Author |
Message |
ioneugen
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2007 19:08:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
ioneugen
Junior member
IP:
|
Salut toti membrii forumului, fiind primul meu post aici.
Povestea este simpla si aidoma multora, din cite am citit in aceasta rubrica.
Nu ma pot lauda ca am citit tot, inca mai consult si aflu cuvinte noi, care daca pina acum au existat, nu stiam de ele, dar aprofundez pe zi ce trece, si incerc sa ajung din urma, in masura posibilitatilor.
Revenind la poveste, pe scurt, insistentele copilului ca vrea si el sa faca fishy-fishy, actionare dupa mintea mea, sfaturile vecinilor binevoitori si atotcunoscatori, achizitionare acvariu borcan, cum des am vazut intitulat pe aici ;) un vibrator antic si de demult primit de la acelas vecin binevoitor, o mana de mozaic, ramasa de pe vremea lui pazvante chiorul, pesti cu nemiluita de la alti binevoitori, vinzatorii din obor, si dezastrul care mocnea, s-a produs. Urletele copilului, nervii nevestei, etc, incheie povestea.
Nu sariti sa ma invatati, nu inca, dupa cum spuneam trebuie sa invat multe. Pe unele le stiu din domenii conexe, pe altele trebuie sa le deslusesc de aici, iar cind nu voi razbi singur, ma bazez pe ajutorul vostru.
Trebuie sa spun ca am vazut unele acvarii, care m-au uns pe suflet, si catre care voi incerca sa imi indrept imaginea celui pe care vreau sa-l realizez.
Acum 2 probleme:
-Avind in vedere ca volumul maxim pe care pot sa mizez, se limiteaza catre 80, 100 l, considerati ca se poate realiza ceva placut ochiului?
-Pentru filtrarea apei, am observat divergente privind utilizarea celor interne si externe. In urma celor citite si a propriilor conceptii, consider ca cel extern este cel mai facil de utilizat si intretinut, dar, exista pe piata unul care sa se preteze la dimensiunile presupusului viitor acvariu al meu ?
Va multumesc pentru viitoarele sfaturi
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2007 19:46:39
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
Salut si bine-ai-venit!!!
Sa stii ca si noi am inceput cu stangul, si am facut mai toate greselile posibile. asa e omul, ce poti sa-i faci  Dar macar bine ca ai ajuns aici; daca vrei urma instructiunile de pe forum sau sfaturile primite de la noi, este imposibil sa nu ajungi sa-ti faci un acvariu care sa te "unga pe suflet"
eu cred ca un acvariu de 80-100L este excelent, si desigur ca poti face ceva frumos din el. spune'ne doar daca te-ai gandit pe ce-ai vrea sa te axezi: predominant plante, pesti, sau un acvariu comunitar?
ai dreptate, filtrele externe sunt net superioare, iar eu ti-l recomand pe acesta: Tetratec EX600 - unul din filtrele cu cel mai pun raport calitate/pret. Uite si un video pe YouTube, ca sa-ti faci o imagine mai buna: http://www.youtube.com/watch?v=IgI5vXicWdc
Bafta in continuare
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
fipilica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2007 19:59:32
|
fipilica
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/14091067254655c20c01356.jpg)
IP:
|
ioneugen wrote:
Acum 2 probleme:
-Avind in vedere ca volumul maxim pe care pot sa mizez, se limiteaza catre 80, 100 l, considerati ca se poate realiza ceva placut ochiului?
Da, evident, arunca un ochi: aici totul depinde de cat timp si cati bani ai sa investesti.
Filtre externe pentru acvariul tau ai de unde alege: tetratec EX 600, JBL Cristal Profi 250(are un debit mult mai scazut), Eheim Pro. I - 2222 etc.
|
... |
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2007 00:48:59
|
Anubias
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/19104275684317fc7bb1749.jpg)
IP:
|
Salut ioneugen, si bine ai venit. Din cate mi se pare mie pana acum (adica din singurul tau post de pana acum), esti ca un gat de aer proaspat. Am impresia ca ne vom bucura de o colaborare fructuasa, urmand ca si tu sa contribui cu propriile tale experiente si lectii peste catva timp. Gata cu laudele  . Sa nu crezi ca ling pe cineva in ***, insa din pacate multi incepatori se alatura acestui forum crezand ca le stiu pe toate, si cu probleme de atitudine pe deasupra. Din pacate (sau din fericire  ), acolo "sus" vegheaza cineva ca sa nu ne oboseasca cei care nu-si schimba atitudinea.
Buuun. Acum, intrebarile tale au fost raspunse de filipica, si nu am ce sa mai adaug. Eu mai adaug doar un lucru. Stiu ca ai spus ca limita ta e 80-100 de litri, insa mai gandeste-te bine daca nu cumva exista totusi posibilitatea de mai mare. Cel mai simplu motiv este ca e pur si simplu ceva mai usor de intretinut. Daca zici ca citesti la greu forumul, o sa vezi de ce. Daca nu se poate, nu-i bai, merge si 100. Dar crede-ma, eu am 180, si ce-mi plange ochiul pentru un 400-600 litri (daca nu mai mare) .... off off.
Lectura placuta!
|
Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2007 21:20:54
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Daca tot esti pus pe fapte mari, opteaza pt un acvariu de 100l - nu iti va parea rau - garantat  :-)
Cit despre sfaturi, pareri, populare, aici suntem!
|
|
 |
ioneugen
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2007 15:57:11
|
ioneugen
Junior member
IP:
|
Va multumesc pentru primire si scuze pentru raspunsul intarziat.
Citeva detalii:
-- peste 80-100l, sa vreau sa am si nu pot. Locul strimt, casa inghesuita, chiar nu am cum sa sporesc volumul.
-- deja se configureaza mental, ceva apropiat de dimensiunile 100x30x30, cu cel mult 5 cm in plus la cei 2 de 30, sau numai in ceeace piveste latimea, acel +5 cm, altfel nu mai am loc pentru instalatia de iluminare si accesul in acvariu pentru eventuale interventii.
-- am de invatat 2 limbi straine. Latina si chimia. Este pentru prima data cind aud ca apa poate fi acida sau bazica, dura sau moale, iar la faza cu ciclarea, ceata totala. Am citit si rascitit, am inteles ca trebuie facuta si cum anume, insa ce anume se produce in acel acvariu tot nu am inteles. Asta nu ar fi o mare problema, nici pasarile nu cunosc teoria aerodinamicitatii, si totusi zboara. Daca e musai, apai sa fie!!!!
-- recunosc deschis ca am cam tras cu ochiul pe la pozele din diverse linkuri de pe forum, iar ce am vazut pe acolo, s-ar putea considera usor opere de arta. De asemenea recunosc ca am creat acest cont, pentru a putea accesa si zonele inaccesibile vizitatorilor, zone in care, dupa ce le-am frunzarit - pentru moment - constat ca se discuta cu totul altceva, si la alt nivel.
Ceva, ceva, despre acvaristica,mai stiam eu, de pe vremurile cind decimam generatii de pui de guppy, in borcane de muraturi - pasiuni copilaresti - asa ca, nu chiar tot ce se discuta imi este perfect strain, insa am multe de updatat.
Va multumesc inca o data, si sper sa nu ma numar printre cei care incep cu "AJUTOOOOOORRRR!!!"
|
|
 |
Sesmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2007 20:08:33
|
Sesmar
POKEMBER
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ade55409d1224074754035a5a937d2e0.png)
IP:
|
Daca o iei usurel si citesti si mai ales asculti sfaturile pe care cu siguranta le vei primi nu ai cum sa strigi asa tare ajutor :-)
In inaltime ai putea castiga micsorand inaltimea suportului. Sau este deja stabilit suportul pe care sta acvariul?
|
865 |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2007 23:39:40
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Decat 100x30x30 iti propun 60x45x40 si ai putea avea cam asa ceva ca dimensiuni, continutul si aranjamentul depind de tine... Nu te grabi, mai strange bani si ia ce trebuie de la inceput, altfel o tii tot in improvizatii pe care le vei plati dublu in timp.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
|
|
|