Message |
|
Luna viitoare ( daca timpul imi va permite) planuiesc un restart. Am citeva pietre mari frumoase care ar da bine intr un iwagumi. Dar vedem...
|
 |
|
raul.tatulescu wrote: As adauga un trunchi mare ca si element dominat.
+1
|
 |
|
Deci din experinta personala. Cu cit e lumina mai puternica si procesele chimice din apa sint mai accelerate faci schimburi mai dese ( eu fac de 2 ori pe saptamina cite 40% ). La tine avind in vedere ca e bazinul mare , stabil, lumina nu e data la intensitate foarte mare cred ca un schimb saptaminal de 30% este arhisuficient. Ai si masa mare filtranta asa ca nu are rost mai des zic eu.
|
 |
|
Nu este absolut nici o problema. Pina la o ora este in regula. Daca filtrul nu are incarcatura biologica mare poate sta oprit si mai mult fara a fi probleme.
|
 |
|
Multumesc Silviu! De abia astept sa incepi noul proiect.
|
 |
|
koala wrote:Bah, da' bine arata!
Multam fain Koala.
|
 |
|
Multumesc frumos.
|
 |
|
Nu am mai postat de mult aici asa ca pun o poza cu acvariul din seara asta. Sper sa va placa. Inca " lucrez " la partea din spate.

|
 |
|
Vad ca au sosit si puntius nigrofasciatus. Sint super faini.Dau bine de tot intre tetrazone ( chiar le eclipseaza  )
|
 |
|
Din experienta personala si dintre citi pesti am tinut pina acu tetrazonele mi s-au parut cei mai sensibili la continutul de oxigen din apa.
|
 |
|
|
 |
|
Ai voie sa il strici doar daca faci ceva mai frumos.Pentru mine a fost cel mai frumos bazin al tau.
|
 |
|
 O incintare pentru ochi.
|
 |
|
koala wrote:Ziua a 5-a:
- Pavelescu m-a pus pe ganduri, asa ca iau in calcul sa cumpar niste saracii d-alea de macro si plm. Mai studiez treaba, pentru ca nu mi-e nimic clar.
@anonym: Cyano este o bacterie, nu o alga... asa ca e oarecum alta mancare de peste.
Pai tot asta zic si eu de citeva zile.  Nu e mare lucru ce ai de facut, vorba aia doar ai tinut pesti marini.
|
 |
|
All good mestere! Cred ca daca reduci intensitatea luminoasa poti lejer sa mergi cu lumina 12 ore. La mine e alta situatie - plante cu cerere relativ mare de lumina. Din lumina poti jongla mult cu bacteria asta. Adica sa dispara sau sa o ai. Lumina multa si tare impreuna cu plantele iti dezechilibreaza sa zic asa bazinul. Cum ziceam mai sus la mine daca dau la Aquas al meu albul la 100 % se cam duce dracului tot si apare cyano pe partea de sus. Asta pt ca lumina e puternica. Daca insa stau cu albul pina in cca 80÷86 % si las doar rgb la maxim toate s bune si frumoase.
|
 |
|
Deci dupa mine cea mai la indemina si prima solutie era reducerea intensitatii luminoase si programului de lumina ( eu merg pe 7 ore si e super ok). Apoi luat un test de no3 sa vezi daca ai macar un 10 ppm. Apoi daca e nevoie cumparat no3 si dozat saptaminal . Poate nu mai era cazu de tratament cu " zeama" blue exit. Daca nu gasesti cauza e degeaba tratamentu.
|
 |
|
Da mestere dar acum ai plante. Si astea consuma no3.
|
 |
|
Pai mi se pare mie sau e tare lumina? Eu de ex daca la Aquas Metsl X al meu dau la 100% marginea de sus a bazinului se albastreste.  Trebuie sa merg cu albul maxim la 86% .
|
 |
|
Nus daca asta s-a vorbit deja. Cu lumina cum esti? Cit de tare e? Poate si asta sa fie un factor.
|
 |
|
Big like pentru black ruby barbus. Am vazut pe aici in acvarii la petshopuri si mi se par al naibii de frumosi.
|
 |
|