[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: r_o_n_i
Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
PS: Cum adica nu merge sa pui furtunul?... doar de aia vreau apa de robinet, ca sa pun furtunul si sa inlocuiesc ceea ce se evapora... ori suntem golani, ori nu mai suntem

suntem... asa pe la jumate.. nici golani, nici ne-golani? ..totusi daca esti hotarat sa pui furtunu pe ei ,sa mai suplimentezi cu vreo 2 filtre in-line la cele pe care le ai acum . daca ai cum fa rost de un tds -meter si vezi ce valoare iti da la robinet vs ce valoare iti da la iesirea din filtre
k.. daca tot ne tocmim
am inteles esti anti-skimmer..furtune la vedere ..etc
da ce te faci cu autocompletarea ? la un 200x 50 suprafata valurita vara se evapora cativa litri buni pe saptamana(spun asta din experienta ,am avut un 180x55x55 cu sajica si multisiposa) .la dulce nu era problema , puneam furtunul la robinet si gata bazinul inapoi pana la semn. da la saratel nu mere cu furtunu , ce te faci cu salinitatea ? sau daca pleci in concediu vreo 10 zile?
oricum astept cu interes sa vad cum decurge.. ma repet , saratel cu decor la volumul asta mai rar . spor
.. deci pan la urma te hotarasi .. sfatul meu (care banuiesc ca l-au dat si altii) : skimmer e must altfel toate dovezile solide si lichide de la pesti o sa se adune repede in 500 de litri din care tu schimbi saptamanal 10% . poti sa-ti iei un overflow de- gata si sa-l agati de un lateral cat mai pe spate . un sump mic la limita in care sa ti doar un skimmer , cel mai mare care-ti intra in locul respectiv. in partea cealalta a suportului neaparat bazin de autocompletare , un senzor de nivel , o pompa mica si gata . oricum sunt curios cum o sa arate marin cu background despre canistre una iti recomand sa o umpli cu matrix si sa uiti de ea sa nu o mai deschizi mult timp , cealalta o poti folosi pt absorbant de fosfati si carbune activ.. spor la treaba
donez xenia 3-4 fraguri si vreo 3 maini de cheato. cel mai probabil se vor da in weekend sau in cursul saptamanii dupa ora 20 . multumesc

L.E. : xenia e pe picior de plecare.. mai ramane doar cheato
hmm..... pt ca tot s-a pronuntat Ricardo ca toate off-topicurile vor fi sterse ma bag si eu sa ii dau mai mult de munca (asta pt ca s-a pomenit numele meu in acest topic)
Adrian crede-ma ca nu-ti doresti un poll in care sa voteze toti cu care ai stat de vorba fata-n fata... ti-o zic din auzite ca sa zic asa .. crede-ma ca ai zbura cu brio pt inclinatia ta pt flame . Despre "mitocaniile" pe care le-am adresat domnii voastre va rog a-mi scuza caracterul meu mai slab si educatia mea precara (totusi sunt cuvinte care le auzi intr-o clasa de-a 4-a , nu tre sa rosesti asa tare cand auzi puta ) .. totusi din punctul meu de vedere , mai baiatule (ca sa folosesc cuvintele dvs) , esti nul . afara de flame , nu sti sa faci altceva . imi pare rau ca incerci cu caracterul tau infect sa infestezi si forumul asta
seara buna in continuare va doresc
roni
daca seamana cu alga de aici e invaziva ; cel putin la mine s-a comportat invaziv si a fost greu sa scap de ea , pana m-am suparat si am trecut la un bazin mai mare in care sa am loc pt chirurgi .. acu' daca te invadeaza si pe tine e o singura solutie .. ala mare de 500+ L . serios la mine s-a comportat invaziv , totusi nu stiu exact ce PO4 aveam atunci , alti spun ca au tinut alga asta in scop decorativ si nu creste repede. acum trebui sa urmaresti ritmul de crestere doar
cat despre peppermint cred ca l-a mancat Florica ..hraneste pesti inainte sa se stinga lumina si urmareste dupa ce se stinge .... cred ca o sa iasa la apel
multam pt urari .. situatia e partial rezolvata ; cand am ajuns acasa am gasit acropora albastra deschisa deci sunt pe drumul cel bun.montipora aia roz e ok si ea (partea care nu a fost atinsa de vreun coral ), cu milka e mai nasoala treaba dar milka mai am cateva fraguri .Laura , am citit ce ai zis referitor la alge si cred ca asta a fost cauza si la mine . in seara aia nu am curatat geamurile cu lama cum le curat de obicei (eram mai lesinat , venisem de la Tulcea ,si cand m-am apucat de mesterit prin bazin era destul de tarziu ca sa mai bag de seama toate detaliile). am trecut cu magnetul de vreo 2 ori si gata am pus pompa la loc fara sa o mai spal . sper sa se rezolve si la tine treaba usor si sa nu ai pierderi
pana acum totul a revenit la normal , apa e limpede semn ca skimmer-ul si-a facut treaba, toti coralii sunt deschisi , singurii care mai par afectati sunt pestii dar banuiesc ca o sa le treaca si lor ... ii indop cu mancare vitaminizata poate le revine cheful de viata
succes cu instalatia , sa ne ti la curent .. informativ asa cam cat spatiu ar trebui pt toata instalatia pe care ai descris-o ? si da ,coralii sunt SUPER ..pozele 12 si 13 sunt favoritele mele .. sa-ti creasca mari
ehee.. avansam, avansam , felicitari incepe usor ,usor sa arate ; doar un sfat , muta colonia aia de palithoa mai jos sa lasi loc pt altii care au nevoie de lumina in varful gramezii . spor
multam pt aprecieri .. acu' vin cu un update .....nu tocmai fericit..
sapt trecuta am trecut pe la Laura de unde m-am intors cu 2 favia , unu verde intens si unu de culoare incerta ) si un plesiastrea superb dupa parerea mea. totodata am luat de la Laura si mancare pt LPS de la fauna marin. multumesc inca o data pt ajutor , Laura .
toate bune si frumoase ... ieri trec pe la Catalin ..si de la el plec cu corali ..caulastrea , niste palythoa roz-violet super , o bucata de plate verde cu polipi rosii-violet si cateva bucati de pocillopora .. si aici mii de multumiri.. ajung acasa , aclimatizat , baita cu iod .. mai mutat una , alta prin bazin .. hranit coralii (goniastrea care am luat-o cu ajutorul lui Dragos s-a dublat intr-o luna jumate de cand o hranesc .. din pacate bastomussa nu creste la fel de repede , tot 3 polipi jumate au ramas chiar daca papa si ea ) .. cum ziceam , aseara am mai aranjat una-alta prin bazin , curatat geamuri si ma bag la somn
azi dimineata ma trezesc pe la 7 si trec somnoros prin fata bazinului .. cand SOC !! apa toata alba , ma uit mai atent 2 pompe (singurele care le am cu ventuze) cazusera pe nisip .. in momentul ala io : .. nu mai nimeream sa le scot mai repede din priza ... pe urma m-am dus sa beau un ness dublu ..si am inceput : am pus pompele la loc , dat skimmerul sa scoata mai umed , nivelez iar nisipul in cam jumatate din bazin si incep sa numar victimele : 1 milka arsa iremediabil cred, de bubble care si-a intins tentaculele invers din cauza pompei , o acropora albastra care pana acu pe seara inca nu s-a deschis si o montipora plate roz cu polipi albastri peste care a cazut alt coral si a ars-o ..+ pestii stresati in ultimul hal . cand ma apropii de bazin se ascund toti , inclusiv crevetele ... revin maine cu poze si cred cu un anunt ca imi vand bubble coral-ul ..
morala : nu va cumparati pompe cu ventuze
salutam inteleapta decizie ... arata mult mai bine si e mai usor de gasit cand cauti ceva
ehe.. mica-i lumea.. nu ai de ce sa-mi multumesti, sper doar ca macar jumate din pestii care i-am dat cand am desfintat bazinul sa nimereasca la oameni ca tine .. pana la urma e mare motiv de bucurie : SUNT BUNIC ... sau poate strabunic ( multispinosa au fost primi mei pesti de cum m-am reapucat de acvaristica prin 2009 ...ce vremuri .. parca eram mai tanar atunci ) spor in continuare
salutari.. cam tarziu,dar mai bine mai tarziu decat niciodata ,asa ca iti urez si eu: Bine ai venit !
eheee... am citit topicul asta de vreo 2 ori si inca sunt cuprins de nostalgie .. ce vremuri cand aveam si eu sajica si multispinosa la gramada in bazin...in ficecare zi asistam la
se anunta proiect serios nu gluma dupa echipamentele enumerate . felicitari pt stand , e foarte tare ideea .o sa folosesti bacterii la sticla/fiola pe durata ciclarii sau o sa lasi sa se cicleze natural lasand totul in seama live sand-ului? spune-mi te rog daca te-ai gandit si stocul viu pe care-l vrei in bazin. spor la treaba in continuare si ciclare usoara

