Message |
|
E ok ciprian, merg pe mana lui Alber, Limnophilla gigantea , vezi ca ai un pm.
|
 |
|
Mersi Alber, cautand prin APC , la sugestia colegului Radek, as fi idraznit sa cred si eu la fel, dar asteptam de la voi o confirmare, se pare ca asta e, Limnophilla gigantea
|
 |
|
|
 |
|
Cine poate sa imi spuna ce planta este cea din imagini? am luat-o din Constanta din Piata Rosie, ala de acolo nu stia ce este, in catalogul Tropica nu o gasesc, ajutati-ma voi.
planta_necunoscuta
|
 |
|
nu ne-ai spus daca ai ciclat acvariul inainte de a baga carasii acolo... e un lucru extrem de important, am vazut ca ai mai postat de vreo doua ori, atentie la treaba asta, sunt baieti de treaba pe forum dar sunt exigenti in privinta regulamentului si a limbajului, asa ca... be careful man..
|
 |
|
Salut si cristos a inviat!
Ia mai zi ceva de acvariul tau. Cate bucati carasi ai? este ciclat acvariul? ce le dai sa manance? exista plante pe care carasii nu le pot manca... cele cu frunze mari si tari in general..cauta echinodorus, anubias, nympheea, valisneria si sa mai zica si altii...
|
 |
|
In legatura cu cei de la petshop, majoritatea incearca sa le mearga afacera crescand vanzarile, ori pe criza asta, ma mir ca nu i-au dat bietului om si o testoasa  sa o bage in acvariul ala. Probabil ca ce a cerut, aia i s-a dat . AndR3y88 - scrie si tu mai pe romaneste, altfel vorba colegului ciprian, o sa superi pe cineva pe aici...si...
|
 |
|
Ei, asta asteptam, raspunsul unui "batran"  in ale acvaristicii. Si, in afara de vapori de alcool, ce mai elimina drojdia? Spre exemplu ce este mucilagiul ala de pe reactorul meu ? ( banuiesc ca aceeasi substanta de care se plangeau unii ca ar fi o pojghita la suprafata apei)
|
 |
|
Deci, ca o concluzie, co2-ul produs de bomba este mai putin concentrat decat cel din butelie, deci, s-ar putea ca o bula/ sec de bomba, sa nu fie la fel de eficienta ca o bula/sec. de la butelie .
|
 |
|
Cred ca e o idee buna, s-ar putea sa mearga  , va tin la curent .
|
 |
|
Bine ai venit, dar daca vrei discusi, mai bine vinde acvariul, mai citeste pe aici sau prin alte site-uri specializate ceva vreme apoi cumpara altul si parca tot n-as incepe cu discusi
Si nu cred ca te-au fraierit aia chiar cu 500 ron, ai ramas cu acvariul si echipamentele.( Ca doar nu oi fi luat doar pesti de 500 ron  )
|
 |
|
Acelasi lucru il banuiam si eu, necunoscuta era cat de "impur"este gazul produs de bomba? Se poate stabili un raport de genul :
1 Nmc co2 butelie = 0,x Nmc co2 bomba?  sau in orice alta unitate de masura vreti sa comparati
unde Nmc = normal metru cub
|
 |
|
fishyman wrote:Problema a fost rezolvata prin idepartarea pietrei de aer. Scoate-o, n-ai nevoie de dea, daca faci cu returul filtrului un pic de valuri la suprafata apei.
Nu pot face valuri deoarece am un filtru interior in al carui stut de aer am bagat furtunul de la reactorul de co2 , astfel incat, atunci cand se aduna co2-ul in clopot, filtrul il "arunca "pe refulare inapoi in apa .Datorita acestui fapt , jetul filtrului este indreptat oarecum spre lateral, deci nu am valuri.
alber wrote:Daca ai un filtru interior care misca cat de cat suprafata apei NU ai nevoie de pompa de aer.
Aceeasi explicatie si pentru alber.
|
 |
|
Care este diferenta intre obisnuita noastra bomba, facuta cu drojdie , si butelia cu co2? Ma refer la calitatea codoiului, la concentratia lui, samd. Ceva diferenta sigur exista, din moment ce la unii apare "pojghita", mie mi se albeste reactorul tot de un fel de pojghita,( in cazul folosirii bombei) era interesat de aflat care este diferenta de compozitie chimica a gazului dintr-o butelie si cel emanat de drojdia cu zahar .
|
 |
|
Ai postat de doua ori, nu se pune!
Asta am facut, am scos- pe aia mai mare de tot, i-am jumulit hatisul ala de radacini si am bagat-o mai adanc  !
|
 |
|
De vreo doua zile , cand vin acasa gasesc apa de jur imprejurul bazei acvariului meu Juwel 80. Nu am luat in seama prea tare pana ina treia zi( am zis ca o fi de la schimbul apei, oi fi varsat eu ). Mi-a stat ceasul fratilor!  ( inima), zic: na pi dreaq, s-a fisurat bazinul . Dupa multe investigatii cu lanterna, am gasit buba: bulele de aer create de piatra de aer, cand ies afara din apa, stropesc interiorul capacului iar apa de pe acesta se curge spre marginea lui care este in afara perimetrului format de geamul acvariului. Apa se scurge pe exteriorul bazinului si se aduna la baza acestuia , normal!  usurare! nu e spart acvariul, sau, cum ma gandeam eu, sa fi cedat lipiturile , nuuuu . Cine a mai avut problema asta si cum a indepartat-o? Stiu ca si la Juwel-ul de 54 pateam la fel, deci ma astept de la cei cu acest tip de acvariu la un raspuns .
|
 |
|
aha, uite aici cum fac astia de la tetra, mi-a folosit videoclipul asta, mai ales la introducerea apei in acvariu, chestia aia cu farfuria nu o stiam, si cred ca ar fi mai usor asa sa plantezi plantele - asta la setup , normal.
|
 |
|
prietene, fii mai atent la ultima data a postului, asta la care ii raspunzi tu lui alka, este de acum patru ani, s-ar putea sa nu il mai intereseze ce ii spui tu...
|
 |
|
HumanFace wrote: Doar guppy, aerisitoarea, termometru,etc. fara substrat sau plante.
Chiar daca echipamentele descrise de tine sunt greu de inteles, in afara de faptul ca
Persoana respectiva avea f mare grija de ei
, mai mult ca sigur ca individul ii avea pentru vanzare , caci daca ar fi avut grija de ei, nu ii lasa sa se inmulteasca ca iepurii , aia sunt pentru produs, sigur. NU se poate spune ca cineva are grija de pesti in conditiile prezentate de tine .
|
 |
|
pc.ciprian wrote: Si blixa arata ok sa stii, nici nu se face mai inalta, eventual mai deasa nu stiu exact ce vrei tu de la ea
Nu vreau nimic de la ea  , vreau doar sa imi faca niste pui  pe care sa ii pot replanta .
Am gasit azi fo doi -trei bucati ascunsi prin desisul de frunze si radacini adventive, i-am lasat fara mama  si i-am dat mai incolo, la glosso a fost mai greu, sunt destul de firave plantele. Apropo, felicitari pentru hemianthus, si pentru restul acvariului, curiozitatea mea era daca le-ai plantat cu bazinul plin sau la ce nivel era apa...
|
 |
|