[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sesmar
Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Am citit ca la noile Juweluri merg numai tuburi T5 produse de Juwel. Niciun alt T5 nu se potriveste. Iar daca T5-urile sunt la fel de "bune" ca T8-urile produse de juwel eu zic ca nu merita.

Eu am Rio 180 cu T8 cu doua lampi ( deci 4 tuburi ) si am 120w la 180 litri net (plus 4 reflectoare) si este mare diferenta intre acesta si celalalt acvariu la care am 288w la 330 litri net la care nu am reflectoare.
Ai idee cand apar 865 si 965-urile de 30 w?
Iar Fluora de 30w ai tot timpul?
Probabil te referi la sistemul de 379 usd. Din pacate nu am gasit pe site cum ca ar livra si in Europa.

Preturile la Dupla le gasesti la magazinele online cu produse acvaristice.
Nu cred ca a facut cineva asta dar iti voi exemplifica ce am eu in filtre.
Tetratec:
- sertarul de jos : peron + a cutie de ceramica Fluval
- sertarul 2 : burete + o cutie Biomax
- sertarele 3 si 4 : doua cutii Siporax + bureti

Eheim :
seratarul de jos : ceramica originala + burete
sertarul de sus : doua cutii Siporax
Deasupra sertarelor este vata.

Acum diferenta vine de la ceramica neteda pe care nu o pot aprecia cantitativ deoarece la Fluval sunt cilindrii mari iar la Eheim sunt foarte mici. La Eheim insa pare mult mai multa decat o cutie Fluval.
Oricum nu cred ca ar intra doua cutii de ceramica Fluval in primul sertar la Eheim daca pastrazi si buretele original.

Si eu m-am gandit mult ce sa iau si anume tot un Tetratec sau Eheim mai ales ca Eheimul este dublu la pret. Recunosc ca mai mult curiozitatea m-a facut sa iau un Eheim sa vad si eu de ce sunt atat de laudate aceste filtre.
As mai putea sa mai zic ca din fabrica Eheimul vine cu medii de filtrare mai performante deoarece Tetratecul nu are decat ceramica neteda, bioballs( care-ti ocupa locul de pomana), carbune activ si niste bureti. In schimb kitul de in si out de la Tetratec este cu zece clase peste cel de la Eheim ( poti sa-ti iei kiturile Eheim separate care sunt asemanatoare cu cele de la Tetratec ).
Diferentaintre cele doua filtre este mica iar eu m-am pierdut in amanunte ca sa-ti complic si mai mult decizia .

Singurul lucru clar in favoarea Eheimului este fiabilitatea in timp iar aici ti-a raspuns deja Ioan - 7-10 ani la cele clasice.
Acum nu te gandi ca Tetratecurile ar fi zgomotoase. Dimpotriva si ele sunt foarte silentioase. Am trei, doua 700 si unul 1200, si nu am avut probleme cu ele. Pe cel de acasa trebuie sa-l inlocuiesc pentru ca este vechi si cel mai grav are momente in care merge "in gol" adica nu mai trage apa din filtru. L-am desfacut bucata cu bucata si nu pot sa-mi dau seama de unde este stricaciunea caci mediile filtrante sunt puse corect si nu este infundat.

Ca o prima constatare, chiar daca nu am aceleasi medii filtrante in ambele filtre, am impresia ca in Tetratec 700 volumul de filtrare ( nu debitul! ) al mediilor filtrante este mai mare ca la Eheim 2226. Insa este posibil sa fie doar o impresie deoarece Tetratec are 4 sertare iar Eheimul doar doua mult mai mari.
minnardy wrote: care nu sunt "turnate" in acvariu (vezi acea celula in care intra elementele filtrante la Juwel)

Atat de turnat si matritat este ca eu l-am scos Am renuntat la el.
Poate ar trebui sa detaliezi ce vrei tu efectiv...in sensul la ce te astepti sa faca filtrul extern nu si face.
Altfel Anubias are dreptate in ce a scis.
De azi am un Eheim care cateva saptamani va merge in paralel cu obositul meu Tetratec vechi de 3 ani. Asa ca in curand iti pot da comparatii intre ele.
Oricum l-am montat si este foarte silentios. Pot spune chiar ca m-a surprins la cat de silentios este.
Cel mai eficient filtru pentru filtrare mecanica, din tot ce am folosit eu pana acum, este filtrul intern de la Juwel. Trage absolut tot si de la suprafata si din masa de apa daca acvariul este umplut exact pana la semn - putina apa in plus sau in minus si-l cam "deregleaza". In schimb e dezastruos la filtrarea biologica, plus ca ocupa mult loc in acvariu iar in timp devine zgomotos creand vibratii. Dar nu cred ca se gaseste de cumparat.
Nu i-am stricat topicul caci titlul era vreau nitrati, vreau fosfati. Asa ca pe langa oferta home made i s-a oferit si cea profesionala.
Eu de exemplu am sa-mi comand Dennerle a1 daily npk....dar nu prea ma descurc cu germana aia ca deh altii au castigat razboiul ( o fi doar la mine sau sectiunea in engleza a siteurilor puse de Lazarginel nu este activa )
Exact spre asta Dennerle A1 NPK m-am orientat si eu din ce am citit azi pe cateva siteuri. George poti sa-l aduci?

Vreau ceva profi pentru ca eu am o mare problema cu acvariul de acasa...nu prea stau pe acasa Sunt rare zilele in care ajung inainte de 7 seara si chiar daca cat de cat mi-am format mana cu solutiile preparate de mine mi-am format-o pentru un acvariu de vreo 270 litri net(se presupune inertie chimica mai mare fata de vreo 150 litri acasa cat intra in Rio 180) la care oricum de multe ori am dat chix, mai ales la inceput, si sa vezi ce munca de voluntariat era la servici cu schimburi de apa...dadeam rateuri dar observam ca na acvariul este tot timpul sub ochii mei. Ori acasa eu am probleme si cu Dupla 24 pe care trebuie sa le pun dimineata la 6 pe intuneric sau seara dupa 7 cand plantele nu prea mai au timp sa le asimileze si recunosc ca-mi este "groaza" sa ma apuc de fertilizare macro aici. Din aceasta cauza vreau sa incerc solutia profesionala.
Dar intradevar costa multicel.
lazarginel wrote:Cele 2 si site-uri http://www.aquaristic.net SI http://www.aquadiskont.com/
De la cele 2 am luat eu NPK de la primul acum 2 ani in urma

Ce diferente sunt intre efectele produselor de la Dennerle si Seachem fata de ceea ce preparam noi? Ma intereseaza pentru ca as fi tentat sa fac o comanda la unul din cele doua siteuri dar nu sunt sigur ca merita
Eu am scris
@Mitica : Bromothymol blue nu are pretul pe site dar le-am cerut lamuriri pe mail.
Ca sa mai completez ...niste plante pe care le-am avut, le-am pierdut si le-as mai dori :
Hygrophila difformis
Limnophilia aromatica
Eusteralis stellata
si mai ales...Tonina belem
Am mari probleme cu o Alternanthera Lilacina.
A trebuit sa-i mut locul din acvariu datorita directiei neasteptate in care s-a dus niste Glosostigma. Pana atunci crestea binisor nefiind deranjata de nimic in jurul ei.
Problema este ca frunzele mai vechi pur si simplu se franjureaza; nu cred ca este corect spus....mai corect ar fi ca se rup de-a lungul nervurilor insa ciudat este ca nu se si topesc. Cel putin nu imediat. Frunzele noi au culoare si vigoare dar asta pentru 3 saptamani maxim...dupa care si ele patesc la fel. de curiozitate am ridicat-o cu grija din substrat iar radacinile sunt dezvoltate si foarte albe la fel si radacinile adventive.
"Stresat" am rupt cateva ramificatii le-am plantat dar au acelasi simptom. Apar frunze noi apoi gata.
Beneficieaza de Dupla si de co2 si se scalda in lumina de fluora.

Nu am gasit mare lucru pe net din pacate.
Cum root k nu prea o ajuta as vrea sa incerc sa-i bag la radacina niste KH2PO4 si KNO3. Dar nu stiu cum ....

La acvariul asta nu fertilizez cu macro momentan
Exact calculatorul ala l-am respectat si eu.
Si ar mai fi aici mai pe intelesul tuturor.
Nu este reteta mea
Eu doar am dat copy paste de pe net.
Crede-ma ca sunt oameni aici care te pot ajuta intradevar in domeniul macro...nu te lua dupa mine ca ajungi rau :p

Am si preturile :
KH2PO4 - 52 lei/kg
K2SO4 - 37 lei/kg
KNO3 - 49.98 lei/kg

Suntem trei pe aceasta comanda.
Am 10 neoni - 4 normali si 6 negrii - in vreo 260-270 de litri net si acvariul mi se pare suprapopulat adica sunt niste grasi burtosi in conditiile in care primesc numai Hikari ....o singura data pe zi...cateodata o data la doua zile. Nu ca sunt ai mei dar eu nu am mai vazut neoni asa mari chiar daca au deja mai mult de doi ani. Banuiesc ca hrana e vinovata si poate si faptul ca nu au avut in acvariu niciodata mai mult de 25 grade.

Cu Hikari discus am hranit niste scalari cu pete portocalii - pana sa le dau Hikari petele erau portocalii...apoi dupa ce mancau deveneau de un rosu aprins.
lazarginel wrote:
CU NPK te faci cam circar adica esti la circ pe o sirma si faci echilibristica
Daca dai gres se duce
Daca nu esti erou
:

Eu intotdeauna am avut probleme cand am folosit sulfatul de potasiu. Chiar si la un sfert din cantitatea estimata in indexul estimativ. In schimb doar fosfat de potasiu si azotatul de...acelasi potasiu a mers destul de bine si nu sunt eu nici pe departe omul sa-l critic sau sa-l contrazic pe Knot insa eu am vazut imbunatatiri si la echinodorusi...poate nu in viteza de crestere cat mai ales in culoarea si vigoarea frunzelor noi cat si in frecventa cu care apareau tijele.

lazarginel wrote:Imi trebuie si mie o solutie care sa contina N,P,K... O sa o dozez cu grija, stiu pericolul.:

http://www.tunic.ro/

Eu am luat de la ei acum vreun an si jumatate dar numai dupa ce am facut comanda pe firma unui prieten. Cum aproape ca nu mai am poate ne combinam sa mai luam de la ei caci atunci aveau numai la cantitati mari...1-2 kg ...recunosc nu m-am uitat acum sa vad daca au mai scazut cantitatile cu care vand.
Ca o curiozitate...e crescuta doar la lumina acelui Rio 300?
Rotala rotundifolia
Limnophila hippuroides
Riccia - varianta mini

Astea sunt cam ce mi-as dori eu la primul gand.

Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Go to: