[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
hadul wrote:azi noapte de exemplu am vazut o minuscula steluta.

Daca ai ajuns sa te uiti noaptea prin acvariu,e clara treaba.
Colegu' cu regenerarea antifosfatului,sa stii ca ce merge la Purigen nu merge la Phosguard. Cred ca le confunzi.
Ca si locatie,am fost pe insula Lhohifushi,Adaaran Select Hudhuranfushi se numeste resortul. Am platit in jur de 3000 de euro/2 persoane,all inclusive, si am stat intr-o beach villa. Mai sunt standard rooms,garden rooms si ocean villas. Astea din urma te cam usca la buzunarel. Ce sa-ti spun,bungalow-ul asta in care am stat,e pe plaja,ai oceanul la nici 10 metri de pat ,adormi si te trezesti in zgomot de valuri . Plaje cu nisip alb,tot felul de activitati acvatice,kite surfing,catamaran,scuba diving,snorkeling,night dive,shark feeding,para-sailing,etc. Astea nu sunt incluse in pachetul AI. Le platesti. Toate cacaturile neincluse in AI sunt scumpe. Masaj - 400$ de exemplu, si nici macar nu e d'ala cu happy ending. Insula e mica,are in jur de 800m/400m si ei ziceau ca e printre cele mai mari. Serviciile sunt ok,se poate si mai bine,nu prea inteleg engleza, in afara de cei de la receptie care vorbesc fluent,dar inteleg destul ca sa poti comanda bautura .
Au teren de fotbal,tenis,mese de biliard,spa,gym,beach bar,disco bar,plm...stii tu,ca in orice resort de genul. Viata acvatica e ceva de vis. Recifele incep la 3m de mal si ai tot ce vrei,incepand de la carduri de damseli alb cu negru si terminand cu rechini de 3m,din aia cu varful aripioarelor negru (la prima intalnire cu unul din asta am fost pe sezlong in doi timpi si trei miscari,pana mi-a spus baiatul de la receptie sa stau linistit ca nu se intampla nimic...plm,tot ma uitam in toate partile sa vad de unde apar chiar si dupa ce mi-a zis ala sa stau relax). L-am vazut cu coada ochiului cum inota, si am zis ca mi se pare,dar zic,hai sa verific totusi. Mi s-au retras oO-le in cavitatea abdominala cand l-am vazut cat de aproape inota de mine.Nasol moment.
In fine,daca te pasioneaza activitatile acvatice enumerate mai sus,poti pierde timpul cu ele,dar daca esti ca mine,te bagi la snorkeling sau diving,baruri si plaja. Nu prea ai ce face altceva pe acolo,odihna si iar odihna,ceea ce pentru noi a fost perfect.
Maldive. Merita vizitat si nu trebuie ratat snorkeling-ul sau scufundarile. Pesti superbi,plin de triggerfish de toate felurile,tangi,naso lituratus de juma' de metru,parrot fish,barracude,wrasse de toate natiile,pomacanti,butterflies de toate culorile si marimile,rechini,etc. Am vazut un card de moorish...o minunatie, si observandu-le comportamentul mi-am dat seama de ce nu rezista in bazine. Sunt foarte speriosi,au nevoie de spatii enorme ca sa se dezvolte corespunzator, si de o diversitate incredibila de hrana. Pestii aia mancau fara oprire,de pe pietre,de sub pietre,de pe nisip,etc. Nu cred ca voi mai vrea sa cumpar vreodata pesti de genul,sau mari in general,pentru ca se chinuie ingrozitor in borcanele noastre.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Daca gasesti,mexican turbo snail. Astia mananca si cuie de pantofi. Intr-unul din bazine am avut un singur melc din asta. Mare intr-adevar,si-mi mentinea curate toata piatra si geamurile. Sunt excelenti pentru alge.
Un 8 e suficient.
Sunt bune si unele si altele.
Cate o bacterie din cand in cand nu strica sa mai arunci acolo.
Pave',i-auzi bah ce zice baiatu' asta.
Salutare.
Cand am avut genul asta de alge maro,pe substrat,mi-am luat un Strombus luhuanus.Asta nu facea nimic toata ziua,inafara de a rumega nisipul.
Asta e:image
Bai Pave,nu te lua dupa bagabontii astia.
Andrei,merci de link.
dan.pavelescu wrote:SPS si pesti de card. O presimt eu asa..

Esti gras si urat.
Cu sticlele vroiai sa zici,dar te iert.
dan.pavelescu wrote:Ce urs pervers si batran.. dar te iert, ca mi-am clatit ochiu cu madame secretara

Vrem si noi.
Multam'.
Ma gandeam la al doilea in ideea de a trage cat mai eficient suprafata apei (am oroare de cacatul de biofilm de la suprafata),dar merge si ce zici tu,recircularea o sa impinga bine apa inspre piaptan.
Bah praduitorilor,asta va fi varianta de bazin. Avizata de sefa de trib.

image

image
Voi avea ~1000L display. Singura chestie, e ca ma gandesc sa-i mai trag un piaptan si pe partea dreapta.
koala wrote:
CristiC wrote:Been there,done that.Altceva?

O trimiti acasa, la ma-sa, pentru 2 saptamani... ii oferi un asa-zis concediu: "Sa te mai odihnesti si tu, iubita mea!"
Cand se intoarce ea acasa, piscina e gata construita... o sa te futa-n gura, fro' cateva zile...
Iti ascunde pasarica, poate pentru o saptamana. Hai, poate pentru 2 saptamani .... dupa aia, gata, ca nu mai are ce sa faca.

Doar nu se pune cu barosul pe zidurile alea.

Bah,daca ma da afara din casa, la tine vin, sa ma tii cu mici si spritzane de la "La Gil",asa sa stii.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: