[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
giov wrote:Multumesc colegi. astept si alte ponturi sau eventual magazine din Bucuresti sau Bacau cu speciile pe care le-am mentionat

Unele specii date de tine le-am vazut in acele varietati de nenumarate ori la Coralis pe drumul taberei,Alex,patronul poate sa aduca si la comanda,mergi si intreaba-l!
Te previn de acum ca-i un amator de glume ),cand are timp este bine dispus mereu.
Bafta!
HaoSs wrote:vezi www.nevertebrate.ro , nu stiu daca ai pestii care ii vrei tu. dar printre putinele siteuri care trimit pesti prin curierat

Categoric la pesti ramane Nevertebrate,dar grabeste-te,vor sista in curand livrarile,ei nu pun marfa in pericol,cum scade temperatura,gata cu livrarea.
nicu.laita wrote:Eu am facut la Aquadec un bazin 40 x 25 x 35, sticla de 4mm
Totul a fost OK, bazinul este in functiune, nu curge.

Merci de remarca,transportul cum a fost? Sau l-ai ridicat personal?
Sunt din ce in ce mai curios cum arata in prezent .
Unde gasesc si eu niste sticla ultraclara prin Bucuresti?
Aquadec sunt de incredere?
Da,ti-a iesit.
Ce dimensiuni ziceai ca are?
elis wrote:Poze

Tari gaurile,cum ziceai ca ii zice la carota )?
Vreau si eu,ziceai ca ai luat-o de prin obor,nu se gaseste si pe net?
Andrei1234 wrote:Cabinetul e la 100 m de apartamentul in care stau, deci eu o sa fiu mai toata ziua pe acolo ca sa fac mentenanta, l-as fi facut acasa dar nu prea am loc de el in casa, in cazul asta i-au din prima pompe de valuri vortech, instalatie de iluminat buna si il fac de la inceput acvariu cu sps.
ps cabinetul este de ortopedie-traumatologie

Bineinteles,nu cred ca,cu mici sacrificii banii or sa fie problema ;).
Asa ceva intr-un cabinet da foarte bine,mai ales la pacientii tineri,o sa fie ceva mai mult decat un acvariu acolo,sunt sigur ca va oferi relaxare copiilor si nu numai.
Andrei1234 wrote:Deoarece stiti ca bunica mea vroia la ea la cabinet un acvariu marin, la inceput am vrut sa fie ceva modest, dar acum am vorbit cu ea si am hotarat?
Bazin 200/55/50cm din sticla de 12mm cu fund dublu, intaritoare si fata din sticla ultraclara de 12mm.
Pentru inceput o lampa metal halide sau 10 neoane t5 54w apoi leduri de calitate, (ca sa nu dau toti banii de odata).
Sump de cat v-a fi nevoie.
Skimmer tunze 9011 sau ceva reef octopus sau BM, depinde de ce imi recomandati.
Pompe de valuri sun sun pe care ulterior le voi schimba cu vortech.
Reactoare, matrix, denitrate, rowa phos si ce ma mai sfatuiti.
Nisip, piatra vie si uscata.
Pompa recirculare (ce ma sfatuiti?)
Pentru inceput acest bazin v-a fi fish only cu Kenia, xenia, gsp, corali moi rezistenti, iar ulterior dupa ce voi schimba lumina v-a avea toate tipurile de corali.
Termenul de dat la apa este cel mult 15 iulie 2015, deci voi avea timp sa ma documentez.
Ce trebuie sa-mi mai iau, stiti vreun mester care mi-ar putea face standul?

Vreau si eu o bunica ca a ta (,tu unde ai gasit-o?

Foarte tare proiectul,daca iti iese
radu_dragan wrote:Daca era doar o persoana sau doua mai mergea dar cred ca 10 persoane lejer
Chiar si astazi am fost sunat ,vroiam sa sterg de mai mullt timp nr dar nu gaseam postarea

Mama,asta cred ca-i cea mai tare faza ).
Acum poti sa deschizi atelier ca deja te stiu posibilii clienti.
Humbert wrote:Triopii aia sunt f interesanti, habar nu aveam ca exista si ca sunt si la noi. Uratii ca naiba, dar interesanti. Mai ales ca seamana cu crabul potcoava, in miniatura.

Si eu stiam de ei,dar nu stiam ca traiesc si la noi.
Va dati seama cum ar iesii un nano cu triops si fairy shrimp? ))
Adica crevetii sunt pentru masa apei,iar triopii sunt pt fundul bazinului,un acvariu ciudat,dar dinamic.
Ai talent,imi place acvariul si decorul,daca faci un update la ceva mai mare ti-ar iesi foarte frumos ;).
catalin_ wrote:Anostraca este ordinul din care fac parte crevetii de genul artemia, iar membrii ordinului se numesc, general, fairy shrimp. Din ce stiu cam toti au nevoie de apa sarata, sau salmastra.

Cat despre triops (din latina, insemnand trei ochi), am avut acum cativa ani. Sunt simpatici, traiesc doar doua, trei luni, si nu i-as recomanda in acvariu pentru ca papa orice fel de materie organica, chestii vii, moarte, plante, orice. Ai doua clipuri de-ale mele cu unii din cei pe care i-am avut:

Edit: am citit acum ce ai scris de hranire. NU, nu se hranesc prin filtrarea apei. Au un aparat bucal destul de bine dezvoltat si sunt omnivori. Se mananca si intre ei daca nu au destula mancare. In rest halesc orice pui. Eu le mai dadeam dovleac din cand in cand, rame, castraveti, bucatele de carne de pui. le pleacea.
Edit2: scuze, acum mi-am dat seama ca vorbeai de artemia

Da,sunt rude cu artemia,am specificat si eu.
Astia sunt mai mari si traiesc in apa dulce .
Credeam ca apa din lacuri a devenit cumva sarata,insa era dulce,la o documentare am vazut ca vin din Arizona si sunt specifici baltilor de apa dulce timpurii,au o durata de viata de cateva saptamani.
sebacka wrote:Am vazut ciudatenia aia acum 35 ani, intr-o balta. Voiam s-o bag in acvariu crezand ca e peste .

Atunci nu eram cu crevetii

Daaaa,stai sa vezi.
Fairy shrimpii,i-a vazut prima data bunicu' acum vreo 3 ani se ducea sa vada locul (acolo punem porumb),si intr-o balta surpriza...chestiile astea roiau,a venit si mi-a zis:
"Sa vezi ce pesti tari sunt pe locul unde punem porumb,sunt colorati,foarte frumosi!"
Imi iau eu o galeata si ma duc sa vad cum sta treaba.
Cand ajung vad ciudateii,habar nu am ce erau,dar am zis,astia nu sunt pesti ).
M-am intors acasa si am intrebat un prieten mai vechi care se pricepea la nevertebrate ce sunt?
Mi-a raspuns:
"Extraterestrii,ca nu am mai vazut asa ceva )) ".
Apoi am cautat pe net,prima data am tastat artemia shrimp freshwatter,si incet,incet am gasit chestiile,crevetii din Arizona.
Si m-am intrebat cum au ajuns ei la mine unde pun porumb pe loc??Acolo nu trece pasari,ca nu este balta tot timpul anului,masini si restul.Singura explicatie sta in faptul ca au ajuns odata cu azotatul,foarte ciudat oricum.
La mine in sat in acel an parca plouase cu ei,erau in fiecare baltoaca,si toti aveau saci plini cu oua.
Ciudat este ca nu s-au semnalat inca prezenta lor la noi in tara,si faptul ca supravietuiesc iernii,si pot supravietuii luni intregi fara apa,sub forma de chist.Am vrut sa ii dau de mancare la guppy,am bagat unul in acvariu sa vad ce ii face,l-a "taxat" de vreo cateva ori un gup,dar apoi l-a lasat in pace,se uita cam ciudat la el).
Nu stiam exact daca pot sa faca ceva la pesti, si l-am scos,ulterior am aftat ca sunt inofensivi si se hranesc exclusiv prin filtrarea apei,si aici vine problema,ce sa le dau oare de mancare.
Ma gandeam la niste lapte,apoi am aflat ca se hranesc si cu drojdie dizolvata in apa,sau orice lichid organic.
Daca stiam ca sunt asa rari ii pastra intr-un acvariu,or fi ei uratei,dar catiau asa ceva?? ).
Chiar o sa le amenajez un bazinel de 20 litri,sa vad cum o duc,apoi le fac ceva mai mare si ii reproduc,poate facem o afacere din ei ),cine vrea crevetii demoni?? ),imi plac cozile despicate,iar masculii arata ca morsele.Sunt si hermafroditi,deci se inmultesc oricum intr-o balta.
Ancamarketing wrote:
AdrianMar wrote:
Putini au auzit de ei,mai ales la noi in tara!

Pai si atunci de unde astepti raspunsuri, crezi ca are cineva atat de multa experienta cu ei.
Eu zic sa i bagi tu in acvariu si vezi ce se intampla, apoi ne povestesti si noua.
Spor

Da,o sa incerc sa ii tin.
Chiar nu a mai vazut nimeni asa ceva?

http://www.youtube.com/watch?v=ftBNnrteoP8

Au un comportament foarte tare.
Cand au aparut prima data in balti a fost senzatie ).
Sunt destul de mari,unii aveau 5 cm+.
Din observatii par sa nu tolereze mineralele din apa,acum cu osmozorul as putea sa tin cativa de proba intr-un mic acvariu,nu traiesc mult de fel,dar sunt senzationali,se misca tot timpul zici ca au baterii.

Humbert wrote:
These fairy shrimp are from Carrizo Plain in Central California. Also called brine shrimp

[pare ca] este vorba despre artemia.

))

Nup,artemia traieste in apa usor sarata-sarata,astia sunt de apa dulce ;).
Traiesc intr-un lac la 500 m de mine,problema-i ca lacul este temporar,se face numai in urma ploilor,iar crevetii ies vara cand este cald din oua.Au o forma de chist ca artemia,cand seaca lacul lasa chistul ala si "renasc" ).
Putini au auzit de ei,mai ales la noi in tara!Unde mai pui ca primavara sunt cu miile.
Se numesc Anostraca.
Sunt rude cu artemia.
Uite detalii :http://www.vernalpool.org/inf_fs.htm
Salut!
Pot sa procur fairy shrimp,dintr-un lac din zona,traieste in acvariu?
Ati auzit macar de el,sau ca exista in tara noastra?
Un video cu creatura:
http://www.youtube.com/watch?v=t6GUGh-LtOw
Vezi sa ii cresti in perioada asta temperatura apei cu 1-3 grade peste cat il tii acum,dar sa faci asta doar pana ii trece,este un peste de apa rece si daca sta saptamani intregi in apa calda peste 26 grade celsius ar putea aparea probleme.
Temperatura normala optima pt carasi este de 23-25 grade celsius.
mihtac wrote:Buna ziua,

Parintii mei au un acvariu mititel (60 litri) - cu 2 pesti: un caras auriu si un sanitar. Carasul are de ...o saptamana cred, un ochi umflat (pics attached).

Apa in acvariu se schimba cu apa de fantana, cred (au put si hidrofor pentru apa curenta din casa, si cu aia o schimba). Analize ale apei nu am, din pacate. Acvariul are incalzitor, si o pompa/filtru tip "HoB", cred ca se numeste..

Mancarea....e ceva bobite uscate, intr-o cutiuta, dar nu as sti sa va spun ce, o sa incerc sa aflu.

Imi puteti da cateva indicatii/sugestii de tratament, va rog? A fost la veterinar, si i s-a raspuns cu "doamna...singurul mod in care am tratat eu pestii a fost in tigaie"

Foarte ciudat raspunsul veterinarului.
Eu cand am vreo problema de sanatate cu pestii si nu o pot rezolva consult mai intai veterinarul din comuna,care intamplator mi-a fost profesor de biologie ,am ramas "legati".
Nici el nu a avut vreodata treaba cu pestii,dar de cate ori l-am intrebat cate ceva a stiut sa imi dea un sfat sau tratament,si nu are asa multa "scoala" ca cei din marile orase.
In primul rand acvariul este cam micut,dar daca raman la 1 caras si atat este in regula.
Posibil sa se fi lovit in ceva,sau sa fie o infectie bacteriana,sau ambele.
Daca nu ai plante pune-i albastru de metil in apa,si schimbi apa apoi la cateva ore sau ziua urmatoare 50 la suta din apa,cu apa curata.
Sau te duci la un petshop si ii cumperi ceva pentru infectii.
CristiC wrote:Baga un filtru din ala cum ti-a recomandat colegul Nimeni si gata,problema rezolvata.

Asa o sa fac,mai ales ca par bune racordurile pt un robinet.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: