Message |
|
arata bine , felicitari.. da totusi ceva detalii despre lampa . ce radiatoare ai folosit ? ce surse?
|
 |
|
unde ai gasit White Tail Bristletooth Tang care sa coste mai putin decat un xanthurum? ..+ ca xanthurumu face toti banii pt narile alea galbene  .. acu daca ai gasit zi si preturile la unu si la altu
referitor la cirrhilabrus rubriventralis nu as pune 5 . uite-te AICI si sigur gasesti 5 diferiti pt + de culoare si de temperament... acu depinde si de ce gasesti aici din lista aia
parerea mea ca 30 de pesti sunt multi chiar si in 2 metri de bazin , as zice sa te opresti pe la 15-20 , dar pt ca tot sunt multi iti mai recomand ceva : forktail blenny . am avut si eu unul pana acum cateva zile , abia incepuse sa accepte hrana cand a decis sa vada cum e viata afara din bazin si l-am gasit uscat in fata acvariului 
|
 |
|
hehe.. vezi tu ce-s alaea sps-uri dupa ceva timp .. lasa virusul sa mai lucreze un pic
referitor la moonlight pare foarte puternic, as opta pt ceva foarte slab luminat unde doar sa distingi umbre in bazin nu sa vezi detalii la pesti; albastu la fel pare puternic , acum nu stiu cum se vede live, am inteles ca-i destul de tricky sa faci poze sub leduri si cu greu scoti realitatea in poze
|
 |
|
tare... ochiometric pare ca atat decorul cat si lumina sunt ideale pt ceva sps-uri.. acu'doar sa se mai hotareasca proprietarul
domnisoara in ditamai bazinul : all mine !!! all mine !!!
|
 |
|
 pai nu ne "intelesem" ca iei numa pesti reef safe? 
|
 |
|
daca nu-ti place otetul, poti folosi si vodka la ciclare  ) .. la pietre ma gandesc ca nu poti folosi decat daca ai de gand sa ti se umple pietrele de bacterii si sa imbeti pestii( otetul si vodka sunt surse de carbon necesare bacteriilor atat pt ciclare cat si pt aditii zilnice .. cauta aici, vodka cam acelasi lucru face numai ca mai brutal  ..); partea cu pietrele ca se mai dizolva din ele in otet am inteles-o , otetul fiind acid usor, partea cu skimmer-u nu  ,,, oricum felicitari pt achizitii ... spor in continuare
|
 |
|
Dragos uite aici am gasit ceva si e in UE (daca nu gasesc in buc sapt viitoare dau comanda , daca vrea careva ,ceva anunt atunci). acu daca mai comanzi de la nea' Claude , poate incap si vreo 2 fraguri pt altii  ... promit ca nu comand melci =)), iar fragurile daca leincurcam le rezolvam repede, ca data trecuta . o saptamana la mine , o saptamana la tine , pe urma le schimbam si toata lumea e fericita 
|
 |
|
cum zice si titlu . cumpar cat se poate de urgent , necesare pt a starta o cultura . multumesc
|
 |
|
uite aici pareri despre domnisoare .. si aici :
Damselfish (family Pomacentridae): They're not all bad, but ounce for ounce some of them are the meanest fish around, think long and hard about adding them as some of your first specimens
deci .. tu decizi
cel mai tare replay gasit : "... I would consider throwing him on the barbecue tonight. " despre un domino damsel =))
|
 |
|
ca mancatori de nisip eu am un Valenciennea puellaris care in 2 zile mi-a mutat jumate din nisip cum a vrut el . am citit ca sunt destul de teritoriali faca de semeni lor , totusi in 2 metri cred ca au loc cel putin 2. la Valenciennea strigata ai renuntat?
damsel fish negru nu ti-as recomanda . sunt mici dar sunt printre cei mai rai pesti mici . cand creste o sa-ti fugareasca tot ce trece prin fata lui. daca vrei pesti de card de ce nu te orientezi spre cativa anthiasi
|
 |
|
frumos , cu ceva coralina pe el va arata super ..  ...nu stiu totusi daca doar doua pompe vor face fata la 2 metri de bazin, pare imens in poza ,oricum ramane de vazut
koala wrote:
* Mosu imi zicea la un moment dat ceva de genu': "Mosule, iti dau eu un frag mic, da' mic de tot... daca merge, bine... daca nu, si-asa nu-l vroiai!"
ma bag si eu cu 2-3 fraguri .. poate , poate te prinde microbu'... nu de alta , da e pacat de asa aranjament 
|
 |
|
pai : in primul rand te incapatanezi sa-ti iei pesti care nu sunt reef-safe ? ce te faci cand o sa vrei reef (caci o sa vina si ziua aia  ) ?
acum serios :
zebrasoma sa incerci sa ii bagi cam in acelasi timp in bazin , daca bagi xanthurum-ul primu nu o sa mai poti baga si flavescens ca ti-l cafteste pana trece in locuri cu liniste si verdeata , unde nu-i suparare..s.a.m.d  .. intreaba-l pe Mosu de ce nu baga flavescens in bazin
pe urma zici ca vrei Pomacanthus xanthometopon . dadu-i pe gogu si uite ce zice : ... It is known to be territorial if its the largest fish in the tank... . sursa. altu' de 30cm + care imi da batai de cap e Pomacanthus asfur. nu stiu cum o sa se inteleaga cu xanthometoponu'
leucosternonu'sa il bagi printre ultimii ca-i sensibil la noi achizitii si o sa ti cam alerge pana se obijnuieste cu ei
in rest ti-as mai recomanda ceva wrasse : Cirrhilabrus aurantidorsalis si Cirrhilabrus scottorum banuiesc ca ii poti gasi si la noi si au super culori
in rest : ciclare usoara
|
 |
|
@koala : banuiesc ca-i milka , daca zici ca seamana cu poza de mai sus (luni sper sa-mi fac timp sa ii fac o vizita lui Mosu si clarificam ce coral ai  )
pana atunci inca un update :
mai adaug pe lista de noi sositi 3 pesti :
-Forktail Blenny (Meiacanthus Astrodorsalis) -acum citeam de el ca cica ataca degete  ... deci tre sa fiu mai atent cand bag mana sa imi asez vreun coral : "..Forktail Blenny is considered venomous and should be kept only with caution around children having tank access since it may perceive fingers as an attacker and deliver a similarly painful bite. .."
-Cleaner Wrasse (Labroides dimidiatus)
-Diamond Watchman Goby (Valenciennea puellaris) -preferatul meu , de cum a ajuns s-a apucat sa reamenajeze nisipul 
|
 |
|
daca ti-a scazut Kh-ul inseamna ca ceva p-acolo creste .. deci semn de bucurie ;)... din ce am vorbit cu toti care au bazine mai vechi am inteles ca chiar daca ai Kh-ul 7, nu-i o tragedie , e valoarea normala din ocean; important sa-l ti cat mai stabil ,sa nu dai socuri sistemului . ai grija nici sa-l ridici prea brus nu-i ok.
cat despre temperatura se anunta si vreun chiller sau o sa-l ti doar cu A/C-ul ?
ce se mai aude cu hranirea coralilor pe automat? asteptam cu interes ..
spor
|
 |
|
tare aranjamentul .. sa vedem cat rezisti pana il umpli de corali , ar fi pacat sa nu il umpli
poti sa pui bacterii si direct pe pietre inainte sa le bagi in apa ; cred ca se absorb mai bine in masa pietrelor( eu unu asa am facut si nu am vazut semne negative .. adevarul ca nu am vazut nici chestii pozitive, in sensul ca scoate vreo bacterie capu'printr-o gaurica si ma saluta de ce bine ii merge ). oricum cateva fiole de biodigest parerea mea ca merita.
nu da cu lumina in bazin macar o saptamana de cum bagi pietrele ; lasa sa prinda o culoare maronie dupa dai drumul la lumina , altfel vor prinde o nuanta verzuie de care scapi greu.
nisipul ca sa nu iti tulbure apa poti sa-l bagi cu o teava d-aia gri de canalizare de 50 sau 75 mm. se gaseste in orice mag de bricolaj si nu costa mai mult de 10lei un metru
cu zicea si Gabriel baga ceva powerhead-uri in bazin sa iti amestece apa ,pana iti vin pompele
in rest succes si spor la treaba
p.s.: am zis ce tare e rockscape-ul ?
l.e.:incearca sa le faci un dus pietrelor inainte sa le bagi in bazin , si cu o penseta sa mai scoti din mortaciunile cere le mai au pe ele ..
|
 |
|
@ Laura : la ricordee nu ii trebui nici o conditie speciala , am aruncat-o pe nisip undeva mai la umbra sa ma uit la ea cum creste  ; aia mov sunt niste palythoa dupa care salivam de mult timp
@Dragos :da-mi voie sa te contrazic : e un frag mic de pocillopora ,arata identic cu milka ; cand va creste mare se va observa diferenta ,nu creste cu crengi lungi ca milka , creste mai grupata
@Ricardo: de la Mosu banuiesc ca ai milka , pocillopora el are verde daca nu ma insel.. oricum intra la SPS-uri ; vorba lui Dragos : e din aia din care ai zis tu ca nu vrei  ... asta deocamdata
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
kirucd wrote:Sau de alge
carcotasule ..  .. si coralina tot alga e  .. oricum cu 2-3 arici si o mica armata de paguri infometati nu stiu daca rezista vreo alga , ariciul meu(are abia 4 cm) s-a apucat sa pape coralina
|
 |
|
cred ca decorul merita o spalatura buna cu otet.. cu o perie si cativa litri de otet cred ca l-ai aduce la culoare, o avea pe urma timp sa se umple de coralina..spor
|
 |
|