[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Nu m-am necajit,m-am gandit ca nu va pricepeti :-) mersi pentru pont
Aici e poza http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
Daca tot nu mi-ati raspuns ,mi-a raspuns un pic google-ul si imaginatia.Am pus o poza , un proiect facut in flash , si astept parerile voastrea , daca va fi vreuna.Dimensiunile acvariului propriuzis sunt de 60 L , 60 L , 60 h.Inaltimea coloanei de apa va fi de doar 30 cm deoarece una din laturile acvariului are doar 30 cm.Plafonul pe care va sta acvariul si unde se va contrui si partea de uscat va avea lungimea de 100 cm.
Dolly are dreptate , sa nu alegi cumva ca sanitari Fosilis sau Hoplosternum , deoarece primii sunt veninosi iar cei din urma cresc prea mari.
Pe langa Cory poti sa mai pui si 1-2 ancistrus.
As avea un mascul de care vreau sa scap , dar nu stiu exact ce varietate este.El este negru dar are si ceva gri metalizat pe el.
In primul rand
In al doilea rand , am dat un simplu search cu google si am vazut ce e un peste nu o planta
Dolly wrote:
jumbo wrote:si referitor la ciclare stiu ca exista anumite solutii sau substante care ar grabi ciclarea dar nu am incercat asa ca ii rog pe cei care stiu mai multe despre acest gen de substante sa ne explice si noua

Una dintre solutiile care grabesc ciclarea este TetraAqua Bactozym. In ghidul de la Tetra zice ca se pot introduce pestii in bazin dupa 24 de ore. Eu nu am folosit asa ceva, ca nu eram asa grabita.

Despre asta vorbesc , asta se numeste o colonie de bacterii.Daca folosesti asa ceva banuiesc ca ai pute pune pestii cam intr-o saptamana dar pe riscul tau.
Substratul poate fi de 2 tipuri: pietris bob de orez sau turba peste care se pun minim 3 cm de nisip.Nu e bine sa le amesteci.Daca tot esti la inceput sfatul meu este sa scoti tot substratul si sa pui doar pietris bob de orez.Plantele cresc foarte bine in el si e mult mai usor de curatat decat nisipul.Sanitari vei putea pune peste 2 saptamani dar ar fi bine sa iei si o colonie de bacterii despre care s-a vorbit ca sa nu ai probleme.
Daca te uiti bine la Coltul incepatorului o sa vezi destule topicuri gen " ajutoooor ,imi mor pestii" datorita faptului ca acvariul nu este ciclat.
Eu cumpar pietris sau nisip de pe Soseaua Mihai Bravu unde sunt foarte multe magazine cu materiale de constructii , dar banuiesc ca astfel de magazine se gasesc cam peste tot in Bucuiresti si e imposibil sa nu aiba.
Faza cu pietrisul din parcare a fost la inceput si am facut-o sub supravegherea atenta a tatalui meu A fost o decizie legata de bani , la inceput am avut intentia sa iau din Obor, dar dupa ce am cumparat "tot ce era necesar"(acvariu si pesti ) nu imi mai ramasesera fonduri pentru substrat.
-Nu trebuia sa te complici cu turba si cu nisip.Dupa un an turba isi pierde proprietatile si trebuie inlocuita ceea ce inseamna sa faci dezastru in acvariu.Nisipul se ia pe furtun cand vrei sa cureti substratul de mizerie.
Cel mai bun substrat este pietrisul de dimensiunea bobului de orez.Pentru ca plantele sa creasca nestingherite substratul trebuie sa aiba 5-7 cm , iar 2kg cat ai cumparat tu ma indoiesc ca ar ajunge.
-Foitele de mancare sunt fulgi si trebuie maruntite ca sa fie mai usor mancate de pesti.
-Pompa de aer nu poate avea robinet pe fir , poate ai vrut sa spui pe furtun Daca e pe furtun banuiesc ca se inchide si se dechide robinetul numai ca pompele cu debit reglabi au de obicei un buton nu robinet .Strangand robinetul cred ca e fortata pompa si nu e bine.
In primul rand ca e un pic stupida ideea sa furi nisipul copiilor pentru placerea personala , si cred ca e si ilegala
Mai bine faceti ca mine , luati pietrisul din parcarea vecinilor
Acum serios , e 3 lei un sac de pietris ,asa ca mai bine va duceti si cumparati si nu va mai puneti in posturi din astea penibile.
Salutare , trebuie sa-i fac un cadou special prietenei mele zilele astea si m-am gandit la un "recipient" pentru o broscuta cu tample rosii.Momentan este tinuta intr-un acvariu de 40 de litri pentru ca nu are mai mult de 10 cm dar as vrea sa fac unul mai mare care sa aiba pe langa o plaja sau ce se mai poate pune.Recunosc sunt paralel in materie si nu stiu cum se face asa ceva dar vreau sa incerc si ma nevoie de ajutorul vostru.Daca aveti idei sau proiecte , poze astept cu nerabdare posturile voastre.Deasemenea am luat niste pietre de la mare si vroiam sa va intreb daca pot "convietui" in acelasi acvariu cu broasca.Adica daca o afecteaza in vre-un fel.
Dalles wrote:Vezi ca te-ai descurcat?
Nisipul de la Vama poti sa-l pastrezi intr-o caseta mai speciala, ca alea care se gasesc de cumparat la mare, manufacturate de localnici din scoici si melci. Ca sa fie si cu tematica, stii!

gremlin wrote:...este uimitor cate mai gasesti prin el: cioburi , mucuri tigari...

Da, intr-adevar, e un nisip perfect pentru joaca copiilor nostri. Pe langa faptul ca le sporeste imunitatea ("Auuuu, tatiii, ciobu' ala rau m-a taiat la degeteeeel...") le provoaca si inteligenta in mod constant prin gasirea a diverse maruntisuri pe care ti le aduce tie si tu, ca parinte, trebuie sa le identifici impreuna cu el (mucuri de tigari, rahati de caini de rasa, plasturi folositi, ambalaje, seringi sau fiole de medicamente,...)

Offtopic :
Daca vrei calitate cauta la Delta Glass , uite aici link cu mai multe informatii: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=335&start=0
70*40*40 e destul de bine , siliconul cel mai bun pentru tine cred ca e Den Braven , e acceptabil ca pret si e mai usor de lipit decat cu Bison.Sticla de 6 mm e buna dar sa fie float nu trasa.Nu ai nevoie de intaritoare.
Eu totusi sper ca nu ne stricam tastatura de pomana
Si totusi daca faci inmultirea nu da 80
Daca vrei sa nu-ti mai moara baga la cap ce ti s-a spus.
Voi va amuzati aici pe seama omului dar nu va dati seama ce prostii spune.Cum sa faci capac din pal la un acvariu de 30 de litri?Pai la ce grosime are palul cum naiba sa reziste sticla aia?Ganditi-va ce greutate ar avea.Eu zic ca trebuie facut din ceva usor , nu din pal.Poate sa gaseasca pal prea subtire ca daca e vorba de cel de 10-12 mm nu e bine.Cat despre neon , nu exista un neon pe care sa il inghesui acolo cel mai bine este cu un bec economic de 20-30 wati CU LUMINA CALDA.
Pacat , sunt sigur ca o revista ar fi o chestie minunata si probabil ca ar fi apreciata de multi oameni dar probabil ca nu sunt destui ca sa merite efortul.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: