Message |
|
Eu zic ca nu ai citit destul sau ti-a soptit o pasarica de la pet-shop vrajeli in ureche
Mai intai vezi ce-s aia tanini, vezi ce fac, la final decizi daca vei consuma atata energie pe o bucata de lemn banala.
Eu n-am fiert in viata mea buturugile, unii au obsesia asta, similara cu cea cu bulele de aer bolborosite.
Dar asta e parerea mea. Altii s-ar putea sa vina cu idei diferite.
|
 |
|
Taninii, inamicul nr. 1 al acvaristilor 
|
 |
|
Recomandari ai sanse mai mari sa primesti daca specifici lungimea si inaltimea bazinului. Ca asa e mai dificil.
As inlocui o pereche de tuburi 865/965 cu T5 de 24W. Si lasa doar un T8 cald.
As incepe doar cu 2 T5 si creste pe parcurs ce cresc si plantele. Aquarelle ala nu stiu ce spectru are.
|
 |
|
Cam inalt. Nu stiu daca vei avea reusite cu gazonul. Prea multe tuburi cu lumina calda. Baza ar trebui sa fie din tuburi 865 si restul pentru gust.
|
 |
|
Nu inteleg de unde ideea cu skimmer-ul in fata. E capacul de vina?
Pentru inceput pot sa zic ca arata bine, dar e ca si cum orbul ii zice orbului ce frumos e curcubeul ca si eu is incepator in saramuri.
|
 |
|
|
 |
|
Hmmm, ai mei i-am vazut explorand pietrele. Si scot o trompa ca melcul asasin de apa dulce. Probabil nu sunt Nassarius?
Nu i-am vazut pe substrat sau in el deloc.
|
 |
|
Atmosfera betana! 
|
 |
|
Ah, deci nu e o surpriza. Am vazut pozele postate cu 2 pagini in urma. Chiar ma intrebam de ce sunt pietrele asa golase.
Ala micu' e mai bogat in decoratiuni.
|
 |
|
Superb!
Melcul din fata cum se numeste? Am doi dar nu stiu cat de mari cresc.
|
 |
|
N-am masurat nici in plantatul meu de apa dulce atati nitrati. Cred ca ar fi momentul sa vezi cine ii face. Ca de papat e clar ca nu-i papa nimeni 
|
 |
|
Explicatia mea a fost scurta. N-am zis de contextul din magazin unde ii tin in niste custi atat de mici de iti vine sa-l strangi pe vanzator de gat
De unde stim ca se streseaza? Avem o statistica cu pesti morti sau cu durata de viata scurta din cauza ca s-au vazut cu inamicul? Chiar sunt curios sa aflu ce impact are asupra pestelui aceasta practica.
|
 |
|
Sincer, la cat cornier am citit zilele astea eu sunt blindat. Cand o sa vad discutii despre rimless, fertilizare, lumina care aprofundeaza teorii sau experimente de care n-am auzit inca o sa zic ca regret un fulger.
Deocamdata lumea e incurajata sa taca, iar eu gasesc romani pe forumuri straine care-mi spun despre chestii care aici nu sunt incurajate sau din contra.
Deci, nu promit nimic cand vine vorba de incetat cu off-topicul fata de niste personaje care m-au depasit demult.
Interpretati cum vreti opinia mea despre ce se petrece pe unul din forumurile de varf din acvaristica noastra. Sunt sigur ca asta veti face 
|
 |
|
Mesajul asta e pus in ambele topicuri despre Betta si atentioneaza toate persoanele vizate indiferent ce si in care topic au postat. Eu cel putin asta am observat.
|
 |
|
Deci am vazut bine fundalul ala
Perdeaua de aer nu stiu in ce acvarii ai vazut-o. Poate ar fi mai bine daca te informezi un pic inainte de a o monta.
In principiu, ce face restul lumii in momentul de fata ca si acvaristica nu include acest accesoriu. Ce faci in propriul acvariu e treaba ta. Daca-ti place perdeaua de bule sau un castel/scoici e preferinta proprie dar sa zicem ca e in contradictie cu directia generala.
In principiu, ce fac cei de la pet-shop si ce facem noi sunt lucruri total diferite. E gresit sa te inspiri din aranjamentele unor oameni pusi acolo sa vanda, cu experienta si interes scazute.
|
 |
|
Nu stiu daca ti-a zis cineva pana acum dar mie mi se pare ca fundalul e cu o poza dintr-un recif 
|
 |
|
Eu fac salata pentru creveti din ea ;)
|
 |
|
Nu m-am uitat de asa ceva dar se gasesc pe la noi sonde de ORP si Salinitate? AquaMedic probabil?
|
 |
|
Nu vreau sa fiu off-topic. Pistia e cam populara. Si eu am donat-o in draci iar cererea e mica. Arunc-o daca nu mai ai nevoie de ea. Eu trebuie sa scot saptamanal din acvariu ca face prea multa umbra.
|
 |
|
Sper sa mearga orice fel de electrozi. Apropo, m-am aruncat sa zic de module dar uitasi de sonda. Alea de ORP si Salinitate. Ca pe la noi n-am vazut asa ceva. Ai idee daca sunt legat de astia cand vreau sa schimb sonda?
Ca atunci vreau doar modulul de serial si pH 
|
 |
|