Ieri, inainte de schimbul de apa am observat doua ganganii pe sticla acvariului ... n-am mai vazut pana acum ...
In ambele capete au cate o ventuza. O desprind pe cea din fata (capatul mai subtire), se lungesc, prind ventuza de sticla si dau drumul la ventuza de spate si se strang. Cam asta-i modul de deplasare.
Le-am prins pe amandoua si le am intr-o cutiuta cu apa
Are idee cineva ce-s animalutele astea?
Referitor la plante, o parte merg foarte bine, o parte au mici probleme.
Polygonum-ul de la jumatatea inaltimii s-a facut rosu, e frumos, imi place despre el
Dimensiune mai mare
Rotala rotundifolia red incepe sa se mai coloreze, in partea de sus se face rosiatica bine. Mai vedem cum evolueaza.
Alternanthera reineckii "mini" merge si ea bine, s-au facut tufe frumusele.
Rotala macrandra mini s-a ramificat foarte tare. Dintr-un singur fir se imparte in 4-5 fire, care la randul lor in alte 4-5 si tot asa.
Nu e la fel de colorata ca atunci cand am cumparat-o, dar am incredere ca se va colora cand ajung si la programul final de iluminare si fertilizare. De asemenea a stat putin umbrita in ultima perioada.
Rotala butterfly se incapataneaza sa nu creasca, ramane asa chircita. Doar vreo 2,3 fire imi dau speranta ca isi revin si incep sa creasca...poate e un semn bun.
Dimensiune mai mare
Nu arata chiar cum ar trebui, dar asta e cel mai cu motz fir din tufisoara ...
Rotala walichii are ceva probleme cu acel "stunting" de va spuneam...in ultima vreme au aparut niste varfuri mai ok, pare sa mearga pe un drum bun...dar inca nu pot spune ca am scapat de problema. Inca reflectez asupra acestei "bube".
Sper sa o tina asa si sa nu "inghete" si varfurile noi...
In alta ordine de idei, astazi am facut o prima tunsoare pentru Rotala rotundifolia, Polygonum, cateva fire de walichii, rotala macrandra mini, didiplis diandra, ludwigia brevipes si alternanthera reineckii mini.
Pentru poze de ansamblu, mai asteptam.