[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Luna viitoare ( daca timpul imi va permite) planuiesc un restart. Am citeva pietre mari frumoase care ar da bine intr un iwagumi. Dar vedem...
raul.tatulescu wrote: As adauga un trunchi mare ca si element dominat.

+1
Deci din experinta personala. Cu cit e lumina mai puternica si procesele chimice din apa sint mai accelerate faci schimburi mai dese ( eu fac de 2 ori pe saptamina cite 40% ). La tine avind in vedere ca e bazinul mare , stabil, lumina nu e data la intensitate foarte mare cred ca un schimb saptaminal de 30% este arhisuficient. Ai si masa mare filtranta asa ca nu are rost mai des zic eu.
Nu este absolut nici o problema. Pina la o ora este in regula. Daca filtrul nu are incarcatura biologica mare poate sta oprit si mai mult fara a fi probleme.
Multumesc Silviu! De abia astept sa incepi noul proiect.
koala wrote:Bah, da' bine arata!

Multam fain Koala.
Multumesc frumos.
Nu am mai postat de mult aici asa ca pun o poza cu acvariul din seara asta. Sper sa va placa. Inca " lucrez " la partea din spate.

image
Vad ca au sosit si puntius nigrofasciatus. Sint super faini.Dau bine de tot intre tetrazone ( chiar le eclipseaza )
Din experienta personala si dintre citi pesti am tinut pina acu tetrazonele mi s-au parut cei mai sensibili la continutul de oxigen din apa.
Asta inseamna ca busul cu bann nu mai intra in scena daca am priceput bine......
Ai voie sa il strici doar daca faci ceva mai frumos.Pentru mine a fost cel mai frumos bazin al tau.
smilie O incintare pentru ochi.
koala wrote:Ziua a 5-a:

- Pavelescu m-a pus pe ganduri, asa ca iau in calcul sa cumpar niste saracii d-alea de macro si plm. Mai studiez treaba, pentru ca nu mi-e nimic clar.

@anonym: Cyano este o bacterie, nu o alga... asa ca e oarecum alta mancare de peste.

Pai tot asta zic si eu de citeva zile. Nu e mare lucru ce ai de facut, vorba aia doar ai tinut pesti marini.
All good mestere! Cred ca daca reduci intensitatea luminoasa poti lejer sa mergi cu lumina 12 ore. La mine e alta situatie - plante cu cerere relativ mare de lumina. Din lumina poti jongla mult cu bacteria asta. Adica sa dispara sau sa o ai. Lumina multa si tare impreuna cu plantele iti dezechilibreaza sa zic asa bazinul. Cum ziceam mai sus la mine daca dau la Aquas al meu albul la 100 % se cam duce dracului tot si apare cyano pe partea de sus. Asta pt ca lumina e puternica. Daca insa stau cu albul pina in cca 80÷86 % si las doar rgb la maxim toate s bune si frumoase.
Deci dupa mine cea mai la indemina si prima solutie era reducerea intensitatii luminoase si programului de lumina ( eu merg pe 7 ore si e super ok). Apoi luat un test de no3 sa vezi daca ai macar un 10 ppm. Apoi daca e nevoie cumparat no3 si dozat saptaminal . Poate nu mai era cazu de tratament cu " zeama" blue exit. Daca nu gasesti cauza e degeaba tratamentu.
Da mestere dar acum ai plante. Si astea consuma no3.
Pai mi se pare mie sau e tare lumina? Eu de ex daca la Aquas Metsl X al meu dau la 100% marginea de sus a bazinului se albastreste. Trebuie sa merg cu albul maxim la 86% .
Nus daca asta s-a vorbit deja. Cu lumina cum esti? Cit de tare e? Poate si asta sa fie un factor.
Big like pentru black ruby barbus. Am vazut pe aici in acvarii la petshopuri si mi se par al naibii de frumosi.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: