[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Parca ma supara un pic tufa de alternanthera acolo...as pune-o mai in stanga, un pic in spatele buturugii.

As mai baga o "bomba" pentru co2 daca zici ca momentan nu iti permiti o instalatie cu butelie, plus easycarbo.

Nu m-as mai chinui cu carbunele, in timp, de la schimburile de apa se va duce culoarea, care oricum e prea evidenta acum fata de inceput. Si as incepe fertilizarea micro.

Nu te arunca la instalatia de 4x25W inca...fara co2 nu va fi chiar bine.

Poti incerca marsilea.
Filtrele SH au si material filtrant in ele?
Arata bine acvariul.
Eu as muta firele alea mai mari din fata si le-as pun mai in spate un pic.

Imi plac bolovanii aia negri.
Porcu wrote:
Uneori, astfel de probleme se rezolva fara sa stii ce-ai facut sa le rezolvi. Nu stim exact ce se intimpla in celulele plantei si de ce, uneori, stagneaza pentru a creste frumos pe urma. Bine ca merge si te multumeste .

Modificarea ce o facusem e sa cresc doza de micro.
Dupa care am mai coborat un pic ph-ul (aditie mai mare de co2), dar varfurile deja incepeau sa-si revina.
Oricum e ciudat, bine ca merg ok

Porcu wrote:
Se apropieeeeeeeeeeeeeee sfirsituuuuuuuuuuuuuuuu' ............ de saptamina ....... astept cu ochii bulbucati rezultatu' tunsorii ....... am un chef ce circoteala teribil .

Duminica ajung in Iasi inapoi si ma ocup de bazin.
Ma pregatesc pentru critici
Iarasi cred ca imi vei spune sa mai renunt la niste plante, am asa un feeling
Porcu wrote:Sa ai mult noroc cu gazonu' ala .

Multzam' faraoane ! Sa fie

La ultima tunsoare, am bagat si in acvariul mare 2,3 fire, ca sa fie acolo.
viulian wrote:Nu mi-e clar cum ai luminile puse, in cruce una peste alta ?

Da, sunt puse in cruce. Sunt proiectate diferit una fata de cealalta.
Dar numa' bine a doua lampa (aquazonic-ul) completeaza lumina mai putin intensa din margini.

viulian wrote:
Covorul acela dupa ce se face o sa arate superb.

Asa sper si eu
Felicitari !
Un update si aici.

image

image

image

image

image

image

image

image
Cam asa arata acvariul acum ...

image

Precum spuneam, acum o saptamana am tuns o parte din plante. O parte urmeaza.
La rotala walichii n-am umblat, am lasat-o in pace sa vedem cum se comporta. As putea spune ca si-a revenit aproape complet. Varfurile noi ce au aparut, au crescut fara probleme.

image

image

image

image

image

Neasea sp. red

image

image

image

La sfarsitul saptamanii care vine voi tunde si walichii plus inca alte cateva plante.
Am vazut si eu smecheria asta pe internet, am vazut ca e folosita de ceva nume cunoscute in acvaristica.
Mi-ar place sa o am, macar asa de curiozitate.

Problema e pretul...
Nu mai stiu exact cat costa, dar stiu ca e destul de usturator.
wassup wrote:este vorba de lipsa po4, adica a potasiului.

PO4 = fosfati
Potasiu = K

Sunt lucruri diferite...
Lucian wrote:
Eu vorbeam de reflectoarele puse unul langa altul (cum este perechea din desenul meu. Vezi reflectorul din stanga are o muchie pe latura stanga. Daca am fi avut inca un reflector in stanga eceasta muchie ar trece peste acest reflector. Din fata nu ar mai fi aparut doua muchii care eventual valuresc ci una singura... M-am facut inteles?

Aaa, in graba mea n-am bagat de seama tamburucul ala din stanga
My bad!

Luciane wrote:
Mult prea mult pentru o banala tabla reflectorizanta dar... 12,9 Euro plus transportul... (http://www.mksshop.de/shop/article_3321/ATI-Reflektor-f%C3%BCr-Sun-Power-54-Watt.html?sessid=q778Ldo2f5YE7ynixyZwtuzn1zZJdm3kvBWHKxIIbiEruTj6ayrPwGPIkKWcx2ft&shop_param=cid%3D232%26aid%3D3321%26)
Vezi ca reflectoarele SunPower sunt diferite de celelalte modele de la ATI (in niciun caz sa nu te iei dupa ce spun cei de la H2O)

Daca n-ar fi transportul, nu-i asa mult, comparand cu un Giesemann.
Nu mai retin pretul exact, da' am impresia ca-i la fel.
Daca au unghiul de deschidere mai mare, inseamna ca poti si cobora lampa mai jos, fara sa ramana zone iluminate mai putin...(in fata si spate).
Ceea ce dupa mintea mea e o chestie buna.

Faptul ca se continua unul pe altul depinde si de distanta dintre neoane nu?
Adica daca le-ai cracanat prea tare...

Cat costa reflectorul ATI?
Mersi!

Referitor la postul meu de mai sus, cu pozele.
De prost ce sunt, nu mi-am dat seama ca albumul de pe picasa era setat sa-l pot vedea doar eu...
L-am modificat acu', ar trebui sa se vada pozele.
Am mai tras vreo doua poze...

image
Dimensiune mai mare

image
Dimensiune mai mare

image

image

image

image

FlyingDutch wrote:
oricum il voi schimba

Frumusei crevetii, rili acusi or sa "nasca", li se vad ochisorii
Lucian wrote:
Si cand te gandesti ca eu am 'fo 120 de bucati in 320 litri neti de apa

Presiunea se acumuleaza...io cred ca v-ati vorbit intre voi
Am sa-l contactez pe crescatoru' de aci' de la mine de la Iesi sa vedem de vreo inca 10 bucati. Mai mult nu ma lasa sufletul

Da' e un pas nu?

koala wrote:Si, in rest, le lasi banii de mancare pe noptiera... ca sa-si cumpere ei ce vor

Daca iti permiti, ia o instalatie de co2, cu o butelie cat mai mare, ca sa o incarci cat mai rar.
Dar daca iei o butelie la 2kg, e foarte ok.
Porcu wrote:
Pentru asta primesti al treilea (sau al patrulea, nu mai stiu ) unban pe viata .

Baga mare Iuliane, ca-i pont

Porcu wrote:
Daca renunti la planta asta te ucid ....... nu vreau sa zic ca ti-a trecut prin cap ideea da' zic si io asa, preventiv . Mie-mi plac plantele rosii iar dintre alea rosii asta e printre preferatele mele, face probabil cel mai intens rosu pe care l-am vazut la vreo planta.

Acu vreo doi ani, m-ai amenintat ca daca nu-i merge bine macrandrei ma mazilesti.
Anu' asta cu elatine si acum cu rotundifolia red...
Simt presiunea
Poate fac acusi un topic sa-mi donez acvariul dupa

Porcu wrote:
Daca reusesti o tufa in cea mai luminata zona a acvariului e perfect.
Un mare avantaj al plantei e ca poti s-o tunzi la 10 cm (sa zicem, depinde de inaltimea acvariului) de sol, va arata va naiba chiar dupa tunsoare da' dupa ce incepe sa dea lastari se indeseste si obtii o minge de foc de efect. Esential e sa-i maschezi baza si tunsoarea sa fie mai jos decit virfurile plantei care o mascheaza. Treaba functioneaza de multe ori, tulpinile-s capabile sa dea lastari mai multe luni inainte de a imbatrini ....... suficient timp pentru un aquascape reusit.

Ea e un pic in spate, nu e chiar pe mijlocul bazinului, dar am in plan sa intind un pic tufa si mai in fata.
I-am tras deja o tunsoare si am renuntat la partile batrane ce au trecut prin startul setupului, ca sa stau eu linistit. Una din pompe misca apa inspre baza tufei, deci am mai rezolvat o problema. Ar trebui sa mearga bine.
Iar baza tufei e mascata de bolovanul din fata

Porcu wrote:
Asa i-am zis si io da' trebe sa depaseasca blocaju' psihic al pestilor care se c*** pe plantele lui .

Zau ca ma seaca atunci cand vad mizerie prin pietris si cand o vad cum se ridica dupa ce umblu io
Acu' imi dau seama ca nu poate fi ca in prima zi cand torni apa in bazin, da' am niste pretentii totusi

Reflectez totusi la gandul de a mai lua cateva bucati.
O problema insa e faptul ca prin mai, io desfiintez acvariul, ori cine imi tine mie 25 (sau cati or fi daca mai cumpar) de pesti, timp de vreo 4-5 luni ...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: