| Message |
|
|
@marcusyon ti-am urmarit topicul cu africani, foarte frumos bazinul tau. Ai avut succes cu cele doua perechi de Severum? Nu au fost scandaluri mari in bazin?
Spunea cineva ca dupa ce se aleg perechile incepe scandalul in bazin. Eu vreau sa iau cate 10 bucati din 2 specii de severum iar la sfarsit sa pastrez cate o pereche din fiecare specie. Nu stiu exact cum ar fi mai bine. Sa iau doar cate 5 exemplare din fiecare specie si sa astept sa se aleaga perechi sau sa merg cu cate 10 bucati si apoi restul sa ii donez.
Vreau sa adun 2-3 familii in bazin, exclud ideea de a tine doar masculi, am facut asta la africani si devinde foarte plictisitoare situatia dupa cateva luni de homosexualitate in bazin
|
 |
|
|
marcusyon wrote:Salut, inca se vad urme de africani. Ca o parere personala as inlocui pietrele alea cu unele de rau. Mi se par mult mai potrivite pentru americani.
Sunt convins ca ar putea arata mai bine doar cu pietre de rau si mi-ar fi si foarte usor sa il amenajez doar ca la pietrele acestea nu prea pot sa renunt pentru ca fiecare are o insemnatate. Bazinul este cumva "usa mea de la frigider" in sensul ca de fiecare data cand am fost plecat intru-un loc unde mi-a placut am luat o piatra si am aruncat-o in bazin.
Asa s-au adunat toate si cumva acum au o insemnatate. Pare dubios nu ?  )
|
 |
|
|
dan-iulian wrote:Fain bazinul! Daca te intereeseaza, am de donat 3 severum notatus, adolescenti (cca 1 an).
Presupun c? nu vrei macar un oscar  am inflatie
Multumesc dar imi doresc sa pun toti pestii odata si puiet
Daca ai pui sau stii pe cineva care are pui de calitate as fi interesat sa cumpar
|
 |
|
|
paradoxx wrote:ancistrusii si pleco fuck intr.adevar cacaeala mare,dar rapid si usor dezintegrabila. cu o filtrare buna,rezolvi...
Nu am o solutie inca la mizeria de ramane printre pietre si buturugi, din cauza aranjamentului buturilor care este destul de ingramadit o sa imi fie greu spre imposibil sa aspir substratul saptamanal, trebuie sa gasec musai o solutie pentru eliminarea rahatilor din substrat 
|
 |
|
|
Severus wrote:Foarte frumos acvariul. Abia astept sa-l vad si cu locuitori avand in vedere ca sunt un admirator de Severumi, iar Red Spoted si Rotkeil sunt cele mai frumoase varietati de Severum.
Apropos de ancistrusi: eu am doua femele (de ancistrus, evident) de la Koala si fac treaba foarte buna. Toata ziua curata geamurile, lemenele si plantele. La acvariul tau nu cred ca ar fi o problema sa pui 2-3 “lipitori” (ancistrusi sau poate chiar ceva mai mare si mai colorat) … parerea mea.
Iti doresc mult succes si asteptam poze noi
Si eu imi pierd rabdarea pe zi ce trece, abia astept sa il populez ca nu prea-mi place sa ma uit la el gol. Daca cunosti pe cineva din Bucuresti care are Severumi red si rotkeli si poti sa il recomanzi cu incredere da-mi te rog de veste caci m-ar interesa sa ii cumpar de la un crescator local dar mi-as dori sa fie totusi pesti de calitate ;
O sa ma orientez catre hypancistrusi dar nu stiu exact pe ce o sa merg, mai e timp de gandit, probabil o sa bag doar 3-4 bucati si o sa pastrez femelele, a disparut gandul cu 10-12 bucati
Iti multumesc pentru sustinere, o sa revin cu noutati imediat ce apar locatarii ^^
|
 |
|
|
|
Update : Am gasit la un coleg 12 bucati ancistrus l181, probabil saptamana aceasta vor ajunge in bazin la mine
Bazinul incepe sa prinda viata ^^
|
 |
|
|
Abia astept sa ajunga pestii, am sunat la distribuitori si spuneau ca mai dureaza 2 saptamani pana la urmatoarea livrare in Bucuresti.
Pana una alta am aruncat 2 sanitari in bazin sa isi faca viata, nu poti sa te uiti la borcanul gol
|
 |
|
|
|
Pic3
|
 |
|
|
|
Asteptam noii locatari
|
 |
|
|
|
Ziua 1 : Curatat Sump + Filtre si materialele filtrante, spalat nisip + bazin, rearanjat decor pentru noii locatari
Rezultatul :
|
 |
|
|
Salutare tuturor,
Dupa cativa ani de "africani" am hotarat sa imi incerc norocul si cu ceva "americani"
Bazinul : 220 / 55 / 55
Filtrare : 1 x fluval fx6 / 1 x Hydra 5 si un Sump intern cu dimesinulile 20 / 55 / 55 plin cu material filtrant
Ca si decor o sa folosesc ceva pietre adunate de prin diferite locuri si cateva cioate de rau
Pentru vegetatie m-am gandit sa merg doar pe diferite tipuri de anubias
Locatarii :
8 x Geophagus winemilleri
8 x Severum red spot
8 x Rotkeil
As mai adauga ceva hypancistrusi si vreo 20 de cory
Revin cu poze imediat ce pun bazinul pe picioare, momentan este o mlastina
Incepe distractia
|
 |
|
|
multumesc pentru sfaturi, cred ca o sa aleg combinatia vieja cu red terror, sper sa fie o combinatie buna sa gasecs cumva un echilibru. M-am gandit si la varianta aceasta ca pe perioada depunerilor sa pun un despartitor in bazin astfel incat sa nu fie probleme, o sa le fac si cumva ascunzatorile intr-o parte si cealalalta a bazinului astfel incat distanta dintre familii sa fie cat mai mare. Sper sa mearga ceea ce incerc eu sa fac aici, nu stiu foarte multe despre americani dar red terror imi plac foarte mult si vieja la fel de mult
Ca si variante o sa aleg 7-10 bucati Cichlasoma festae si 7-10 bucati Cichlasoma synspilus sau Cichlasoma festae 7-10 bucati cu Cichlasoma maculicauda
PS : am observat ca Cichlasoma managuense(jaguarul) este din aceeasi specie ; ar merge in combinatie cu redd terror sau vieja ?
Credeti ca as putea obtine o combinatie fericita de 2 familii dintre toate modelel acestea ?
|
 |
|
|
Vand toati pestii din video atasat ; Pestii sunt cuprinsi intre 10 si 25 CM sanatosi, hraniti doar cu mancare premium ; Daca doriti sa achizitionati mai multe bucati pretul se negocieaza;
Nu doresc sa trimit in tara
https://youtu.be/Gxs33GzTUoU
https://youtu.be/Aiwc2R4Plxw
|
 |
|
|
|
dovada clara ca minunile exista, asa arata apa dupa 1 saptamana
|
 |
|
|
|
New Update : Revin cu un mic feedback despre Hydra 50 achizitionat acum 3 saptamani . Acest filtru este o minune, apa este cristal si dupa 2 saptamani de neschimbat, singura problema a ramas rahatul de pe fundul bazinului in rest apa cristal, nu imi vine sa cred cum un filtru atat de mic reuseste sa faca o diferenta atat de mare
Recomand cu incredere
|
 |
|
|
paradoxx wrote:(Thereau,nu donezi si tu vreo pisica egipteana ? )
Cu drag, numai ca doar una am si eu(recunosc ca e suficient)
In ciuda aparentelor Sphinx-ul nu este o pisica egipteana, este un fel de hibrid obtinut in laborator prin anii 60` in Canada, daca te uiti pe net il gasesti si sub denumirea se Sphinx Canadian
Daca intentionezi sa iti achizitionezi "o bucata" iti recomand din toata inima, nu o sa fi dezamagit, este un pisic exceptional in ciuda aparentelor 
|
 |
|
|
Am citit mai toate topicurile despre aceasta intoxicare cu sulfat de aluminiu. O sa ma gandesc pe viitor si la o solutie de filtrare a apei de la retea. Momentan nu pot sa apelez la aceasta metoda si raman pe cea veche, treaba cu sulfatul de aluminiu inteleg ca este de probabilitate cumva, aici mai intervine si sansa si lucrurile devin cumva palpitante. O sa urmaresc buletinul de analiza de pe pagina celor de la apanova si toate noutatile in momentul in care ma hotarasc sa schimb ap.
Sper ca metoda sa functioneze in continuare si sa fiu ajuta de sansa
|
 |
|
|
Intre timp suntem cam asa .
Baietasul din stanga jos s-a prapadit intre timp, parea ca are ceva bloat dar apoi i s-au albit si ochii, au inceput sa ii sara solzii si s-a dus, in rest toti sanatosi si cu pofta de mancare exagerata 
|
 |
|
|
lukitza wrote:Eu am schimb la picatura cu apa direct de la retea.
Si cand faceam schimburi bagam direct de la retea apa potrivita "la mana".
Probabil pe viitor o sa iau in calcul schimbul la picatura desi pentru mine sa fac curatenie la pesti este o placere, ma relaxeaza foarte tare si cred ca daca as scoate si asta din program le-as da mancare la 10 minute ca asa ma apuca pe mine sa mai fac cate ceva la acvariu  )
De baterie cu filtre si alte acareturi nu mai am loc, sunt in situatia ori acvariul ori sotia, asa ca daca cineva doreste are 1.65 / 50 KG cu toate functiile de bucatarie invatate  ))
Eu folosesc metoda "apa de la retea la mana" nu am avut niciodata problema din cauza apei de la retea sau dupa schimburile de apa, nu am avut in general probleme de niciun fel, au mai fost ceva pierderi de-a lungul timpului dar cu siguranta nu apa de la retea a fost problema .
Am vazut ingineria ta maestre Koala dar acvariul meu este cumva in sufragerie si oricat as incerca si mi-as dori nu mai am nici macar 1 cm liber pentru alte sisteme 
|
 |
|
|
|
Am inteles si recunosc ca inclin sa cred ca nu prea ma ajuta sarea in bazin dar totusi am o intrebare ; Exista colegi printre noi care pun direct de la retea apa in acvariu ? eu schimb apa saptamanal cam 50-60%. inlocuiesc apa direct de la retea cald + rece aproximativ aceeasi temperatura cu cea din bazin. Recunosc ca unele lucruri le fac dupa ureche dar pare ca pana acum mi-a iesit si as vrea sa pastrez unele lucruri care merg bine.
Voi folositi alte substante sau alte metode pentru schimburi de apa ?
succes!
|
 |
|
|