[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Message
Ok , asa sa faci.
PS : am raspuns sa nu zici ca nu ai primit reply :mrgreen:
Am o gramada dar am uitat cum se numesc iti dau si tie 3 , 4 tufe si-mi dai si mie un mascul de beta ce zici?
0724556048 >> Eugen
Ok poate k inotatorele, nu stiu exact oricum nu asta ma deranjeaza la ei ci faptul k nu pot fi tinuti cu alti pesti pt ca ii manaca.Mi-au muscat scalarul de aripioare si de atunci i-am exilat dar am, nevoie de spatiu si de-aia vreu sa-i dau.
De une se poate cumpara o astfel de valva ?
Corect , eu am luat cu 15000 bucata si tu nu-i vrei gratis
Np , nu e creatie proprie am citit si eu pe un site :mrgreen:
Ai facut greseala pe care o face orice incepator , ia un acvariu cat de mic niste , niste pesti , si cand vede ca nu merge treaba incepe sa puna intrebari si sa se intereseze cu ce se manaca acvaristica.
Cred ca majoritatea am inceput asa si nu-ti da nimeni in cap pentru asta.Presupun ca pestii tai sunt inca pui si se descurca chiar si in bazinul ala de 10 litri care este forate mic de altfel si trebuie schimbat cat mai repede.
Acvariul tau este necicalat adica nu s-au format inca bacteriile care sa ajute la descompunerea substantelor otravitoare pt pesti care se formeaza in urma hranirii excesive.
Ar fi bine sa schimbi macar 20% din apa din acvafriu , nu mai mult de 30% oricum DAR nu cu apa direct de la robinet.Trebuie sa fie apa care a stat minim o zi sa iasa clorul din ea si sa aiba o temperatura apropiata de cea a apei din acvariu nu sa fie foarte rece.
In timp acvariul se va cicla si in cateva zile va disparea albeata dar trebuie sa hranesti pestii cat mai putin iar cand schimbi apa ar fi bine sa o scoti cu un furtun si sa incerci sa iei si mancarea ramasa pe fund.
Ce trebuie sa mai faci este sa citesti articolele de pe www.acvariu.ro pentru ca altfel nu vei putea tine niciodata un acvariu.
Este ghidul incepatorului de care ai mare nevoie acum.
Totusi vorbesti serios 10 scalari in 800 de litri?Totusi nu e un pic exagerat?
Pui un ciorap de dama peste buretele filtrului si nu ai cum sa-i mai gasesti asasinati in el , nu cred k sunt chiar asa de mici.
Din ce mi-ati zis voi se pare ca am pus cam putin zahar , numarator si robinet am asa ca o sa incerc sa mai adaug sa vad ce iese.
Multumesc pentru reply.
Man plantele nu sunt droguri k sa le iei de la persoane de incredere neaparat :mrgreen: .Poti sa iei si din piata asa fac toti cel putin la inceput dar e bine sa le sterilizezi in apa distilata fro 5 min ca sa te asigri k nu iei si neste boli odata cu ele.
Io am tinut for 20 de pesti intrt-un borcan de muraturi cand mi s-a fisurat acvariul si au trait 2 zile cat a durat reparatia.
Documenteaza-te bine si alege pestii care iti plac cel mai mult.10 pesti poti tine si in 100 de litri , daca vrei acvariu mai mare si iti garantez k vei vrea vrobeste cu Ytron de pe forum si te rezolva usor.
Philips aquarele este la fel de bun si pentru plante sau tot tld 830 raman baza?
Ma chinui de fro 5 zile sa pornesc un astfel de generator de codoi si nu reusesc sub nici o forma.
Am cumparat drojdie proaspata de la magazin un pachetel 5000 bucata , zahar cuburi si m-am apucat de reteta.
Am dizolvat cam 5 cuburi de zahar intr-un litru de apa rece , drojdia intr-un pahar cu apa calduta le-am amestecat si le-am pus in sticla de 2 litri.
Am asteptat , am asteptat , dupa 12 ore mai nimik , am mai adugat fro 2 cubulete si a avut loc o reactie care a produs codoi fro 5 min si pe urma s-a oprit.
Am mai adugat dar nu am reusit sa mentin producerea codoiului nici macar o ora.
Acum vreu sa stiu unde am gresit si daca ma puteti ajuta cu sfaturi in legatura cu tipul de drojdie sau cantitatea de zahar.
Cedez 5 fosilis pentru cei pasionati si numai pentru ei.In caz ca nu stiti fosilis sunt sanitariii aia negri , uratei si veniosi care daca te musca tre sa faci o vizita la cel mai apropiat spital.
Mai am fro 20 de guppy puisori inca de fro 2 si 3 luni de care vreau sa scap pentru ca mi-au umplut acvariul si sunt foarte mancaciosi :mrgreen:
Sunt din varianta leopard cativa , unii au cozile rosii si corpu cu verde(combinatie foarte misto) si unii o combinatie intre rosu si verde peste tot.
Mai am si 15 pui de molly dar care au doar o saptamana si o sa ii dau doar daca sunteti in stare sa aveti grija de ei.
Astept raspunsuri .
Va felicit ca ati trecut la PHPB care este foarte bun si ma bucur ca vad sectiuni noi.
Pot sa zic doar ca am simtit lipsa forumului vostru foarte tare mai ales cai n ultimele 2 saptamani mi-am facut un nou acvariu si as fi avut nevoie de sfaturile voastre.Dar m-am luat dupa linkurile de pe site si am gasit cam tot ce avema nevoie.
Oricum ma bucur ca ati revenit.
 
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com