Nu cred ca a facut cineva asta dar iti voi exemplifica ce am eu in filtre.
Tetratec:
- sertarul de jos : peron + a cutie de ceramica Fluval
- sertarul 2 : burete + o cutie Biomax
- sertarele 3 si 4 : doua cutii Siporax + bureti
Eheim :
seratarul de jos : ceramica originala + burete
sertarul de sus : doua cutii Siporax
Deasupra sertarelor este vata.
Acum diferenta vine de la ceramica neteda pe care nu o pot aprecia cantitativ deoarece la Fluval sunt cilindrii mari iar la Eheim sunt foarte mici. La Eheim insa pare mult mai multa decat o cutie Fluval.
Oricum nu cred ca ar intra doua cutii de ceramica Fluval in primul sertar la Eheim daca pastrazi si buretele original.
Si eu m-am gandit mult ce sa iau si anume tot un Tetratec sau Eheim mai ales ca Eheimul este dublu la pret. Recunosc ca mai mult curiozitatea m-a facut sa iau un Eheim sa vad si eu de ce sunt atat de laudate aceste filtre.
As mai putea sa mai zic ca din fabrica Eheimul vine cu medii de filtrare mai performante deoarece Tetratecul nu are decat ceramica neteda, bioballs( care-ti ocupa locul de pomana), carbune activ si niste bureti. In schimb kitul de in si out de la Tetratec este cu zece clase peste cel de la Eheim ( poti sa-ti iei kiturile Eheim separate care sunt asemanatoare cu cele de la Tetratec ).
Diferentaintre cele doua filtre este mica iar eu m-am pierdut in amanunte ca sa-ti complic si mai mult decizia

.
Singurul lucru clar in favoarea Eheimului este fiabilitatea in timp iar aici ti-a raspuns deja Ioan - 7-10 ani la cele clasice.