Gabriel wrote:
Vorbim cu mosh sa mareasca un pic sectiunea de marine sa se faca loc.

sustin ideea asta
sa-ti traiasca noul Florica
npc koala , spor la proiect . pt cei neincrezatori cautati pe RC , sunt ceva oameni care care au background din ciment la marin si nu aud ca se vaita asa rau , mai ales daca nu au corali pretentiosi. iar daca se umple de coralina si palcuri de gsp nu-i de rau ,zic eu.

l.e.: banuiesc ca fundalul ar avea acelasi efect cu diy rock. cautati cateva bazine care au doar roca facuta in ele , o sa aveti surprize
de la supermarket? .. cauta si tu .. sunt vreo 2 magazine cunoscute in bucuresti care vand corali si pesti marini.. cat de greu o fi?
salut Koala , acu intru si eu si vad 4 pagini de citit , deci vrei sa treci de la veioza mica la ditamai candelabru .. si inca nu te-ai hotarat daca sa dai drumu la bazin sau nu vreodata ) . acu sa imi zic si parerea mea , in caz ca il schimbi pe sare:
osmoza trebe neaparat, skimmer trebe neaparat, la 2 m lungime iti trebe si autocompletare . restu e optional din punctul meu de vedere . daca vrei cu background si esti hotarat , go for it . cel mai rau caz vezi ca nu merge bine in in cateva luni dai restart dupa o zi de curatat geamul din spate . daca merge .. pfaiii .. marin cu background.. tare
in spatiile alea doua de sub bazin iti intra 2 bazine mici . unul sump mic pt skimmer , care te sfatuiesc sa-l iei cat mai mare si mai potent( totusi ai grija sa intre in spatiul care-l ai , eu am patit asta ), poate si un reactor cu antiphos , si in al doilea bazin pt autocompletare.
ca sa umpli bazinul nu trebe sa apelezi nici la pis-pis ,pic-pic de la osmoza nici la apa de la robinet. se gasesc multi care sa-ti dea cate un bidon de 60 l sa ajute la umplut mai rpd . pt schimburi un bidon de 60 l nu ocupa f mult , il poti ascude printr-o debara(are cam 50-60 cm intaltime ), se umplere intr-o seara cat sa faci schimbul a doua zi, ar fi cam 10% din volumul tau .. deci uite-te dupa un bidon d'ala daca ai pe unde sa-l ascunzi in caz. .. pompe daca nu vrei sa investesti f mult la inceput ,poti sa-ti iei vreo 4 sun-sun . stiu ca nu-s top line , dar la cat dai pe un vortech sau un tunze iti iei multe sun-sun de schimb si iti mai raman bani . eu am 3 de vreo juma de an si inca nu dau semne de oboseala. mai pregateste ceva bacterii de la diversi producatori , un CUC potent , cu multi hermiti ca sa te scape de diversele alge (aici poti alege red leg si blue leg ca sa dai si culoare), canistrele alea care sa le desfaci cat mai rar posibil , ceva rabdare pana se stabilizeaza si o lista chibzuita de pesti(adik sa nu-ti iei ciortani de 20-30 cm ) .. in rest spor la treaba
salut , daca folosesti biodigest ca sursa de bacterii , poti folosi bioptim tot de la prodibio pt hrana acestora. spor

Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Go to: