| Message |
|
|
|
E o coincidenta. S-ar parea chiar ca sarea nu face deloc bine. Mi-e lene sa caut acum linkuri.
Nu inteleg atunci de ce multi acvaristi inca folosec aceasta metoda si zic ca ajuta. Aici parerile sunt impartite iar eu nu stiu cum este mai bine, sa pun sau sa renunt la aceasta metoda
|
 |
|
|
|
Salutare, dupa cum spune si titlul sunt interesat sa achizitionez cateva exemplare de Cumpar Cimidiochromis compressiceps si white lips cichlid, daca veti disponibili scrieti-mi PM pe forum sau sms/apel la numarul de telefon 0747444189
|
 |
|
|
Lemon wrote:Mie imi place cum arata apa ta.
Nu este chiar cea mai curata apa dar nici asa cristal cu mi-as dori eu, este posibil ca si lumina sa imi dea senzatia uneori de apa galbena, nu mai functioneaza toate ledurile vietii dar de aseara de cand am bagat Hydra in functiune lucrurile par sa mearga muult mai bine
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Ce alte filtre ai in paralel cu el ? Chiar sunt ENORM DE CURIOS de vrei cativa ani de acest tip de filtrare. Sa ne spui cum este
Am un FX6 si un SUMP integrat in acvariu de 20/50/55 plin cu materiale filtrante gen Matrix, siphorax, piatra vulcanica. Filtrul pare un vis frumos momentan, este siletinos, practic nici nu iti dai seama cand merge iar dupa cateva ore de functionare vizibil apa pare mult mai clara, nu am facut niciodata teste de apa si nici nu intentionez sa fac in viitorul apropiat o sa pot sa va dau un feedback doar "ochiometric" daca isi face treaba sau ba.
Pentru inceput pare incredibil ce a realizat in cateva ore
|
 |
|
|
|
Cateva poze recente. Intre timp mi-a sosit si filtrul " Ocean Free Hydra 50 " abia astept sa vedem de ce este capabil
|
 |
|
|
|
Mai este cineva pe acest grup care foloseste sare neiodata in acvariu cu africani ? Eu de vreun an doar asta am folosit, schimb apa direct de la retea 40-50% si nu am avut probleme . Nu am facut teste de apa deci nu pot sa imi dau seama daca este doar o coincidenta sau chiar sarea ajuta. Eu folosesc o lingura / 70-80 litrii
Alte pareri sunt binevenite
|
 |
|
|
am apucat intre timp sa comand https://www.aquariumprest.ro/filtre-interne/filtru-acvariu-ocean-free-hydra-50-acvarii-500-800-litri.html Sper sa isi faca treaba macar pe jumatate pe cat de laudat este. Daca nu o sa il consider o mare tzeapa si mergem mai departe 
|
 |
|
|
|
stie cineva vreun filtru intern pentru acvarii de 800 litrii. Care credeti ca ar fi cel mai potent, apelez la intern datorita spatiului pe care il am
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Cu africani sau americani nu vei avea prea des apa cristal
Toti am vbit de acel filtru "new hydra sistem" dar niciunul nu am indraznit^^
Este destul de piperat pentru un filtru intern dar eu nu mai am loc pentru alt filtru exter si am nevoie de ceva destul de puternic pentru lungimea bazinului, m-am gandit la acel intern si o pompa de valuri mai "potenta"
Problema este ca le si dau mancare de ii vad cum cresc de la o zi la alta  )
|
 |
|
|
Ceva nu-mi place la apa, pare ca nu este asa limpede pe cat imi doresc eu si m-am gandit sa mai aduc niste echipament in acvariu ( din ciclul au inceput sa ma enerveze banii  )
Ce parere aveti despre urmatoarele produse :
https://www.emag.ro/filtru-acvariu-ocean-free-hydra-30-acvarii-100-200-litri-if102/pd/DC3P0SBBM/
https://www.emag.ro/pompa-valuri-sera-marin-stream-pump-spm-8000-31112/pd/DTBGH9BBM/
Merita investitia? Credeti ca o sa se vada o schimbare la cei 800 litrii ai mei sau doar arunc niste bani, am nevoie de o solutie cu ceva intern care sa imi elimine impuritatile din apa
Ape limpezi tuturor !
|
 |
|
|
Arhitectul wrote:Iti pot da numarul de telefon al omului care mi-a facut capacul ... Functioneaza la fel dupa 2 ani.
M-ar ajuta, nu reusesc sa ii dau de cap si deja devnit enervanta situatia
|
 |
|
|
|
Poza furata de la colegul nostru pentru cu rol informativ
|
 |
|
|
Salutare dragilor,
Am nevoie mare de ajutor, de vreo luna imi tot da de cam sistemul de iluminat. Eu nu prea ma pricep sa fac legaturile la aceste leduri asa ca l-am rugat pe baiatul care mi-a lipit acvariul sa ma ajute. Am 10 benzi RGB ca cele ale colegului din topicul " http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40629.page" (atasez si poze) . Initial am avut acelasi controler RGB ca cel al colegului si anume "http://www.iluminat-ieftin.ro/328/Controler-muzical-RGB-cu-telecomanda-RF" . A functionat cateva luni si apoi a inceput chinul meu : initial a inceput sa o ia razna ca si cum ar fi fost posedat, schimba culorile cum voia el, le stingea si mergea dupa ureche. L-am schimbat dupa un timp cu modelul " http://www.iluminat-ieftin.ro/366/Controler-RGB-cu-telecomanda-RF " si de aici nu mai inteleg de ce nu pot sa controlez culorile, cand merge albastru nu merge rosu, cand merge rosu nu merge albastru iar cand alb este la maxim nu merge nici rosu nici albastru, este posibil sa fie legate gresit, este cineva care m-ar putea ajuta cu ceva informatii despre aceasta situatie ? Am acest sistem de aproape un an si nu am reusit nici macar o luna sa ma bucur de el  )
Va multumesc
|
 |
|
|
Teo Udrea wrote:Salut, eu am atasat la in-ul unei pompe de apa de 1100l/h un sifon mai lung de la un aspirator de substrat in care am bagat niste perlon si pe out am pus un berete, pentru a nu face curenti in acvariul. E cam acelasi principiu ca la aspiratoarele de substrat electrice. Cu pompa asta sifonez substratul odata la 3 zile si sunt multumim!
Sper sa te ajute.
Spor!
LE
Scuze am citit in dunga si nu am vazut ca deja aspiri substratul 
Da, pai cam saptamanal aspir substratul dar imediat dupa ce termin, in 10 minute e plin de rahat 
|
 |
|
|
lukitza wrote:
Thereau wrote:
Inca nu imi dau sama cu sa scap de rahatul de gibiceps
Scapa de ei.
Nu as vrea sa ii dau, mi se par interesanti, stiu ca nu sunt cine stie ce pesti dar pentru sotia si bunastarea mea conteaza  )
|
 |
|
|
Multumesc pentru votul de incredere maestre!
Mi-a dat de furca pana sa ajunga asa. Cand m-am hotarat sa fac primul acvariu am crezut ca o sa fie usor, nu a fost  )
Inca nu imi dau sama cu sa scap de rahatul de gibiceps  aspir saptamanal substratul ssi dupa 2 ore se umple de rahat am 2 inculpati de vreo 25 cm bucata
Sper sa fac rost de o camera mai potenta sa pun niste poze mai de doamne ajuta, oricum pestii astia sunt aproape imposibil de fotografiat, efectiv nu stau, n-ai ce sa faci
Pana una alta cel poreclit "ceafa lata" din acvariul meu, Maison Reef aproximativ 15CM
|
 |
|
|
Am uita : Am si 3 thropeusi mosteniti care se pare ca s-au adaptat de minune si nu mai reusesc sa ii prind
|
 |
|
|
|
Pic5
|
 |
|
|
|
Pic4