[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Faye wrote:Anca, daca nu ma insel, filtrul tau este mai mare. In al lui nu cred sa intre mai mult de 4 litri.

Sa stii ca asa e, al meu e cel de 1400l/h, scuze am confundat din cauza cifrei 4 din fata de la codul produsului, are modelul nou dar cu capacitate mai mica ala de 1000 l/h.

In legatura cu capacitatea unei tavite, rog citeste postarea # 764, #775 si #793 de aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/760/30274.page

Oricum colegul Oxygen ar trebui sa isi dea seama si ochiometric cam ce cantitate de material filtrant ii mai incape dupa ce renunta la perlonul din tavi.
Sau poate a fost altcineva
Da, ma refeream strict la acvariul lui Oxygen cand am vorbit despre substrat, dar a spus Dragos @Kirucd tot ce era de spus. .

Oxygen: mie mi au incaput cam 2 l de Siporax per tava dar le am asezat pe fiecare in parte, adica un rand culcate un rand in picioare etc, daca iei Matrix nu stiu cat si cum o sa ti incapa, poate mai mult, poate mai putin, din pacate nu am experienta cu Matrix.
Daca iti permiti cumpara Matrix, am inteles ca e mai bun, dar poti sa iei initial doar 2 l in completare sa vezi cat iti incape.

Numasi bine.
Oricum cu 6 litri de Siporax, canistra de 1400l/h si prefiltru cu burete la un volum de 160 l (din cei 200 brut), eu zic ca stai destul de bine fara sa iti faci probleme deocamdata. Mai tarziu cand mai prinzi experienta si o sa vrei acvariu mai mare o sa stii deja ce însemna sump si toate cele.
In locul tau nu mi as face griji din privinta filtrarii.
Faye wrote:
oxygen2k8 wrote:... restul pana la 10 % nu am idee unde sa ii mai bag

Ia in considerare ca si substratul este suport pentru bacterii.

Da asa e, dar cred ca nu se poate calcula ca si celelate medii de filtrare adica daca ai 20 l de substrat nu poti zice ca ai 20 l de medii de filtrare biologica, cred ca ponderea de bacterii e mai mica.
oxygen2k8 wrote:Superb ce pot zice
hai ca pestani o duc deja mai bine ca mine raportat la cat am bagat in curu lor pana acum.
Daca ar afla realitatea sotia cred ca .... terasa e a mea bine ca-i vara

Cam asa sta treaba cu acvariile
De ce crezi ca nimeni nu spune exact cat a investit, de frica sa nu citeasca sotia. Si la mine e la fel, eu am fost amenintata ca o sa dorm in cusca la câine.
Wellcome in the club.
In al doilea filtru sau in sump
E bine si cu un singur filtru full de Siporax, dar nu e perfect.
Da normal ca am renuntat la perlon, mai ales ca tu ai si prefiltru. Eventual poti pune perlon in prefiltru daca vrei dar trebuie scos din extern. Se va colmata repede si va trebui sa deschizi canistra destul de des. Scopul prefiltrului, pe langa filtrarea mecanica e sa prelungeasca perioada de curatare a canistrei, cu cat o deschizi mai rar, chiar si o data pe an, cu atât mai bine.
Au incaput 2 l per tava f lejer, nu sunt bagate deloc fortat.
Din cercetarile lui Kirucd parca trebuiau cel putin 10% medii de filtrare biologica din volumul acvariului. Adica la acvariul tau de 200 l ar trebui 20 l de medii filtrare biologica.
Da cu cat mai mult Siporax cu atât mai bine. Niciodata nu e prea mult.
oxygen2k8 wrote:Astazi dimineata am intrat si in posesia prefiltrului si siporaxului.
Am schimbat mediile asfel in filtru HW-402A am introdus in fiecare sertar cate 1 litru de sera siporax, in total am o filtrare biologica de 3 litrii, iar in prefiltru HW-602A sunt cei 3 bureti grosieri cu densitate diferita pentru o filtrare mecanica.
Dupa montarea prefiltrului debitul de apa nu a scazut. Filtrul este extrem de silentios, nici nu imi vine sa cred.
Sper sa se comporte asa si pe viitor.

well done.
Mie mi au incaput 2 l de Siporax in fiecare sertar de la acelasi filtru, in viitor ai mai putea completa ca nu strica.
Nu sa renunti la acvariu, ci sa il faci full luminat ca sa creasca plantele. Arata foarte bine asa cu proiectoarele.
Iti urmaresc jurnalul cu atentie deorece proiectul tau este exact ce imi doresc si eu de cateva luni si vreau sa vad ce "greutati" intampini tu. .

Numai bine.
Incerca sa pui niste bile/tablete fertilizante la radacinile plantelor, poate se vor adapta mai usor la conditiile oferite in prezent.
Oricum geophagusii sunt mici si nu le pot scoate inca.
Chiar ar fi pacat sa renunti la efectele de "lumini si umbre".

Spor.
In cazul in care cumperi prefiltru, in filtrul extern iti recomand numai Siporax.
In configuratia actuala indicat este burete, inele si Siporax de sus in jos.
Vreau sa cumpar doua-trei poturi de marsilea hirsuta, daca ma poate ajuta cineva, de preferat din Iasi sau din tara care sa trimita prin Posta o comanda asa mica .

Relatii pe PM.

Multumesc.
Anca
Ce planta este pentru gazon ca nu mi dau seama de pe telefon. Multumesc.
In urma reamenajarii acvariului, scot la vanzare urmatorul pachet de plante:
- Rotala rotundifolia peste 70 buc
- Hygrophyla Polysperma peste 30 buc
- Heternathera peste 10 buc
- cryptocoryne cam 20 tufe si pui
- echinodorus 2 tufe mari si cu f multi pui
- Sagitaria subullata 4 tufe mari si pui

Pret redus toate la 70 lei sau se pot face doua pachete de cate 40 lei fiecare.

Pentru plata in avans transportul este gratuit cu Posta Romana.
Cred ca da, se vede.
Intai ne spui si dupa aia vodka.
paradoxx wrote:parca as fi o "chizda"

Poti te rog sa detaliezi termenul sau macar sa il explici, pentru cei ca mine care nu cunosc toate cuvintele limbii romane.

http://dexonline.ro/definitie/chizda
Conform rank-ului dat de forum se pare ca userul @paradoxxx e mai experimentat decat tine Faye , deci probabil ca le-a masurat si matele pestilor, unde nu ma intreba ca din cate stiu nu are inca un acvariu de aratat, dar experienta la comentat are destula.
Din pacate rank-ul se obtine in urma multitudinii de mesaje gen celor de mai sus:"pff", "incredibil", etc. Daca ma uit in pagina de Recent Topics aproape la toate topicurile ultimele comentarii sunt ale lui.

o fi de la Volum 720 litri!!??

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: