Message |
|
draga ciprian, pana sa ma  cu capul de pereti, am gasit o greseala pe care am facut-o, apropo de glossostigma elatinoides: plantarea nu se face in pot, sau la gramada, ci cam asa :
Se planteaza cu penseta, fir cu fir, la 2-3 cm un fir de altul; acestea se vor intinde si vor ocupa si spatiile goale dintre ele. Dupa ce s-a intins deja pe substrat in jurul firului plantat initial acesta se poate reteza si replanta in alta parte. Avand acestea in vedere, maine am sa o scot pe toata si am sa salvez ce a mai ramas cu radacina buna, executand operatia de mai sus . Asta am spus-o pentru altii care vor sa stie si sa nu faca aceeasi greseala ca mine .
|
 |
|
iaca a am bagat mai multe , acvariul_meu_plante
hai, pune tirul  pe mine.
|
 |
|
mmmda, sa zicem, eu nu sunt multumit de cum le merge, consider ca lumina este prea putina, dar ceea ce este cel mai frustrant, glossostigma este "arsa" cu multe radacini topite si totusi face pearling, iar blyxa, nu stiu ce sa zic, daca ar fi crescut cum trebjuie, ar fi dat lastari, dupa cum zice gengiskhan , a mea e doar un tufis inalt si cu o groaza de radacini adventive. Desi daca iau lucrurile per ansamblu, am realizat ceva : pearling ,( uitasem de termenul acesta ) e prima data de la inceputul meu in domeniul asta care este de un an si nitel...
|
 |
|
chiar nu stie nimeni? sau poate nu are legatura cu schimbul apei?
|
 |
|
mosule, ca sa zic , de atunci am scazut ph-ul la 7,2, si se pare ca e in scadere, bag bombita deocamdata cu 2-3 bule/sec, testul cu hartiuta imi arata 7,2, voi folosi in continuare testul de ph cu 5 picaturi, numai ca asta are limita maxima 7,2 si iesea din domeniu  , iar in privinta osmozei, ramane sa ma mai documentez, cam stiu ce este, un sistem de filtrare a apei, am uitat sa spun si cred ca este foarte important, faptul apa pe care o folosesc o trec printr-un filtru cu carbune activ, din acela de la Grup Romet Buzau, sunt sigur ca stii despre ce e vorba.stima. p.s. uite ce zice producatorul: Filtrele AQUATOR® au la baza tehnologia filtrarii apei cu ajutorul elementelor filtrante din carbune activ bloc si argint. Aceste filtre au capacitatea de a retine suspensiile mecanice (nisip, praf si alte impuritati) mai mari de 0.5 microni, de a reduce concentratia clorului, a fierului si metalelor grele, a compusilor fenolici, de asemenea retin si distrug microorganismele din apa.
|
 |
|
In seara asta am facut schimbul obisnuit de apa, dupa care, in aproximativ 20 de minute, s-a intamplat un fenomen pe care nu l-am mai vazut in acvariul meu pana acum: a inceput brusc o emisie de oxigen de zici ca aveam apa minerala in acvariu... blyxa, cabomba si glossostigma ( care la mine nu prea merge bine, am lumina putina ) au incepuita sa se uple de bule de oxigen, acestea ridicandu-se spre suprafata .Care este fenomenul? care este legatura cu schimbul de apa?
Parametri apa acvariu:
NO3-25
NO2-0
GH>7
KH-6
PH-7,2
PARAMETRI APA DE SCHIMB :
NO3-0
NO2-0
GH>7
KH-10
PH-7,2
ACVARIUL MEU : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10849.page
|
 |
|
Pai hai sa iti spun despre cel care il am eu: este un juwel pe care am dat 90 ron si asta vara cand am fost plecat de acasa 10 zile, a facut fata cu brio la un acvariu de 54 litri, in jur de 25 de pesti, nu mai stiu exact. Are programare in doi timpi, la 12 ore sau la 6 ore parca. Eu am fost multumit de el... vezi sa ti se potriveasca pe capacul pe care il ai. Succes!
|
 |
|
mihaita frate, cam ciudata reteta ai bagat acolo, adica 1,5 litri zahar (impropriu spus, ) peste care ai mai bagat trei cani de sirop, deci tot zahar, si unu pe doi cub de drojdie. pai nu cumva tot unu pe doi cub de drojdie era si pentru doi litri? nu ai facut decat sa maresti cantitatea de zahar, dar pe cea de drojdie nu o maresti? deci daca maresti recipientul, toate ingerdientele trebuie marite, sa zicem prin regula de trei simpla...Ca sa nu mai zic ca spre sfarsitul povestirii tale devii incoerent, vorbeste mai romaneste sa intelegem si noi.
|
 |
|
incearca la forum-index-vanzari- mai ieftin, daca ai noroc, daca nu, cauta pe goagle sarci, sunt n firme, nu sunt mari diferente de calitate sau pret, toate se invart pe la 80-100 ron, mai modest, daca vrei mai scumpe, gasesti si la 200 ron , depinde de necesitati, de nr pesti, volum acvariu samd... stii cat de mult te ajuta searchul asta....
|
 |
|
 s-a gandit cineva la asta? luam un recipient in care, luand in considerare reteta cu gelatina, care nu creeaza presiune inalta, , avand o capacitate de 4-6 litri sau mai mult , dar avand un diametru mic, de genul sa spunem unei sticle de  trebuie tinut cont de urmatorul aspect: suprafata de contact dintre partea de jos a recipientului, adica gelatina si siropul de zahar, suprafata din care drojdia "mananca"zaharul, este mai mica, INDIFERENT de ce cantitati sunt dedesubt sau deasupra acestei suprafete,emisia de co2 se face raportrat la suprfata de contact, din ceea ce vad eu in bomba mea, drojdia, avanseaza, catre partea inferioara a sticlei, consumand gelatina cu zaharul intarit in ea, deci, marind inaltimea coloanei de gelatina se va mari timpul emisie de co2. Ia sa vad acum... sa nu ma intrebati de ce recipient vorbesc, aici e vorba de printzipiu...
|
 |
|
 , ti-am spus ca ii apreciez pe cei de la reef, nu ii cunosc personal, pentru ce au realizat poate ca se justifica preturile, sunt maricele, dar daca vrei sa ai marfa de calitate,stii de unde sa o iei .
Cat despre pretul unui reductor nou? cine a zis ca vrea nou? Vad si eu pe la diverse firme specializate cat costa unul nou... .Crezi ca daca aveam bani mai multi, mai luam de la tine aia? Puteam sa o iau de la un magazin de specialitate. Dar cand te  patima, nu exista "nu se poate", e vorba doar de timp... siiii , nu uita..... un ingredient ...... principal.... sotia.... eu am asa ceva... noroc cu fimiu ca ii plac si lui .
|
 |
|
Alex.B wrote:Ti am zis eu ca trebuie sa gasesti si in Calarasi. Sa fi atent sa ti cantareasca Co2 sa nu ti bage prea mult in butelie. Daca iti baga mult mai mult declanseaza dupa supapa de presiune. Referitor la reductor urmareste vanzarile poate gasesti unul ieftin. Sau un reductor misto gasesti la Reef de la Aquamedic pe la aproape 4 mil.
Mersi de sfat in privinta reductorului Alex, imi place enorm ce am vazut la REEF, am fost de cateva ori acolo,am luat in general plante, dar 4 milioane ( sau 400 ron) mi se pare exagerat pentru un reductor, eu stiu ca vrei sa faci reclama, dar nu sunt eu ala care nu are ce face cu banii, ii respect pe cei de acolo, au realizat multe, dar nu ma pot ridica la nivelul lor in momentul de fata . Desi daca vreau ( SI VREAU ) sa am un acvariu ca "ala din poze" cum zice fimiu de 8 ani, trebuie, in afara de pasiune si bani. Pasiunea o am, banii vin mai greu ... dar toate la timpul lor... se rezolva... noi sa fim snatosi.
|
 |
|
Retrokor wrote:Ma bag si eu ca musca in lapte: la reteta aia de CO2 cu gelatina si drojdie oare de ce nu e buna si drojdie de-aia proaspata? Eu am pus de-aia uscata si dupa ceva timp nu mai scoate CO2 cu toate ca mai este gelatina de-aia dulce neconsumata. Oare sa fie proasta calitativ cea uscata cu toate ca e Dr. Oetker?
Reteta pe care am aplicat-o eu este cu drojdie din aceea la pachetele de pakmaya de 25 de grame, juma de pachet la sticla... la mine merge de 2 saptamani, cu gelatina, e adevarat, dar se vede in sticla cum drojdia mananca zaharul,SE APROPIE DE FUNDUL STICLEI si de aceea ma agit in topicul asta sa aflu daca este posibil sa lungesc viata unei "bombe"astfel incat sa imi fac viata mai simpla, si pe a mea si pe a celor care traiesc in bazinul ala caruia noi ii spunem acvariu si care sunt dependenti de noi si de cunoasterea noastra despre viata lor - PESTII .
|
 |
|
pc.ciprian wrote:popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel?  si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L
pffuuuiiiiiiiiiii, ori eu nu am fost explicit, ori tu nu ai inteles ce vreau......
NU imi trebuie doza dubla, imi trebuie durata de emisie co2 mai lunga. Speram ca , prin marirea cantitatii de compozitie, sa rezolv ( cu ajutorul vostru ) problema asta .
|
 |
|
snakefishmike wrote:Daca folosesti reteta cu gelatina , e normal sa nu ai o presiune atit de mare in sticla , ca si in cazul retetei fara gelatina .
Pina la urma ce te intereseaza ? Presiunea in sticla sau cantitatea de CO2 eliminata ?
Aha! vezi ca mi-ai raspuns la nedumerirea mea? Pai acum inteleg, deci reteta cu gelatina nu produce presiune excesiva, asta inseamna ca pot sa fac o reteta de 5 litri fara teama de a chema zugravul.
Si ca sa raspund la intrebarea ta, ma intereseaza a produce co2 timp cat mai indelungat, de presiune nu am nevoie, iar de cantitate depinde de temperatura din camera, deocamdata sunt avantajat de timp, mai am la dispozitie cel putin doua luni pana cand temperatura la mine in sufragerie va atinge 26-28 de grade, momentan am 21-22, deabia pleaca reactia in bomba. Pana atunci voi scapa de chinuri.
|
 |
|
pc.ciprian wrote:mi se pare ca a mai discutat cineva pe undeva, iar bidonu de 5L e de apa plata, si nu ar rezista. Stiu persoane care au incercat in extinctoare si alte nebunii. Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . Personal nu am icnercat, ca nu`mi place sa varuiesc  asa ca am trecut pe butelie. Pt inceput butelie oxigen, reductor de bere ...asa lejer
Sorry ciprian, nu vazusem ca ai raspuns si tu ,mi-ai raspuns la prima intrebare, dar la a doua tot sunt nelamurit, asa cum am spus, bomba mea de 2 litri nu are presiune, e destul de moale sticla . Probabil ca la cantitate mai mare de compozitie sa creasca intr-adevar presiunea?
|
 |
|
Pfuaaaa, la asta cu rezistenta sticlei nu m-am gandit. Alex, pana fac rost de bani pentru reductor, ma chinui cu bomba si caut si io solutii . (apropo, am gasit sa umplu butelia in Calarasi , am umplut-o deja ) .
1. Bun, dar in cazul in care as gasi un recipient rezistent la presiune , de capacitate mai mare, ce s-ar putea intampla ? Nu ma gandesc decat ca ar putea fi prea mult co2, as vrea sa imi spuneti daca am sau nu dreptate .
2.Si inca ceva, eu am bomba de 2 litri, merge ff bine, am o bula/sec., merge si noaptea ca am ph-ul cam mare, dar pana acum am mai pus eu mana pe sticla si nu mi s-a parut ca fi prea umflata, deci ce presiune sa faca acolo incat sa sara pe perete? poate doar in cazul in care se infunda ?!
|
 |
|
Ce credeti, se poate face o Bomba cu drojdie mai mare, sa zicem intr-un bidon de 5 litri ? Care ar fi rezultatul? prea mult co2? Care sa nu poata fi controlat ? Sau poate tine mai mult ? Pareri, sugestii sau cine a mai incercat sa spuna ce culoare i-au iesit peretii!
|
 |
|
mersi gengiskhan, am urmarit tot topicul asta de cand l-a deschis alber, numai ca ma mira ca la ei apar din neant iar la mine nu da niciun "pui", de aceea vroiam sa vad cum arata unul, poate eu am si nu stiu, dar din ce spui tu se pare ca nu am. 
|
 |
|
Are cineva o poza cu blyxa cu pui? Nu stiu cum arata un pui de blyxa, am asa ceva in acvariul meu , au crescut destul de mari tufele dar nu am vazut pui, as fi vrut sa o inmultesc.
|
 |
|
|
|