[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Ce tip de soil ai ales pentru gazonul asta? Ai cumparat si instalatie presurizata co2? CO2 lichid nu inlocuieste co2 gazos. CO2 lichid este doar un algicid.
In ce sens sint inutile testele ? De unde stii cit iti consuma plantele?
E ok. Atunci ai nevoie asa : ferilizare micro si macro, sol fertil, butelie de co2 presurizata, reductor de presiune, difuzor co2, lumina de calitate ( minim 0.7w/l orientativ) , teste dedicate pentru fier, po4, no3.
Hemiantus cuba necesita cunostinte destul de avansate pentru a fi crescuta cu succes. Ai nevoie de o buna lumina, buna fertilizare macro , micro si co2.
Un gazon care se preteaza cit de cit pentru incepatori este marsilea hirsuta.
Poti incepe insa cu plante gen cryptocoryne, moss, anubias, valisneria. Sint plante fara pretentii carora le este suficient schimbul de apa pentru a creste.
O sa iti raspund la 2 si 3 .
Eu am trecut de la difuzor in acavriu la un inline de la CO2 art. Estetic cistigi foarte mult pentru ca nu mai ai furtune prin bazin. Cistigi si la partea de difuzie co2 dar nu in mod spectaculos. Eu ma asteptam la o diferenta mai mare intre cel ceramic din acvariu si mult laudatul inline de la co2 art. Dar overall ca eficienta este peste difuzorul din bazin.
Legat de valurirea prea puternica a apei - poti sa reduci din robinet debitul.
PS Exceptie nisipul nenatural din zona de mijloc bazinul arata promitator.
Sa nu fie cumva deformat de la transport si de aici sa nu mai " calce " cum trebuie la imbinari..... zic si eu.
Multumesc domnilor. I-am tras deja prima tunsoare pentru ca in zonele unde creste foarte des se topeste. Cred ca inca soilul msi elibereaza amoniac desi a trecut prima luna.
Si putin de side view

image
Deci sa le luam pe rind.
Legat de fertilizant- recomandarea producatorului este orientativa, conteaza foarte mult masa de plante din acvariu, ritmul lor de crestere, aditia de co2, etc. Bune ar fi niste teste dedicate pentru fier, no3 si po4.
Legat de pest- dupa cca 3 saptamini ( minim) poti sa adaugi pestii.
Poti adauga fie pesti de talie mica si de cird fie poecilide gen gupi, platy , xipho. Variante sint destule. In nici un caz cichlide africane.
paradoxx wrote:ok. Dar cum naibii postezi poze deasa calitate direct pe forum?

Pai le-am incarcat pe plici.ro si de acolo le-am "tras" aici.
[quote=Ariath]Superb! Oaza de liniste :) Bafta cu el, va fi de senzatie in cateva luni.[/quote]

Mersi fain ! :)
La trei saptamini de la start:

image
La o saptamina:

image
......

image
...
image
Salutare

Din lipsa de timp desi noul bazin are deja o luna de zile nu am mai postat aici. Deschid acum pe repede inainte un " scurt jurnal " al bazinului.
Stilul adoptat este un iwagumi.
Date tehinice: Acvariu 60x40x40 cm sticla ultraclara, lampa ONF flat one, Eheim professionel 4 + 600 plin cu eheim substrat pro.
Plante: eleocharis mini si monte carlo.
Soil : Tropica soil iar in fata nisip decorativ.
Roca: Seyriu.

Numele bazinului l-am ales dupa ce am vazut asta( mi-a placut in mod deosebit animatia).
opincarul wrote:
ionionut wrote:SAU as putea sa fac asa:
iau un extern incapator, voluminos, indiferent cât de zgomotos, DAR il umplu numai 1/3 cu matrix. Restul de 2/3, apa.
Daca zice mesterul ca nu-s probleme ca un filtru PLiN sa stea 3 ore oprit, se cheama ca unul plin doar la 1/3 poate ramâne oprit de 3 ori pe atât, adica cele 9 ore ale noptii. Aa !? : )

Nu-mi spune, tu iti tragi chilotii peste pantalon si urli prin sat ca esti Superman?
Am avut un coleg de forum, prin '12-'13, parca, care rastalmacea tot ce zicea lumea doar pentru ca avea mintea odihnita si se plictisea in taxi pana in Drumul Taberei. El si numai el intelegea logica subiectelor proprii.

Cam asta e si senzatia mea.
ionionut wrote:Folosesc si eu canistre. Si damigene, si sticle de un kil. Nu pentru acvariu, dar folosesc.

Pina la urma in ce scop ai deschis topicul?
De acord cu tine. Aranjamentul initial doar din pietre cred ca a fost cel mai reusit al meu de pina acum. Am niste pietre foarte faine si " proaspete" si acum. Sa vedem ce o iesi . Imi trebuie doar timp pentru el Cred ca voi schimba si soilul la urmatorul setup. Desi am fost si sint fan produse Dennerle soilul mi-a dat senzatia ca se consuma destul de rapid.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: