[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
La Multi Ani Porcu si tuturor celor te-au ajutat la infintarea acestui minunat forum.
salut, bine ai revenit

pai pierderea crevetiilor red crystal datorita neciclarii acavriului, chiar daca ai pus substante dedicate ciclarii, cum se stie rc sunt foarete sensibili la parametrii apei.
acum speram sa faci pasii corecti si apoi sa cumperi altii
nu cred sa deguste tiger shrimpi,sunt mari si iuti , dar tot ma gindesc la originea ginganilor si asupra pestilor (sper ca sa nu fie purtatori,introducind inapoi in acvariul mare sa afecteze),ar fi bine repede o poza,identificare. Sa facem o treaba ca la carte
eu te cred Stefan ca tii la creveti, dar nici un tratament nu putem pina nu cunoastem intrusii in acvariu. Aclimatizeaza un xiphor repede, introduci in acvariu,urmaresti max 1 ora daca are comportament de rechin fata de ginganii,la urma daca se intimpla colateral demage in rindul crevetiilor nu e grav,astia oricum se inmultesc
pffffffffffffff, e cam greu sa imi dau seama din descriere,poate reusesti sa surpinzi unu stind la o sedinta foto.
EU cind stateam in Iasi,luasem de la cineva niste plante din piata 2 baieti, dupa citeva zile am vazut planaria,dar pestii au avut grija de ei
Salut,

bine ai venit,

Lipsa mare de plante, treb in primul rind sa te hotaresti cu ce pesti ramai, nu prea merge sud americani cu asiatici,biotopuri diferite.
Rasbora+tertrazona,plantat bine
Cory+ramirezi plantat, sa nu lipseasca pietrele netede ptr depunerea icrelor

nu ne dai detalii despre acvariu,capacitate,lumina,filtrare etc.
imi place acvariul, arata a salbaticie adica ca in natura.
dar as face 2 lucruri:
1. sa scoti autocolantul de pe spate
2. ar arat bine daca ai pune bomba intr-o cutie de lemn (ceva sa bricolezi ,vopsit,what ever),da senzatie de perfuzie ori un consum mai ridicat de alcool din partea detinatorului

in rest Felicitari
@naitsirc, de ce spui ca nu este bun bradul ori lemnul masiv facut din mai multe bucati ca sa iasa placa?
in constructii se foloseste si ma refer la cladiri mari ca stilpi de rezistenta ori la etaje,aceasta metoda este foarte buna, cind pui 1 bucata mare ca latime, nu are rezistenta se curbeaza lemnu, cind sunt lipite mai multe scinduri intre ele,dispare elasticitatea,curburi etc. Aceasta metoda se foloseste de ceva decenii,altfel puneam la foc casele alea iarna .
EU am terminat spre exemplu un stand ptr acvariu de 300l ptr cicilide africane din lemn masiv despre care vb,acu e la proba,umplut cu apa si nu are nimic
costin,

dupa descrierea facuta cu siguranta sunt paracheirodon simulans, in acest caz poti dormi linistit
dragilor,
nevertebratele, acu vorbim strict la topicul lui costin, ei sunt sursa de hrana pentru pesti si nu numai, parerea mea ca inainte de introduce in acvariu acesti mici.dragalasi creveti e bine sa vedem cu ce sunt compatibili, no offense ,
zebrele adica danio sunt pesti care inot mai la suprafata dar cind vad rosiaticii chiar daca bazinul este bine plantat vom vedea si la fund, sar ca, copii la cadou.

acuma scotind zebrele si ai introdus neoni nu cred ca ai facut ceea mai buna alegere mai ales daca sunt axelrodi.

As pune crevetii cu pesti de talie mica, care sunt inofensivi
si lumea imi spune sa fiu pasnic, citind acest topic acu, s-a ridicat adrenalina la la nivel cod 0 ,
nu vreau sa fac critici negative, macar asa putin, ai rasfoit pina a cumpara acvariul si restul o brosura,pliant de prezentare,navigat un pic pe net sa vezi numai poze??????, apoi sa treci la actiune!!!!atui
nici nu stiu cum sa te sfatuiesc, desi colegii au facut ,
dai, donezi pestisorii, ce ai tu acolo nu merge, compatibilitatea, marimea cind vor ajunge la maturitate, caracteristici de apa etc
incepe cu lecturare privind,ciclarea, rolul plantelor, despre imp luminii etc.

Vei vedea apoi ce acvariu vom face impreuna ,

succes
off topic
nu vad ce legatura are mama prietenei tale cu acvariile, dar nu o iei pe socrela de nevasta , tu vei spune , vezi draga eu ti-am spus sa nu luam borcanul ca nu avem spatiu
nu gasesti pe forum o lampa suspndata ptr borcanel?
ajungi la ce spusem in legatura cu lumina , lasa c asa invatam ,
parea mea ca sunt prea secumpi, intreaba pe @stefanp , la ce pret a cumparat, iar tipul care vinde in iasi trimite colete si in tara, iti garantez ca nu patesc nimic, eu am luat de la el s sunt merci sanatosi in stuttgart
Salut si bine ai venit,
nu as incepe cu critica dar e cazul sa citesti putin despre ciclare, capacitatea acvariului la care poti oferi pestilor un trai decent ,
arata bine ca aranjament acvariul, are potential
eheeeeee, cind ma gindesc ce chelut era si la mine acvariul,dar in 2-3 luni te vad cu foarfeca pe acolo ,
Felicitari, pare promitator
Stefan, pe zi ce trece ma uimesti, eu am impresia ca tu vrei sa faci un fel de See Life in blocul ala ,
acu revenind la mititelu ala mic si simpatic , imi place, vorba lui Iulian, nu iti sare in ochi din prima,nu e deranjant.
Cred ca putin substrat fertil nu strica dar daca artistul nu are in are in plan cu radacini e ok,
Felicitari
felicitari, un acvariu resusit la inceput, acus poti muta topicul la sectiunea aquascaping .
Putine restusuri as face, incalzitorul mutat in partea stinga mascat de plante,valisneria cred si fara ezitare as scoate kitchul de oala,vas ce o fi, in rest
nu am cuvinte , sincere FELICITARI!!!
multumesc,
ce spuneti daca as scoate planta din dreapta (nu-i stiu numele) si as inlocui cu pogostemon ori blyxa japonica?
multumesc dragi camarazi,

Tot timpul spuneam,gata azi postez si eu acvariul si iaca a trecut ceva timp, cu acomodarea, integrarea acilea.
@viulian, acvariul este in functiune din 10 mai 2011 ,sincer nu vreau sa merg cu Co2 ,ce aplic eu isi face treaba
off topic, chiar am vazut postarea ta cu acvariul de 20l,nu am apucat sa-ti scriu ,super fain a iesit,

stefanp, merci mult ptr apreciere,@kirra28 danke schön

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: