Message |
|
Tare sunt curios in ce ar putea fierbe "bucatica" aia de buturuga. CHiar si taiata. 
|
 |
|
Citeste si topicul acesta. Are legatura si cu articolul pe care ti l-am recomandat cu ceva posturi in urma.
|
 |
|
|
 |
|
In primul rand, imi permit sa-i multumesc aici lui Lofty pentru plantele donate. Plantele au ajuns aseara in acvariu, drept pentru care n-am apucat sa mai si multumesc  .Am facut-o acum
In al doilea rand, pentru alexnbv si pestisor. Marsilea pe care o am acum, va ajunge la 3rey. Apoi urmati voi, dar mai dureaza ceva timp. Va voi anunta cand mai jumulesc 
|
 |
|
Betta crowntail cred ca am vazut la magazinul de la ticodava. Dar nu sunt sigur. Nu stiu cum e treba cu respiratia la Betta si cum o influenteaza ph-ul
|
 |
|
Cu fertilizarea mai asteapta nitel, ce-i zorul asta? Incalzitoru' nu incape in coltul din dreapta spate? Pus "in picioare", desigur.
|
 |
|
Cred ca pestele tau sta intr-un borcan cu otrava. Daca inca nu ai citit Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Dupa ce le vei citi, vei gasi multe raspunsuri chiar si la intrebari nerostite. Incearca sa faci zilnic schimburi de apa (cam 10-15%). Desigur, apa declorinata.
|
 |
|
Citeste articolu' asta, vei gasi aici cateva raspunsuri referitoare la nelamurirea ta. Mai cauta si pe forum dupa PO4, mai sunt topicuri interesante despre fertilizare si aditia de micro si macroelemente.
|
 |
|
@3rey-Acum am ceva Marsilea. Daca ai ceva lumina iti va merge. Greu de tot, dar merge.
@spulberica, ce sa zic, rau imi pare ca minunatii tai destelenesc substratu'. Mai vezi si tu care-i treaba si daca tot nu reusesti, asta e, da-le mai departe 
|
 |
|
Salut si bine ai venit. Stai prin zona si totul va fi ok 
|
 |
|
Witaj, pan Rumburak, si bine ai venit
Arata-ne acvariul tau si impartaseste-ne din experienta ta.
Sper ca te vei simti bine alaturi de noi.
|
 |
|
Redevine de actualitate oferta pentru Marsilea.
@adriancalotescu-cu palcere
Si pentru toti cei care ati luat sau veti lua plante de la mine. Nu va sfiiti sa spuneti ca mai aveti nevoie, (chiar daca v-am mai dat) atunci cand postez. Este pacat ca plantele sa se piarda din cauza unei doze de bun simt  , desigur laudabila, dar care in acest caz nu-si are rostul 
|
 |
|
Te-ai lamurit cu droserul? Daca da, da-ne si noua pontu' 
|
 |
|
Si cred ca si vreo doi SAE ar face nitica treaba. Asta ca sa te ajute la pigulit  . Desigur daca nu ii ai deja (chiar nu mai tin minte)
|
 |
|
In primul rand, vezi aici la online hospital apoi diagnosis through pictures ce boala au pestii tai. Cred ca pozele de acolo iti vor fi de ajutor.
Apoi, din cate am inteles (daca gresesc, te rog corecteaza-ma), tu ai acvariul doar de doua saptamani. Si din prima zi, ai pus pestii. Deci acvariul tau este neciclat, ba chiar ai niste varfuri de substante toxice. Acestea slabesc organismul pestilor, ducand la imbolnavirea sau chiar moartea acestora.
Pentru edificare ia si citeste Inceputul-primul acvariu, Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Nu rata nici Volumul acvariului si numarul pestilor.
Concluzionand putin, vei face schimburi de apa mici si dese, pentru a reduce cantitatea de toxine din apa. sa zicem 10 l la doua zile.
De aerare nu ai nevoie. Este si inestetica, si zgomotoasa. Opreste-o, anuleaz-o si orienteaza returul filtrului spre suprafata, astfel incat sa valureasca putin suprafata apei. Va fi de ajuns pentru oxigenare.
|
 |
|
@Pirania, am si pentru tine cateva fire (vreo 4, as zice), ne putem auzi sambata
@spulberica-i'am waitting
@Lord.Yu-i'm waiting-doar pana sambata la ora 14
|
 |
|
alexnbv wrote:Am sa indepartez manual cat de mult pot din alge...dar ma gandesc ca acest lucru ar trebui facut innainte de a scoate apa ce urmeaza a fi inlocuita din acvariu.
Alga o piguli cum o vezi. Nu astepti pana la schimbul de apa. Pana atunci, ea creste, se dezvolta, prospera. Deci, cum o vezi, cum o arzi
Si ai rabdare. Algele nu dispar intr-o saptamana, nici in doua, nici in trei. Important este sa vezi ca nu mai avanseaza, si ca pierd teren. Atunci vei fi pe drumul cel bun, iar in final vei scapa 
|
 |
|
In postul trecut spuneam ce fericit trebuie sa fii pentru pesticii tai. Acuma, stau si ma gandesc si la fericirea care te incearca atunci cand te duci la munca. Cred ca incep sa te invidiez
In alta ordine de idei, este fantastic ala micu'. Si plin de tupeu 
|
 |
|
Radu.U wrote:mai bine spus palpaie de 2 ori si gata. de asta am facut in desenul ala, porturile 5-6-7-8 sa le leg intre ele, fara tub, ma gandesc ca ar fi aceeasi chestie ca si cum ar fi tubul, 80 % zic ca merge, dar am acel 20 % care mi-e frica sa nu se intample alte prostioare
Paai nu cred ca merge. LA cate electricitate stiu (tinde spre 0  ), dar tot ma gandesc la fatul ca acolo e un plus si un minus. Care trebuie consumate de un filament, ceva. Daca nu e, s-ar putea sa scimbi niste sigurante prin casa. Asta in cel mai fericit caz. 
|
 |
|
VEzi ca piatra ai de aer e cam frectie la picior de lemn in privinta difuzarii de CO2. Mai fa o rectificare de buget  si ia-ti un difuzor cinstit 
|
 |
|