
@dragos,super frumos acvariul,imi place
vreau sa te intreb ai pesti terta red flame ori callistus nu imi dau seama iar discusii sunt dementiali
Felicitari
|
 |
|
|
Bravo ptr noile achizitii si spor la treaba diseara, asteptam pozele pe urma 
|
 |
|
|
Salut
am citit pina acum jurnalul tau cap-coada,am vazut si poze  ,ai reusit sa faci ceva frumos, din pacate nu pot vedea online, imi cere cont si parola,posibil ca sunt ceva restrictii aici din germania.
numai bine
|
 |
|
|