[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Baietii care mai colecteaza pamant din asta au o metoda care da rezultate excelente... folosesc o cana de metal si o galeata de tabla.

Mai stiu o metoda care iarasi nu da gres.
Dupa o noapte de betie crunta, te apuci sa alergi cat mai dezbracat pe camp (de preferinta fara nicio haina, daca se poate), tipand in gura mare cuvinte neinteligibile. Daca te mai si fugareste cineva in spate cu o bardita, e si mai bine.

Am incercat-o acum multa vreme si pe bune ca n-am vazut nicio cartita...
Sigur erau toate ascunse prin galerii.
E frumusel tare !
Felicitari!

Poti baga apa in el, utricularia se va obisnui si va incepe sa creasca.
Am avut si eu cumparata tot de la tropica.
koala wrote:DA! Cu o singura conditie!

Sa fie pamant luat din musuroi afanat de cartita rosie... Cartita rosie este vegetariana, spre deosebire de suratele ei (cartitele negre cu botul alb) care sunt insectivore.
Pamantul luat din musuroaiele cartitelor negre merge pus doar in terarii, unde alternanta duala a ritmului circadian neutralizeaza aciditatea solului.

Ca sa concluzionez, daca nu esti sigur de specia de cartita, mai bine renunta la ideea cu pamantul.

Te sustin 100%
Cartitele pe langa ca afaneaza foarte bine solul si astfel creste cantitatea de oxigen, secreta prin materiile fecale un fertilizant natural foarte concentrat bogat nu doar in macroelemente (precum restul animalelor) dar si in microelemente mai ales calciu si fluor (din inlocuirea dintilor puternici) dar si un element foarte de ajutor, nou adaugat in tabelul lui mendeleev, si anume prostitul. Ajuta extrem de mult la cresterea masei vegetale in ochii acvaristului.

De asemenea, datorita faptului ca merg pe distante mari prin pamant, combina soluri din diverse arealuri si imbunatatesc astfel materia finala. Astfel e posibil sa ai sol de prin asia (precum ADA), din germania (precum jbl), de prin malaesia (de unde forau astia de la dupla). Si astfel practic ai toate calitatile marilor firme insa fara sa dai banii pe produsele lor de corporatisti hoti si ahtiati dupa bani.

Dar iarasi e extrem de adevarat ce a spus koala. Doar cartita rosie face treaba asta. Cea neagra, pe langa ce a spus mai sus koala, mai e si foarte lenesa...se misca greu, n-ajunge mai departe de carpatii romanesti si din cand in cand mai ia in gura si cate o piatra, si astfel exista riscul sa crapi fundul acvariului sau sa zgarii sticla. Plus ca pestii se mai taie in pietrele alea...e nasol tare.
Ai mare mare grija !
Hagen nu prea am vazut sa fie foarte folosite...cel putin pe la noi.

Osram si JBL insa sunt folosite intens. Poti merge cu incredere pe ele.
Ce-mi plac blue tigerii ... grozavi.

Daca as avea spatiu, mi-as face un bazinas numai cu specia asta.
Din pacate nu am...si am invatat ca trebuie sa fii si hotarat ce vrei, ori eu is "paliu" cu buruienile...si trebuie sa alegi ori una, ori alta daca vrei sa faci ceva calumea

Mult spor cu ei!
Nu e gris.
Asa e modelul pestelui.

Grisul arata cu totul altfel.
Rupe bucati mici mici si baga-le in substrat incat sa ramana afara doar cateva frunzulite.
Sa ne tii la curent.
Daca mai ai alte intrebari, nu ezita
Blatul eu cred ca rezista.
E mult mai dur decat pal-ul de mobila.

Din ce vad in poza, exista si picioare care sa sustina blatul ca sa nu se curbeze.

Parerea mea, este ca poti pune acvariul fara probleme. Dar mai asteapta si alte pareri.

La noul bazin insa sa nu ii mai pui polistirenul ala doar pe margini astfel incat sa ramana fundul suspendat.
Ai un topic identic in categoria "Anabantidae", unde ai primit deja raspunsuri.
Crezi ca in alta categorie vei primi sfaturi diferite?

Discutia continua acolo.
Lucian wrote:
Stefane, daca vorbesti de catacombe le-am baut, pardon le-am vizitat

Despre Bolta rece spun
Atunci v-astept pe amandoi

Gata, ma retrag...facui oleaca de off-topic
Dar se accepta, pentru ca bautura si pentru ca mancare
Easycarbo e o sursa de carbon, un macro nutrient.
N-are treaba cu ferropol-ul, deci e chiar recomandat sa le folosesti pe amandoua.

Profito si ferropol sunt ambele fertilizanti micro. Nu cred ca are nimic sa le folosesti impreuna (profito are cateva elemente in plus fata de ferropol) si pe mine ma bate gandul sa le folosesc pe amandoua concomitent. Totusi, ai grija sa nu mergi cu amandoua la doza recomandata, pentru ca vei introduce prea mult fertilizant.
koala wrote:genu' de carciuma de pe vremuri, cu mancare, bautura si lautari d-aia "clasici": acordeon, contrabas, vioara si gurista

Mai stiu io una' in Iasi.
Pe vremuri Eminescu si Creanga se imbatau, pardon, scriau, acolo.

Canta baietii o ciocarlie de nu-ti mai vine sa lasi carafa jos.

Te-astept in targu' iesilor
Avansatul wrote:
Cu speranta ca nu voi lua warning postez totusi..
OMULE... tu esti batut in cap? toata lumea spune minim 10l si intrebi daca nu e bun 5l
Dute la un consult la ochi.......

Sa nu ne bazam prea mult pe speranta totusi

@Tonelson: poate ai citit pe sarite. Ia topicul cap-coada din nou si poate va fi un pic mai mai clar a doua oara.
Ceva totusi imi spune ca oricat ne racim gura, vei face tot cum vrei tu.

Ca sa continuam ideea de mai sus, sper ca ma insel
Au trecut 10 minute de la primul, pana la al doilea post ... poate n-ar fi rau sa ai o idee mai multa rabdare.

Pune o poza cu pestii si da-ne mai multe detalii despre bazin.
Daca mai astepti alte raspunsuri, uite ca mai vine unul.

1.2 litri e chin curat, enorm de putin. Nici nu mai spun ca daca pui pietris ramane si mai putina apa pentru ca oricum 1,2 litri e trist.

10 litri nu e prea mult.
Vei avea loc sa pui 1,2 litri de pietris, deci mai raman 8 litri de apa. Acvariul nu il umbli pana in buza sticlei, deci mai scazi vreo 500 de ml, ramai cu 7.5 litri efectiv pt peste.
Vei avea loc sa pui si un filtru micut.

Tu probabil vrei sa-l tii in bol daca ai intrebat de 1.2 litri (am impresia ca am si vazut la animax boluri fix cu volumul asta).
Daca asa vrei, raspunsul e tot nu, indiferent de cat de mare e bolul.
Pestii NU se tin in bol.
Da, poti comanda capacul si sa mergi doar cu doua neoane pentru inceput.
Fa o "bomba" cu drojdie plus niste easycarbo.
Te vor ajuta.
Trai-ti-ar macro-ul
Si crevetii bineinteles
Superba floricica

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: