[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj

Da, dar si cand secretele vad lumina zilei (sau a lampii, depinde cum le-o fi nororcul)..... Alta viata...
Zsido wrote:Vrem poze azi!!

Haha, buna gluma... Dimineata, sau seara?!
CatalinBarbu wrote:Vezi asa peste vreo doua zile sa ne faci si noua niste poze

Hmmm... Peste doua?! Stii tu ceva ce nu stiu eu?!
Ieri am facut un nou schimb de apa, iar azi m-am bagat la teste:

NO3 - 2.5-5 (nu ma prind foarte bine, dar pe acolo)
PO4 - 0
PH - 7.8
Ca - 410
Mg - 1270
kH - 7.8

Trebuie sa urmaresc evolutia Ca, Mg si kH, ca sa vad ce aditii va fi nevoie sa fac.

Deocamdata algele alea nasoale mi-au facut praf cam toti SPS-ii (in special montiporele digitate, toate din celalalt acvariu ce le-am mutat aici), asa ca nu prea am pentru ce face aditii... Sper sa mai scape cate unul dupa ele si vad eu dupa...
CatalinBarbu wrote:in schimb puellarisul...excavator ( PS: daca stie cineva cum pot sa il omor, sunt deschis la sugestii )

Trimite-l la Cluj... Si-l rezolv eu, ca nu e primul, oricum...

PS: Cu prima ocazie, un puellaris imi iau si eu, ca face el dezastru, dar e harnic al naibii gagiul...
elven wrote:dupa parerea mea must have intr-un marin sunt urmatorii pesti:
1) goby de nisip - muralis / strigata/puellaris pentru un nisip curat
2) yellow wrasse pentru paraziti (zoathid spiders, nudibranchii etc)

Scuza-ma, dar ai uitat "best must have ever": NEMO!!!! (ocellaris, sa priceapa si Levi... )
De cat timp o ai?!

Eu am avut una de-asta si mi-a trait foarte bine cam un an de zile, pana cand a inceput sa moara de foame si in 2-3 saptamani s-a dezintegrat, asa ca tine-o sub observatie...
aerosv wrote:Deja rabdarea mea a ajuns la limite, stau cu bazinul pe birou si cu un amarat de nemo in el.....

Cam grasut nemo ala, eu zic s-o lasi mai moale cu hrana...

Nu dispera, ca o sa inceapa sa curga apa si pe valea ta la un moment dat... La toti ne-a fost greu inceputul, dar si cand incep sa vina satisfactiile.... alta viata...
Hai ma, ca-ti arata foarte bine, ce-ai vrea si tu, sa fuga toate algele, ce, esti Batman sa se sperie de tine?!
mugurel wrote:Pacat, repet, dar pune iute doi la loc, ii avea Peti ... poate chiar fratii lui ...
Eu asa vad rezolvarea ...

S-o crezi tu... Nu mai are Peti nimic... ca i-am luat eu pe toti...

Am luat initial 5 (asta "pleznit" era unul dintre ei), iar ulterior am mai luat inca unul (impreuna cu chromisii, ceva magnifica, dottyback, etc.), ca il mai avea acolo singur de nebun si am zis ca sa-l pun "in haita" cu ceilalti, insa la 2 zile dupa ce l-am primit a si murit...

Asa ca, in momentul asta, "stocul" este cam asa:

- 4 pseudanthias dispar
- 4 nemateleotris decora
- 3 nemateleotris magnifica
- 5 chromis viridis
- 2 ocellaris
- 1 labroides dimidiatus
- 1 pseudochromis paccagnellae (royal dottyback)
- 1 cryptocentrus cinctus
- 1 pterosynchiropus splendidus (mandarin)
- 2 lysmata amboinensis
- 2 lysmata debelius
- vreo 15 crabi si vreo 20 de melci

mugurel wrote: Ce s-o fi intamplat? Microb/parazit sau taietura necrozata?

Arata mai mult a lovitura decat parazit, dar e interesant ca in ziua in care l-am vazut s-a si innegrit zona, iar a 2-a zi era aproape cu coada picata... Si deocamdata e singurul care a avut probleme, niciunul dintre ceilalti pesti nu prezinta niciun semn ca ceva nu ar fi OK.

Asta este, se intampla...

Cam asa ii arata coada cand s-a dus...
mugurel wrote:Dubios sa ai alge la parametrii aia ...
Redu deocamdata doar albul din lumina.
Ce mai face anthiasul?

Anthiasul s-a dus a 2-a zi... Atat de urata i s-a facut rana, de aproape i-a picat coada cu totul si a 2-a zi a fost gata...
Astazi am facut primul schimb de apa de cand e acvariul... era si timpul, de altfel...

Testele de rigoare:

NO3 - 2.5
PO4 - 0
kH - 9
Ca - 420
Mg - 1270
PH - 7.7 (cam mic, dar nu stiu de ce nu creste)
Si - 0
salinitate - 35ppm

Din pacate au cam inceput sa o ia in balarii niste alge si nu prea inteleg de la ce, in afara de PH-ul ala mic. Mi-au cam zapacit montiporele digitate si apar si pe sticla. Le-am curatat si le tin sub observatie, iar daca nu dau inapoi, o sa incep sa scad perioada de iluminare.
Nu e taietura... Sau cel putin nu arata a taietura... Arata mai repede a ceva ce l-a "mancat" dinspre interior... Mi-e sa nu fie ceva parazit si sa-l imprastie prin tot acvariul...

Acum dimineata sta ascuns sub pietrele unde si-au facut ei "cuib". Am sperat ca pot sa-l prind, dar nicio sansa...

Din pacate starea ii este mai nasoala decat ieri, in sensul ca ieri iesea la mancare si statea cu grupul in mare parte din timp, acum sta doar ascuns.
Hmmm... azi cand am venit acasa m-am trezit cu o surpriza la un anthias:

image

Aveti careva idee ce poate fi si ce/daca i-as putea face?!
Zsido wrote:Eu as merge cu 6*24 ATI

Daca vrei una facuta de firma, care sa arate si sa functioneze impecabil, sunt de acord cu Levi.

Daca vrei sa-ti faci tu cu manuta ta, atunci eu mi-as face un 4x24+2 module LED (doar cool white si royal blue, eventual rosu si poate verde, daca vrei neaparat). Eu am lampa hibrida de la ATI (T5+LED) si e foarte misto sa te poti juca la iluminat din combinatia de tuburi cu LED-uri.

Eu am avut pe acvarul mic (60x35x35) si 4x24W, si 2x24W, si lampa "home-made" cu LED-uri (cool white si royal blue) si sincer, mi-a placut mult mai mult culoarea ce-o scot LED-urile din corali decat cea scoasa de tuburi, dar in acelasi timp "claritatea" si uniformitatea pe care ti-o dau tuburile n-o obtii din LED-uri, deoarece LED-urile iti introduc acel "shimmering" in apa, care nu arata rau, dar poate fi enervant sa vezi "zone"/spoturi albe si/sau albastre (sau chiar si alte culori, depinde de ce LED-uri mai ai acolo) in loc sa vezi o imagine uniforma.

In combinatia LED+T5, poti sa rezolvi problema asta.
Vezi temperatura... Eu exact acelasi comportament l-am patit anul trecut, cand mi-a picat temperatura 3 zile la 20 de grade si eram plecat in concediu. DOAR seriatoporele mi-au fost afectate, nicio acropora, montipora, sau alt coral... Stiu ca suna banal, dar multa lume nu se prea uita la asta (nici eu n-o faceam, de altfel) presupunand-o o problema minora si foarte putin probabila. Nu spun neaparat ca asta este, dar merita sa o verifici, ca s-o elimini din posibilele probleme.

Mare pacat si nasol moment...
mugurel wrote:
ptmdanezu wrote:prea multi corali....scapa de ei cumva

Nici daca intorc pietrele nu cred ca scap de ei ...

Zii numai daca vrei, ca gasim noi o solutie... Crede-ma, n-ai tu sa dai la toti care vom face coada la tine la usa sa te scapam de ei...
mugurel wrote:Doar cu artemia, de 4-5 ori pe zi, in total doua cuburi ...
Anthiasii mananca cel mai mult si mai repede.

Sunt si foarte blanzi, nu pot vedea nimic in acvariu ca se baga ei in fata...

Mai ia-ti niste chromisi pe langa ei, sa vezi atunci distractie... De cand am bagat si chromisii in acvariu, e spectacol de-a dreptul la masa...
koala wrote:Bazinul e prea gol, iar pestii se misca prea repede.

Si apa aia cam prea limpede, iar backgroundul ala prea negru... Are dreptate koala, mai ai de munca...

Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to: