[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Message


Incalzitorul de substrat n-are treaba cu caldura la talpi si cu topitul plantei. O planta care se topeste are CARENTE de nutrienti. Inseamna ca-si canibalizeaza din masa pentru a creste catre lumina. Ea nu e prea desteapta cand face asta dar in esenta o face din cauza ca-i lipsesc unul sau mai multi nutrienti dar are altceva.

Sunt destul de multe resurse despre carentele plantelor. Conteaza foarte mult si ce planta este.

Cand adaugi lumina accelerezi procesele din plante, asta nu inseamna ca le dai ceva ci le fortezi sa faca ceva. Cand nu au acel ceva ele tot sunt fortate, de lumina.

Sper sa ajute explicatia mea desi e cam vaga
La 50cm coloana de apa, minus substratul, desigur, tuburi T8 nu cred ca fac fata unui plantat. O sa ai crestre peste jumatea inaltimii acvariului si gazonul n-o sa existe. Asta pentru ca tuburile T5 au considerabil o lumina mai INTENSA decat T8-urile.

In locul tau nu m-as uita la tuburi T8 ca optiune viabila.
965 se gasesc usor cum a zis Dragos, tuburile de 54W. Au la MarboTrade, nu stiu in Constanta daca gasesti sau daca poti face comanda la MT.

Tot de la ei am cumparat saptamana asta 830-uri de 54W.

Mai poti merge pe varianta tuburilor de 24W care au 54Cm. Tot la MT am gasit Osram 880 pe 24W. L-am cuplat cu un JBL 4.000K la acvariul cu creveti inlocuind un tub dubios fara niciun inscris pe el. Suspectez ca era un 765 ce l-am cumparat cu montura.

Recomandarea mea este 965-uri cu 830-uri. Iesi la jumate de pret fata de tuburi dedicate. Daca vorbim de marci consacrate ca Giesemann sau Dennerle atunci nu putem compara. La final conteaza si alti factori unii mai mult decat lumina. In curand o sa explic si de ce in continuarea articolului despre parametrii apei. Degeaba arunci galeti de lumeni in acvariu daca apa-i din closet
Osram face si 840-830. 965 ar fi mai bune in loc de 865 daca le gasesti pe 39W, si mai scumpe dar nu se compara ca pret fata de cele "dedicate".

Trebuie sa retii ca anumite tuburi nu se fac la anumite grosimi si lungimi. Spre exemplu, nu exista 940 ci doar 840. Daca vrei tub cu CRI mare si lumina calda numai din cele dedicate gasesti. Osram nu fabrica tuburi pentru acvaristica asa ca folosim ce vand pentru a iesi la pret ok nu pentru ca sunt tuburi potrivite acvaristicii.

Pentru plantat nu e bine sa folosesti tuburi cu denumire de reef deoarece acelea sunt actinice si ajung la 10.000K

De pe la 8.000K in sus nu mai e atat de multa radiatie utila plantelor. Mai bine combini 8.000K cu 830-840. Ai mai multa radiatie utila plantelor asa.

HC-ul nu se ridica din cauza tipului de lumina ci din cauza CO2-ului scazut. Cel putin asa am auzit eu.
Ce treaba are osmoza cu rasina? Vorbim aici de osmoza inversa sau de rasini schimbatoare de ioni?

Rasinile nu modifica TDS-ul, doar inlocuiesc un fel de ioni cu altii. De regula ioni de Sodiu sunt cei care inlocuiesc ioni ce dau duritate apei. Dar TDS-ul ramane cam la fel cand faci asta.

Nu e normal sa se topeasca. oricat de putina lumina ajunge la ele. La al meu am niste Staurogyne la baza tufei din dreapta care nu se mai vad din cauza Althernanterei. Sunt verde prazuliu si se intind, singurul efect este ca si-au marit frunzele.

Umbrirea de la baza nu ar trebui sa duca la topirea plantei!
takawachinchila vezi Aquamedic Terralit si Aqua Medic Volcanit.

In principiu zeolitul nu face nimic la chimia apei. El functioneaza ca o baterie inmagazinand cationi din apa. Cand s-a umplut nu mai schimba nimic din chimia apei.

Problema este ca zeolitul nu va elibera cationii stocati usor, dar poate fi "stimulat" sa o faca. Aceasta calitate se numeste capacitatea de interschimbare a cationilor (in engleza CEC sau cation exchange capacity).

Nu am un text la indemana care explica aceasta calitate dar daca vrei sa citesti despre cationi poti incepe cu articolul din semnatura mea.
Salutare,

Am doua maini de Riccia pentru cine este interesat. Are grosime de 4-5Cm.
Bonus Utricularia Gibba care a crescut prin ea.

Utricularia Vulgaris si Salvinia Natans.

Din cauza ca primesc multe mesaje scrise aiurea si oamenii nu mai apar ca sa preia plantele o sa procedez in felul urmator.

Pentru a primi raspuns la solicitare mesajul trebuie sa contina OBLIGATORIU urmatoarele:

- Ce plante.
- Cand ne putem vedea.
- Nr. de telefon.

Solicitarile neraspunse sunt din cauza ca nu au intrunit minimele conditii de mai sus si:

- Nu au un numar de postari pe forum care sa confirme o activitate in domeniu. Nu donez plante pentru a fi vandute ulterior in piata/magazin.
- Solicitarea este incoerenta.
- Userul are un istoric de inconsecventa. Nu-mi place sa-mi pierd timpul de pomana incercand sa fac un bine.
- Userul vrea toate plantele. Daca scot spre donare 30 de fire nu inseamna ca trebuie sa fie luate toate de o persoana. Cum am scris mai sus, nu donez la bisnitari.

Locul de intalnire este parcarea Billa/Dr. Taberei daca nu am specificat. Ne putem vedea si in alta locatie din apropiere. Intervalul orar preferat este 19:30 - 20:30

Atentie! Este responsabilitatea beneficiarului sa se asigure ca plantele primite nu introduc paraziti, vietuitoare nedorite, alte plante nedorite in acvariul propriu!

Nu-mi pierdeti timpul stabilind intalnire si din orice motiv nu anuntati ca nu mai puteti ajunge. Dati bip si sun inapoi daca este nevoie. Prefer sa nu-mi bat joc de cei cu care stabilesc sa ma intalnesc si ma astept la reciprocitate.

Nu uitati sa aveti punga pentru plante la voi!

Anunt valabil numai pentru Bucuresti, contact numai prin PM cu exceptia celor care au mai tranzactionat cu mine si ma pot contacta telefonic direct.
Lasa kH-ul, baiul tau e cu pH-ul. Baga extract de black water. JBL Tropol e unul din produse.

Eu am avut probleme pe vremea cand nu intelegeam ce se intampla. Pusesem Tropol in apa si imi scazuse pH-ul atat de mult ca nu mai puteam baga CO2.

1bula nu e mult. Poti sa dai mai mult. Uita-te cum reactioneaza pestii daca nu ai test permanent de CO2. Un instrument obligatoriu cand bagi CO2 in apa ;)
Nu, il bagi odata cu apa cand faci schimb sau ai o sursa in acvariu. Pietre, substrat, cochilii...

Plantele papa kH daca nu au o sursa mai usoara de Carbon.
Eu CRED ca "rasina" din pozele de referinta e silicon transparent probabil amestecat cu alb pentru efectul de cascada.

Pe termen lung nu e viabil, algele se vor aseza comod in el.
Plantele papa kH, turba si extractul de black water, fierberea apei, aerarea puternica pe perioade lungi de timp si osmoza inversa.
pH-ul nu-ti scade din cauza kH-ului mare. Altceva decat sa insisti cu CO2 nu poti face pe termen scurt. Pe termen lung ai varianta turbei sau extract de black water. Este pentru pesti din bazinul amazonului, cum ai tu. Acest extract e bogat in acizi humici si alte substante care indirect iti scad pH-ul.

N-ar strica sa citesti articolul din semnatura mea. E lung dar ar trebui sa te ajute sa intelegi ce-s alea pH, kH, gH. Mai departe deduci singur.
Corect ce zici, tocmai ma pregateam sa uploadez niste poze cu acvariile mele. Poate ii dau idei.

P.S: Sper sa nu se supere colegul de glumele facute dar nu vad in fiecare zi o cana in acvariu. Una peste alta sunt oameni care pun pliculete de ceai folosite in acvariu. Si asta e pe bune. Va las pe voi sa aflati de ce ;)
Eu astept si farfuria
Este primul acvariu in care vad o CANA!
Deja te-au napadit?!?! Ce le dai sa mance? Steroizi???
Nu sunt practicant de sarate dar imi place sa ma uit de pe margine si mai ales acest proiect. Imi place cum pot arata niste pietre goale, ma astept la ceva impresionant!
 
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com