Message |
|
Zsido wrote:
CatalinBarbu wrote:Arata bine
Si asta unde o sa fie pozitionat fata de vulcan?
Undeva in partea stanga inca nu stiu,oricum bine ca apreciaza cineva  si nu se uita numai la soricei albi si verzi
Crede-ma, toti apreciem si vom aprecia si mai mult cand vom vedea finalitatea, dar deocamdata soriceii aia "verzi" fura toate privirile...
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Ce producator si ce model este UPS-ul?! Cata vechime are?!
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:
aurecj wrote:
CatalinBarbu wrote:Eu dupa ce am schimbat totul la osmozor ( cartuse, membrana, rasina ) am redus fosfatul de la 0.016 la 0.08 intr-o saptamana...
Misto, dar mie de la 0.016 la 0.08 nu prea-mi pare reducere...
O fi de la 0.16 la 0.08?!
 de la 0.16 la 0.08 am vrut sa zic....
Ei, ei, alcoolul asta...
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Eu dupa ce am schimbat totul la osmozor ( cartuse, membrana, rasina ) am redus fosfatul de la 0.016 la 0.08 intr-o saptamana...
Misto, dar mie de la 0.016 la 0.08 nu prea-mi pare reducere...
O fi de la 0.16 la 0.08?!
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Depinde foarte mult de marimea si forma pietrelor. Daca sunt mai mici are posibilitatea sa constriasca, daca sunt mai mari...e greu. Sau merg sparte in bucati mici.
O sa ai nevoie de mult ciment.
Mai mult, dupa cum i-am zis lui Levi, desi la suprafata va trebui sa fie relativ compacta structura (ca sa arate a vulcan, nu a vulcan bombardat de nemti, americani, huni, celti, vizigoti sau alte natii de-astea "razboinice"  ), pe interior va trebui sa fie foarte "lejera", pentru ca murena aia va cam trebui sa aiba pe unde sa se invarta.
Va fi "distractiv", oricum...
|
 |
|
Eu mi-am luat din Germania 8 colonii deodata. 6 dintre ele merg OK, iar celelalte doua nici sa le tai... No asta da coral de incepatori...
Ca si GSP-ul, care unii imi spun ca-l folosesc sa-si "regleze" nivelul de fosfati in apa, dar eu in acvariul mic aveam 4 colonii (rupte din aceeasi, sa ne intelegem, nu achizitionate separat) in 4 colturi si mi se deshideau fiecare cand avea chef: ba numai unul, ba 2, ba toti, ba unul statea inchis cate o saptamana, etc... Sa nu-mi spuna mie cineva ca intr-un acvariu de 50 de litri poti avea asa diferete la fosfati dintr-un colt in altul incat sa influenteze GSP-ul, ca imi si rup buletinul... Asta ca sa nu mai vorbim ca testele de fosfati erau tot 0 (facut cu Hanna, nu cu te miri ce teste aiurea)  Pur si simplu consider ca e un coral "cu pitici pe creier"... si cu asta, basta...
Asa ca, eu vad o singura concluzie aici: nu exista corali pentru incepatori (poate kenya, dar nici de ala nu mai sunt neaparat sigur  ), ci doar corali cu "pitici pe creier"...
|
 |
|
Uite, si asta din poza asta mi se pare ca arata bine, chiar daca nu e chiar forma de vulcan (e acelasi bazin de fapt, dar fara partea de sus a vulcanului).
Ideea este ca si in varianta asta, ca si la cel care l-ai luat tu ca si exemplu, pietrele sunt in asa fel puse incat sa se creeze niste mici cascade, astfel incat pietrele sa fie tinute umede, chiar si in afara acvariului. Practic teava care-ti aduce apa din sump in acvariu vine undeva intre pietrele alea (la bazinul asta de exemplu cele 2 pietre din varf se iau jos si se ajunge astfel la teava respectiva pentru mentenanta) si de acolo apa coboara in acvariu prin diverse "cascade" simulate.
La asta din in partea de sus este creat un fel de "lac" de unde la fel, apa coboara pe pietre pana in acvariu.
Daca mergi pe ideea asta cu "cascade", trebuie sa mai tii cont de inca 2 lucruri, dupa parerea mea:
1. Zgomotul produs de apa care cade pe cascade, astfel ca trebuie facute cat mai "linie" si nu foarte inalte, ca sa nu auzi apa cum picura continuu si sa te trezesti noaptea facand "pipilica" in pat.  EU, care dorm ca iepurele, as avea o problema la capitolul asta. Tu, poate dormi ca ursul si n-o ai...
2. Apa care se evapora de pe pietre si care iti va lasa sare pe ele. Ca sa nu ti se intample asta, trebuie (zic eu, poate gresesc  ) sa acoperi cat mai mult din suprafata pietrelor cu apa care sa curga in acvariu, adica sa nu-ti faci doar o singura "cascada" si gata, pentru ca restul "vulcanului" iti va fi uscat si va arata aiurea.
|
 |
|
Marti wrote:Boemului ce-i dai sa manance? Acvariul este proaspat, are ce sa manance? Intreb pentru ca ma intereseaza si pe mine unul dar sa fie obisnuit sa manance si congelaturi.
Nu-i dau nimic... Acvariul deocamdata "colcaie" de pozi si il vad ca tot ciupeste el cate ceva de pe nisip, pietre, geam, etc. Cand nu o sa mai gaseasca de-astia, e problema lui; daca se da la congelaturi bine, daca nu, sa rabde... Eventual poate o sa incerc niste marijan pe post de alge...
Marti wrote:Cei doi goby nu se ciomagesc reciproc?
Deocamdata sunt prieteni si cam impart aceeasi vizuina... Initial cel mai mare statea impreuna cu puellaris-ul (Levi zicea ca si la el in bazin stateau impreuna, iar cand i-am introdus la mine s-au gasit imediat), insa deja vad ca a 2-a zis puellaris-ul se da ascuns, iar goby a fugit in vizuina cu celalalt goby pe care-l aveam de dinainte...
|
 |
|
Shubi wrote:Multumesc.
Am sa ma ocup personal de nervii tai, intentionez sa schimb bazinul asta cu un 140x60x50 cu vedere din 2 parti
Si cu animelele astea "invechite" din asta de acum ce faci?!
Daca n-ai unde sa le tii, ma ofer voluntar si imi "sacrific" bazinul nou nout, cu spatiu cat China, care poate gazdui cu succes pe perioada nelimitata o multitudine din chestiile "enervante" din bazinul tau actual...
|
 |
|
Frumos... nu-ti fa probleme pentru nistratii aia, ca vor scadea... Rabdare si tutun... si niste hrana la bacteriile alea si o sa scapi de ei incet, incet...
|
 |
|
Sebastian Costin wrote:
Asta ma termina... De 2 ori am avut si niciodata nu mi-a rezistat si nu inteleg de ce... Imi place de mor combinatia de culori din el, dar nu vrea sa se dea convins de nicio culoare sa se impace cu mine...
|
 |
|
|
 |
|
D-lor, multumesc pentru aprecieri... Cu pestii am cam terminat, ca deja sunt multi pentru cat e acvariul, de acum incolo trebuie doar sa-l stabilizez si dup'aia sa-l umplu cu "floricele"...
troponel wrote:mandarinul asta e fenomenal
Ala zici ca a tras pe nas non-stop... E "boem" tot timpul, parca se misca in reluare... Trebuie sa ma uit ce naiba contin totusi solutiile alea ce le bag prin acvariu, ca nu sunt sigur nu e ceva halucinogen prin ele.. .
CatalinBarbu wrote:Mie imi face cu ochiu' acanul ala de unde e?
Ala e din acvariul vechi si-l am de mai bine de un an, de la Peti. Am fost intr-o vizita prin Baia-Mare la un moment dat si cand l-am vazut nu m-am putut abtine...  In poza era imediat dupa o mutare si nu apucase sa se hidrateze. Cand e hidratat arata si mai bine, ceva de gneul asta:
Sebastian Costin wrote:Foarte bine, Aure! Acuma ... ti-ai tras o Milka faina
Milka aia vazut cam tot Clujul si cu putin noroc nu se va opri aici...  Mi-e frica numai sa n-o omor, ca inca vazand cum s-a comportat acvariul, clar nu e pregatit pentru corali duri, insa speranta moare ultima...  Mai am 2 fraguri mai vechi de milka si n-au nicio problema, ba dimpotriva, le merge foarte bine (vezi poza de mai jos), asa ca am sperante mari. In poza insa nu prea era hidratata, ca tocmai ce-o miscasem.
mugurel wrote:Buna treaba vad eu pe acolo, felicitari Aure!
Nu stiu cum ai tai pestiuci sunt greu de pozat, ai mei si cand bag mana in acvariu vin sa cerceteze, cine-i vede zice ca-i tin flamanzi ... Mai greu mi-e sa focalizez vreun coral din cauza ca iau ei prim-planul ...
Sa-ti traiasca toti si iata ca ti-ai rotunjit acvariul
Merci, mare domn...  Deocamdata sunt "proaspeti" in acvariu, de-aia nu stau.. .Plus ca erau si la ora la care le-am dat mancare, deci erau agitati ca sifonul toti... Poate ca in timp se vor mai "domestici", dar deocamdata alearga non-stop. Poate Levi e de vina, ca i-o fi lasat acasa doar cu Hugo si cine naiba stie ce apucaturi o fi avut asta peste zi?!
|
 |
|
Gata, gata, ca au venit si pozele... ma rog... cat am putut face, ca nu stau "rachetele" de nicio culoare...
Asadar... ora messi:
Vedere din lateral:
SI acum "prospaturile:
- galbiorul
- nehalitul
- "scalarii" cu uratenia aia de tomentosus
- din ciclul:
"Intr-o balta neagra,
Patru ochi luceste.
Ce sa fie oare?
Cred ca e doi peste."
- scoica
- milka
Asta repede si el in inspectie:
Si "boemul" asta parca ar intreba ceva de genul: "Se intampla ceva pe aici?!"
Singurul care lipseste din peisaj este "excavatorul" care naiba stie pe unde e, ca nu l-am mai vazut de aseara dupa ce l-am bagat in acvariu... S-a apucat de excavat atunci, dupa care o perioada statea impreuna cu goby (Levi zicea ca le cam place impreuna), insa intre timp, dupa cum ati vazut, goby a tradat... Sper numai ca nu s-a simtit "excavatorul" inselat naibii, sa se fi sinucis din dragoste neimplinita...
|
 |
|
koala wrote:- cei 3 baboi se fac mari, sper ca ai luat in calcul o filtrare "ca pe mana".
Stai linistit, e luata in calcul: o sa-i manance murenele inainte sa se faca mari...
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Ce face baietii...munceste sau a terminat
Baietii ie acasa la fetite... Ca deja mi-au scos peri albi...
Iar noii chiriasi... care pe unde... se invata cu relieful...
|
 |
|