| Message |
|
|
|
Bine ai venit.
Planta aia din prim plan e cumva ammania gracilis?
|
 |
|
|
gengiskhan wrote: Am pus dupa aia pe hartie si... intr-adevar, nici teoretic nu merge.
eu am scris mai sus un caz in care lipsesc acei robineti. Exemplu se limita doar la butelie,electrovalva si doua iesiri. Dar cred ca si cu acei robineti tot va creste presiunea in acvariul 2. Fara 2 electrovalve sa fie actionate de doua aparate, nu cred ca se va putea reusi ajunge la un control.
|
 |
|
|
Bun venit in fascinanta lume a pestilor
|
 |
|
|
eu ma gandeam ca daca va sta in apa, nu se va inmulti sau creste, dar nici nu va muri.
Daca e cum zici tu, atunci ma bucur ca mai am tufe pe aici de unde pot rupe  (poate aici is aclimiatizate altfel, deoarece cresc in pamant ca plante salbatice si au trecut si de o iarna grea sa zicem pentru zona asta)
Voi vedea peste o luna ce va fi
|
 |
|
|
|
Mersi Rebella.
Astept acum sa vad cand ma intorc cum vor evolua plantele.
Multe dintre ele sunt infipte in gaurile pietrelor, cu putin pamant.
Cele din bazin stau doar in apa.
Planta aia cred ca este Aloe. Aici sunt destule langa mine, la fel si cactusi.
Am observat o chestie la Aloe, sunt doua specii. Cea din poza si alta cu un verde crud
|
 |
|
|
Tocmai ce mi s-a aprobat un clip.
http://www.youtube.com/watch?v=g1Q_jMTodK8
Daca sunteti atenti se observa o furtuna mica de vapori de apa, care da un aspect de fum si totodata imi uda tot perimetrul fantanei.
Am folosit doar materiale de gradinarit, inclusiv pentru cascada.
|
 |
|
|
Mersi frumos, ma bucur ca iti place.
Si mie imi place acel cactus, dar mai am si altii pregatiti
Numai cu pietrele , imi ajunge o masina de pietre
Revin cu detalii dupa aproximativ 1 luna.... trebuie sa ma intorc in tara.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos, Felicitari !
|
 |
|
|
|
stii ce se intampla daca reglezi aparatul sa-ti controleze aditia dintr-un singur acvariu ?
Fiindca sunt doua iesiri, presupunem ca ai o presiune de 2 bari (1 bar spre acvariul 1, 1 bar spre acvariul 2), atunci cand, iti inchide electrovalva la acvariul 1, presiunea ramasa se va duce in acvariul 2. Astfel vei dubla cantitatea de co2 in acvariul 2 cand electrovalva este inchisa in acvariul 1.
Poti ameliora aceasta problema cu un difuzor sau orice alt reactor, care nu face fata la mult co2, astfel sa-ti dizolve exact necesarul acvariului si surplusul sa-l scoata (adica celalalt 1 bar).
|
 |
|
|
Radu.U wrote:
Daca iti construieste un acvariu de 400 l atunci va trebui sa-l lasi aproximativ 2/3 saptamani sa se usuce siliconul.
Inainte de toate gandurile , ai grija ca primul raspuns a fost cel din ghilimele. Respecta acest termen, altfel vei avea de suferit tu, dar si vecinii.
|
 |
|
|
Multumesc tuturor pentru atentia acordata.
Revin acum cu un up-date.
Am avut probleme cu surplusul apei, deoarece imi uda gresia prin gaura de prea plin. E important pentru mine sa nu ud gresia
In poza de mai jos se pot vedea trei bonsai care is adusi recent in aceasta locatie
Duminica veti vedea ca unul dintre ei sta deasupra fantanei. (cel din stanga)
Sambata
Duminica
Inca nu am pesti, dar am pietre
Imi place ca algele incep sa apara, ceea ce va schimba aspectul.
Partea mea arida (dreapta, jos)
In final am terminat cu plantarea plantelor deasupra fantanei (cele din bolul cu vacuta  )

|
 |
|
|
Bine ai venit!
Imi place ce vad, dar la fel iti zic si eu: asteapta expertii ciclidelor  eu is cu iarba
|
 |
|
|
|
imi place mai mult cum ai aranjat acum buturugile.
bag de seama ca ai revenit la glossostigma.
mai vad ceva frumos acolo lotus ? daca vrei sa faci o tufa mica cu frunze multe si mici iti pot spune cum am reusit eu candva,
*am lasat doar o frunza, bineinteles dupa ce era deja cu radacini dezvoltate, pana cand a dat urmatoarea frunza.
cand se deschidea frunza noua, am taiat si frunza ramasa. la 2/3 frunze iesite taiam urmatoarea, astfel planta nu avea cum sa se dezvolte.
|
 |
|
|
ce mai conteaza cum se inmulteste  datii bataie la mai multe plante. (raspanditi Romanica)
Felicitari !
|
 |
|
|
providra18 wrote:Desi multi nu sunt de acord cu asa ceva, de ce se foloseste totusi? O parere, un sfat?
Iti dai singur raspunsul.
providra18 wrote:Deocamdata nu am de unde sa procur un sistem co2 de pe piata din lipsa finantelor, motiv pentru care am citit despre aceasta bomba cu drojdie
providra18 wrote:(parti bune/parti rele).
Acolo unde ai citit presupun ca scria si parerile PRO si Contra.
Vrei sa vezi un acvariu cu co2 din drojdie ?
uite:
|
 |
|
|
Hello ! &
|
 |
|
|
|
e o chimie usoara si frumoasa, nu te gandi la chestii complicate. Bine ai venit !
|
 |
|
|
|
Bine ai Venit !
Nu ezita sa intrebi
|
 |
|
|
|
Buna Seara si tie !
Daca iti construieste un acvariu de 400 l atunci va trebui sa-l lasi aproximativ 2/3 saptamani sa se usuce siliconul.
Suportul, poate fi din placi duble de Pal, cel putin pilonii principali, sau daca nu un schelet metalic.
Trebuie sa asezi acvariul intr-un loc ferit de lumina solara si surse de caldura.
Plante iti recomand cu crestere rapida, cel putin la inceput.
Lumina ? zi-mi prima data ce ai de gand cu acvariul, astfel voi sti ce sa-ti recomand.
Pesti ? 200 de neoni
Gasesti pietris la saci mari in Bucuresti la magazinele de specialitate, sau daca nu poti da la sita pietris de rau. (marimea 2/3 mm)
Iti trebuie un filtru extern.
Apa de robinet.
Citeste intre timp si ciclul azotului
|
 |
|
|
|
de cand mi-am cumparat prima sticluta parca de 250 grame de easy carbo, tocmai de la aparitia ei, am fost uimit de puterea ei de a arde algele. Nu doar una ci aproape toate.
Ma indoiesc ca la tine s-a intamplat asta din cauza solutiei.
Inainte de a avea algele ai mentinun echilibrul de fertilizare / co2 / lumina ?
|
 |
|
|