[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Da , merge fara probleme sa o replantezi asta daca nu cumva e Ceratopteris Thalictroides care pluteste la suprafata apei.
Despre problema cu pestii nu pot sa ma exprim pentru ca e destul de ciudat , nu am mai auzit pana acum.
furnici wrote:ai grija si ce capac o sa pui ca sticla de 4 mm nu prea tine nimic pe ea. inca o treaba de gandit bine atfel risti sa il arcuiesti asa de bine ca o sa ai un borcan in cele din urma

Nu e chiar asa de nasol cum zici.Am si eu acvariu din sticla de 4 mm care are capac facut dintr-un parchet destul de gros si a rezistata fara probleme.
Nu te speria , e mult mai simplu decat pare.Trebuie sa masori lungimea si latimea fundului , sa te duci la un geamgiu,ii spui sa-ti taie la dimensiunea aia un geam de 4 sau 5 mm.Apoi cumperi un tub de silicon Den Braven sau Bison special pentru acvarii.Cel obisnuit s-ar putea sa nu tina la fel de bine si sa nu te ajute cu nimic.Apoi avand siliconul si geamul , intorci acvariul cu c...u in sus , intinzi silicon uniform pe toata suprafata , lipesti noul fund.Indepartezi excesul de silicon.Cand faci operatiunea asta fii foarte atenta sa nu atingi acvariul peste tot cu mainile pline de silicon ca se curata destul de greu.
Acvariul pe care vreau sa-l fac are dimensiunile 80 L , 50 l si 30 h.Dupa cum am spus e facut din sticla de 5 mm iar fundul din sticla de 6.Eu sper sa nu am probleme cu el cu toate ca azi noapte am visat ca mi s-a dezlipit celalalt acvariu de 100 l .Problema mea e acum mai degraba legata de ce plante sau ce pesti as putea tine in el datorita inaltimii mici.
am ascultat sfaturile celor de pe forum in special Marelui Alb care ne ajuta sa rezolvam aproape orice dilema legata de hardware , asa ca inaltimea nu depaseste 30 de cm si va avea intaritoare pe lateralele lungi.

Dupa cum vedeti totul e facut dupa sfaturile Marelui Alb.De jucat cu focul nu ma joc , mai degraba cu apa.
Am in balcon mai multe geamuri salvate de la un magazin demolat(geam de termopan , deci presupun ca e float) asa ca asta e motivul pentru care am facut acest acvariu.Nu e foarte greu sa fac rost de 70 de lei pentru un acvariu din sticla de 6 dar tinand cont ca toata afacerea ma costa 20 de lei merita sa incerc.In plus am avut sticla de 5 mm pentru laturi, iar pentru fund sticla dintr-un geam de pus pe masa de 6 mm.
Din pacate o sa pelc la tzara 2 saptamani , asa ca de lipit o sa-l lipesc abia cand vin.Daca zugravesc la vecini va anunt.
Eu tocmai fac un acvariu de 100 de litri din sticla de 4 mm asa ca tu nu ar trebui sa-ti faci griji.Binenteles am ascultat sfaturile celor de pe forum in special Marelui Alb care ne ajuta sa rezolvam aproape orice dilema legata de hardware , asa ca inaltimea nu depaseste 30 de cm si va avea intaritoare pe lateralele lungi.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2
O mica explicatie(of cat imi lipseste butonul edit).Daca pestele de care vorbesti tu are paraziti intestinali e posibil ca toti cei din acvariu sa aiba.Uramreste-i si vezi daca fecalele lor sunt albe si filamentoase.Daca este asa atunci trebuie facut un tratament pentru paraziti intestinali.
AI putea sa incerci cu niste mancare vie , dar tratata ca sa nu-i imbolnavesti si mai rau.Daca esti din Buc dai o fuga in obor , iei o mana de tubi , una de libelule ,le speli bine , le faci tratament termic(incalzesti apa la 55 grade si bagi tubii sau libelulele cateva minute) apoi ii poti da linistit la pesti.Atat tubii cat si libelulele pot fi congelati si dati de mai multe ori.Atentie sa nu exagerezi cand le dai tubi sau libelule ca altfel murdaresti apa.
P.S. Eu inca astept sa postezi numarul de pesti pe care ii ai in acvariu smilie
Sry pentru confuzie , nici eu nu sunt expert in ale acvaristicii , am incercat doar sa ajut.In mintea mea stiam ca ma refer la cele africane ,pacat ca nu le am cu telepatia.Oricum la acvariul lui cred k ar merge 2 perechi de scalari si niste neoni.
Cat despre Cihlide sau Chihlidele , nu m-am uitat niciodata cum se scrie exact , acum am vazut ca este Cichlidae :-P
Uitasem : Peste o luna vor naste din nou , daca vrei sa- salvezi cat mai multi , cumperi o nascatoare si introduci femeia acolo cand ti se pare ca e pe punctul de a naste.Cum iti dai seama?Simplu : In ziua cand va naste , fatatoarea nu va mai fi "rotunda" cum este de obicei va deveni ascutita , bombata spre exterior.
1) (Cea mai importanta): Plantele
Pentru o vreme pareau ca se dezvolta normal - radacini frumoase, culoare buna si muguri; Insa de o vreme incoace nu numai ca stagneaza, dar frunzele incep sa piarda din culoare (unele chiar s-au "ofilit"). Radacinile sunt ok so nu imi dau seama care e problema. Lumina au de la bec....

Fara detalii nu putem sa-ti dam sfaturi.Daca plantele au lumina de la bec atunci e bine.Care bec , din bucatarie ,sufragerie , baie? Ce lumina ai la acvariu , ce bec , cati wati?De cat timp ai acvariul?Le bagi co2 , le bagi sunbstante nutritive?
Sunt sigur ca nu , daca vrei plante frumoase fara co2 si nutrienti nu se poate.
) Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva... evident este o problema, dar pana a ajunge la veterinar intreb aici.

E posibil ca femela de xipho sa aiba paraziti intestinali sau sa vrea sa-i mai schimbi mancarea.Asa face cu toate felurile de mancare pe care i le dai?Daca are paraziti se vindeca cu metronizadol.Baga un ochi la sectiunea Boli si tratamente ca sa gasesti detalii.

O alta pereche de xipho mi-a facut pui si cum sunt incepator la acest capitol nu prea stiu ce trebuie sa fac....trebuie separati? Principalele 'pericole' la care ma gandesc sunt filtrul aquael si scalarii.

In primul rand sa ne spui EXACT cati pesti ai in acvariu.In al doilea rand e cam greu sa tii vivipari cu scalari.Atat parintii cat si scalarii vor manca puii daca acestia nu au plante de suprafata unde sa se ascunda, sau daca nu-i separi.Filtrul , ca sa nu-i inghita poate fi acoperit cu un ciorap de dama.
Daca nu vrei sa ai mazga tine-o intr-un lighean sau alt recipient scufundata in apa si schimba-i apa cat poti de des.O bagi in acvariu dupa ce nu mai face nici un fel de mazga.Asta e cel mai bun remediu.Daca vrei sa scapi mai repde trebuie s-o fierbi intr-o apa saturata de sare cateva ore poatea chiar o zi intreaga.
Daca te uitai atent la forum ai fi observat ca Cihlide este o sectiune a acestuia.Chihlidele sunt o familie de pesti care care prefera o apa mai dura , iar decorul acestora poate fi facut doar cu roci , fara plante.Unele chilide cum ar fi scalarul sau discusul se simt foarte bine alaturi de plante dar sunt pesti care distrug aproape orice decor cu exceptia pietrelor.
La un asemenea acvariu , daca vrei sa arate bine si sa cresti plante iti trebuie minim 0,5 w pe litru , adik 125 w reali , dati de becuri economice cu lumina calda.Nu te lua dupa vrejeala ca un bec economic de 9 w are cat unu normal de 45.Pentru acvariul tau se preteaza neoane Philips TLD 830( care sunt ieftine si foarte bune, exista de 32 w la 125 cm lungime)dar daca nu gasesti merge si cu becuri economice, cu vreo 3-4 becuri de 32 de wati ar fi un inceput.
Apa laptoasa probabil este datorita faptului ca acvariul nu este inca ciclat.Aceasta operatiune dureaza destul de mult aproximativ , 3 saptamani.Daca vrei sa grabesti procesul cauta la magazine de specialitate culturi de bacterii de la sera parca , sunt destul de ieftine si se lauda ca ar cicla acvariul foarte repede.Cand vorbesc de ciclat ma refer la aparitia unor bacterii care au rol de a descompune substantele daunatoare din apa.Daca vrei sa nu ai probleme cu pestii asteapta minim 2 saptamani pana sa-i pui.Deasemenea sa le faci acomodarea , sa nu-i pui din punga direct in acvariu.Trebuie sa-i pui intr-un borcan sau o sticla taiata.Si sa pui peste apa lor apa din acvariu , treptat , pana apa din acvariu este in proportie de 70 % in borcan.Aceasta operatiune poti so faci in aproximativ 30 min daca pui cam la 10 min apa din acvariu in borcanul cu pricina.Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun , daca nu astept intrebari.
Probabil te intrebi ce-o sa faci in timpul asta cat n-o sa ai pesti , nu?Pai la ce acvariu ai tu acolo iti trebuie un capac k lumea si lumina pe masura , ca sa poti creste plante.Asta in caz ca nu cumva faci un acvariu pentru cihlide.Daca vrei un acvariu plantat in timpul asta ar fi bine sa umbli dupa plante prin magazinele de acolo , sau sa vii duminica viitoare la intrunire in Bucuresti de und sigur o sa pelci cu plasa plina de verdeata.
Pentru informatii despre cum se face un capac sau ce lumina sa folosesti uita-te la postrile de la sectiundea DiY Hardware.
Daca tot sunteti la capitolul laudat , pot sa ma laud si eu ca am mai demontat o bucata de mobilier ca sa fac loc unui acvariu
Apropo Ocuvit este "doar" 50 lei noi smilie
fr0ggy wrote:am un oarecare sentiment de deja vu, dar fie.

cat de mari sunt coralii, cat de des faci schimburi de apa si in ce proportie ?

Da si eu.
Se pare ca avem parte de cate unul pe luna , e un blestem sau ceva.
Draga domnule 88 , daca tu crezi ca nou ne pasa de mobilierul tau sau de dorintele sotiei tale te inseli amarnic.Acest forum este strict pentru pesti , iar cei de aici rezolva doar astfel de probleme , nicidecum cele legate de sotii/parinti sau de spatiu.Astfel de probleme avem sau am avut toti , inclusiv cei mentionati de tine,dar facem tot posibilul sa oferim conditii cat mai bune pestilor nostri ,pentru ca ne pasa de ei mai mult decat de o amarata piesa de mobilier.
Daca cei care ti-au raspuns , s-au referit la dimensunea acvariului tau au facut foarte bine pentru ca au dreptate.Se pare ca in micul tau "colt de natura" , nestiinta se impleteste cu prostul gust.Din conostinetle mele coralii sunt vietati marine care nu au ce cauta intr-un acvariu de apa dulce.De afectat nu cred ca afecteaza decat retina privitorului.Daca iti plac pestii si chiar vrei sa te ocupi de asa ceva , intra frumos pe www.google.ro si cauta informatii despre oscari.Daca vei cauta indeajuns vei afla ca acesti pesti au nevoie de foarte multa apa tinand cont ca ajung la dimensiuni considerabile si la greutati de peste 1 kg.Deasemene vei putea tine doar o pereche in acvariu , nicdecum 5.Dupa posturile tale imi dau seama ca esti incepator in ale acvaristicii.Deasemena imi dau seama ca ai inceput foarte prost, cu niste pesti care nu sunt pentru incepatori.Te sfatuiesc sa citesti bine posturile de la coltul incepatorului si articolele de pe site incepand cu "Ghidul incepatorului" , deasemenea te sfatuiesc sa-ti masori cuvintele si sa fii mai calm cand vei da subimt la urmatorul post.
Hai ca asta e tare , un ancistrus la pretul unui discus
Daca faci un acvariu , atunci fa unul de minim 200 de litri pentru cei 4 scalari si pentru neoni.O pereche de scalari are nevoie de minim 100 de litri , altfel vor exista batai care se pot solda cu raniti si morti
In cel de acum poti sa tii viviparii(guppy , cei rosii-probabil xipho , cei negri - molly)
Scalarii sunt pesti spectaculosi , cu personalitate si merita un acvariu decent, de vivipari o sa te plictisesti pana la urma.In plus scalarii ajung la dimenisuni considerabile si nu pot fi chinuiti in 65 de litri.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: