[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sesmar
Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Deci m-am lamurit....imi crestea o barba lunga si alba ca a lui :o .
Porcu'"][quote:8e4bba5686="BlackAdder wrote:Eu nu inteleg unde a disparut co2ul asa repede chiar daca am acvariul plantat spre masiv
Plantele-s "vinovate", maninca mai mult CO2 decit sintem dispusi sa acceptam .
Daca vrei sa te convingi, ma fa odata experimentu' cu lumina stinsa si cred ca pH-u' n-o sa mai creasca asa.

Am refacut experimentul si intradevar phul a ajuns doar la 7,28.
Datorita nivelului scazut al nitratilor si fosfatilor in acvariu, astfel neinfluentand tabelul ph-kh-co2, am vrut sa duc mai departe experimentul si sa las plantele sa scada khul pana pe la 3 grade (habar n-am in cat timp s-ar fi produs scaderea) iar apoi sa vad cat timp se mentine aceasta valoare a khului dupa reinceperea aditiei de co2. Insa degeaba m-am laudat eu mai sus ca plantele n-au patit nimic caci se pare ca niste rotale rotundifolii sunt afectate ingalbenindu-se putin varfurile si chiar am observat niste mici urme de alge pufoase pe care s-au aruncat ca nebunii sae.
Phul se stabilizeaza controlat si este in stransa legatura cu khul si co2 din apa.
Fara aditie controlata de co2 nu ai cum sa mentii phul constant deoarece plantele in lipsa co2ului isi iau carbonul din apa si-ti scad kh rezultand variatie de ph.
Am uitat sa scriu ca a doua zi am refacut "experimentul" cu alta controller si alt senzor de ph rezultand un ph=8.02 fara aditie de co2.
Gabriel wrote: Chiar daca stim (cu un oarecare grad de precizie) Kh-ul apei din acvariu exista anumite substante dizolvate in apa care vor influenta relatian Kh/pH/CO2.

Un kh = 5 ar trebui sa fie un buffer destul de stabil pentru variatiile de ph nu? Atunci cum, fara aditie de co2, ph a virat in sus de la 6.70 pana la 8.03 in doar trei ore? Nu intreb cum in sensul propiu al cuvantului ci cum de asa mult.

Sa ma explic : stand mai mult acasa zilele astea am observat ca ph metru declansa cam des valva. Des la vreo 20-30 de minute. Baga co2 10-15 minute. Din aproximatia mea bag cam 1-2 bule pe secunda la 180 litri net ceea ce era oarecum suficient pentru declansarea valvei la aproximativ 1 ora - 1 1/2 ore.
O explicatie mi-a venit prin faptul ca am doua filtre rezultand o turbulenta destul de mare a suprafetei apei aceasta fiind risipa mea asumata de co2 ca sa am o filtrare buna a acvariului. Am oprit filtrul intern iar filtrul extern l-am dat la jumate din debit rezultand o apa aproape fara turbulente. Valva se declansa la fel de des. Bun...am facut tot felul de combinatii....acelasi rezultat.
In final am scos din priza valva si in trei ore phul a zburat la 8.03. ( a durat aproape o noapte sa ajunga inapoi la 6.7). Din cate am observat plantele nu au suferit de la socul de ph.
Toate astea s-au intamplat la 3 zile dupa schimbul de apa deci phul apei de la retea nu avea cum sa influenteze asa mult chiar daca este situat permanent undeva intre 7.90 si 7.98 cu un kh 5.

Eu nu inteleg unde a disparut co2ul asa repede chiar daca am acvariul plantat spre masiv si o populatie de vietutoare ce ar incapea si in 60 de litri probabil ( 10 neoni, 4 sae, 4 cory july, 2 ancistrusi, 2 ancistrusi albino micuti, 4 pomaceea si vreo 30-40 de puiuti mici mici de ancistrusi).

Alti parametrii masurati in aceeasi zi :
gh 8; NO2=0, NO3=0-10 mg/l, PO4=0,5 mg/l
Am cautat si pe youtube dar nimic.
chitron wrote: Este o larva de libelula vezi sa nu te muste

Bine ca nu m-a muscat ca poate ma transformam in omul libelula

Intre timp a murit in eprubeta aia
oblete wrote:
Aici gasesti detalii in limba engleza http://www.waterbugkey.vcsu.edu/php/orderdetails.php?idnum=8

Daca nu este chiar asta atunci cu siguranta este ceva inrudit. Seamana foarte bine cu poza din dreapta.

Acum intrebarea...cum naibii a ajuns in acvariu? Pe calea aerului in niciun caz ca e un rio 180 destul de bine acoperit. Pe vreo planta sau altceva cum am zis mai sus e exclus. Ramane reteaua de apa

Si...voi va dati seama ca eu dorm cu asa ceva in camera?
Oricum o tin in eprubeta sa vad ce se intampla.
Ar fi simplu sa fie libelula
Tocmai mi-am adus aminte ca acum vreo 10 zile am mai vazut ceva in acvariu:
image
Atunci m-am gandit c-or fi oua de pomacea desprinse dintr-un cuib si am vrut sa le scot dar nu mai stiu de ce nu am facut-o.
Am descoperit aceasta fiinta in acvariu pe o frunza de echinodorus. Primul gand a fost ca mi-au facut ancistrusii albi pui....in secunda urmatoare i-am vazut coada si am zis hidra. Se pare insa ca nu este nici asta dupa imaginile pe care le-am vazut pe net. De prins am prins-o foarte repede si curios este ca a stat vreo 10 minute fara apa fiind la fel de vioaie. Acum sta intr-o epubreta cu apa si incerc s-o hranesc cu Hikari poate creste.
Binenteles ca sunt putin la gandul ca or fi mai multe si recunosc ca mi-au trecut prin cap cuvintele " eu nu mai bag mana in acvariu asta " decat dupa ce-l curentez :p Acum cand ma uit la acvariu parca vad numai d-astea. Aveti idee ce este ?
image
image
image
image
image

Cred ca imaginile sunt destul de clare insa o pot si descrie daca este nevoie. Altfel...in acvariul asta nu am adus nimic nou de mai bine de un an...sa fie din apa de la retea?
Daca o iei usurel si citesti si mai ales asculti sfaturile pe care cu siguranta le vei primi nu ai cum sa strigi asa tare ajutor :-)

In inaltime ai putea castiga micsorand inaltimea suportului. Sau este deja stabilit suportul pe care sta acvariul?
Mai degraba este hrana care a intrat in putrefactie.
Cred ca am inteles eu aiurea ca vrei sa bagi co2ul in filtru....tu vrei sa pui tubul de co2 in continuarea tubului prin care iese apa...asa s-ar putea sa mearga.
Parerea mea este ca nu prea se poate folosi acelasi filtru si pentru dizolvarea co2ului si pentru filtrare. Cel putin nu pentru filtrare biologica caci co2 omoara bacteriile.
Pacatoasa insa poate ajuta ....pentru niste poze interesante :
image

Scuze ca ti-am bruiat topicul cu poza asta :p
andras wrote:
Cred ca pestii tai sunt foarte stresati, ai umblat cam mult la ei, lasa-i cateva zile in pace priveste-i numai de la indepartare

Pestii aia sunt stresati din motive de intoxicare...cu amoniac...nu ca umbla el pe langa acvariu sau in acvariu.
Departe de mine gandul asta. Am apelat la voi deoarece acvariul se afla in camera in care dorm si nu e prea placut sa ma trezesc de vreo doua ori pe noapte iar atunci cand am scris era prea tarziu ca sa-l sun pe George.
In perioada in care am cautat sa-mi achizitionez un sistem de co2 am citit foarte multe articole, review-uri si pareri despre diferite firme iar din ce se gasea la noi in acea perioada tot spre Aquamedic eram orientat privitor la cat puteam sa cheltuiesc la momentul respectiv. Apoi am avut ocazia sa iau acel sistem de la JBL direct din Germania iar cel care mi-a cumparat instalatia nu a fost dispus sa mearga si la alt petshop pentru o alta firma.
Despre alte firme nu ma pronunt deoarece nu am vazut inca la lucru nicio instalatie produsa de Dupla, Dennerle etc ... dar dupa ce castig la loto am sa le achizionez pe toate sa vad care-i mai buna...sau dupa ce moare matusa aia bogata din Statele Unite
Eu iti zic ca daca vrei doar o pereche de guppy e de ajuns acvariul tau si chiar se vor simti bine daca le asiguri minimul necesar. E drept insa ca mult mai lejer "te joci" cu un acvariu mai mare...
Pestii tai au probleme deoarece i-ai introdus intr-un acvariu neciclat si daca abia luni ai pus incalzitorul e posibil ca si apa sa fi fost prea rece. Apropo...pe guppy au aparut cumva niste punctulete albe?
Am rezolvat-o ! I-am inlocuit furtunul de la reductor la valva ( care avea vreo 10 cm) cu unul de 1 metru si gata cu zgomotele sinistre Probabil era presiunea prea mare in momentul eliberarii gazului.
Salut!
Frumos in Cehia
Asta da conjunctura de a te reapuca de acvaristica :p

Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Go to: