[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 pestisori bolnavi... :-(  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
maestro_gabyb
Junior member

IP:

Salutare tuturor,

in primul rand o sa va trimit linkul catre niste poze pe care am incercat sa le fac la doi dintre pestii mei (nu stiu voi cum reusiti, dar e incredibil de dificil sa faci o poza la pesti pt ca nu stau locului deloc..) care sunt aproape sigur ca sunt bolnavi si am mai facut o poza si cu acvariul asa poate va ajuta si asta cu ceva...Pozele cu pestisorii sunt asa , mai mult ca sa identificati voi specia exact pt ca nu sunt asa detaliate incat sa redea problema din pacate...

http://www.flickr.com/photos/gabriel_brosteanu/

Acvariul este cumparat la set,are 54L,are filtru cu aerare Eheim (il tin tot timpul deschis cu exceptia momentului in care le dau mancare),incalzitor Jager 50 w,iluminare cu neonul inclus de 15 W (pe care il sting noaptea) ,3 plante si substrat.Totul ,inclusiv pestisorii ,am cumparat de la Hornbach Berceni in urma cu 2 saptamani si ceva...
Acvariul nu l-am ciclat pt ca atunci habar nu aveam de asa ceva, de la magazin binenteles ca nu mi s-a spus nimic, si pana sa aflu eu de pe site-uri pusesem deja pestii.Dar am adaugat in urma cu o saptamana o solutie din accea de la JBL pt filtru, care introduce bacteriile folositoare in acvariu si scade nitratii,etc.
Apa am schimbat-o o data la 5 zile, cam 16l de fiecare data (lasata cu 2 zile inainte in vas si tratata cu AquaSafe) .Temperatura este constanta 24C.In afara de aqua safe si aceea solutie cu bacterii de la JBL nu am pus niciodata nimic si am fost f atent sa nu introduc alte solutii in acvariu.
Mancare le-am dat numai fulgi TetraMin si JBL Grana granule (si o singura data pt 4 zile le-am dat TetraMin Holiday pt ca am fost plecat).
De cateva zile a aparut aceasta problema la doi dintre pestisori la care desi mie simptomele mi se par diferite,probabil e aceeasi cauza.
Daca ati vazut pozele, cel portocaliu (femela) mi se pare ca are o pelicula de "ceata" albicioasa pe ochi , pe corp inca nu observ nimic , si pare orb , inoata haotic si f putin, majoritatea timpului sta ascuns sub lemnul acela din acvariu, cateodata nu in pozitia verticala ,ci inclinat un pic deci e clar ca e de rau...
Cealalta femela , cea alba , sta retrasa intr-un colt in spatele filtrului aproape de suprafata si are in permanenta gura deschisa . Din cate am vazut eu i-a crescut un fel de ciuperca,ceva ca un fel de puf alb chiar in gura sau in fine , pe buze si de-asta nu mai poate inchide bine gura si probabil nici nu mai poate manca bine...
Cam atat ar fi de spus acum, nu stiu ce sa mai zic altceva, sper sa ma puteti ajuta , am vazut aici destui care chiar se pricep.Mi s-a parut ca acvariul meu a avut un start bunicel, pestii erau f voiosi si desi stiu ca acvaristica presupune si cateva pierderi de pesti ,daca pot face ceva sa impiedic asta am sa incerc.
Scuze daca am scris mult dar am incercat sa descriu cat mai mult totul pt a ma putea ajuta mai bine.
Va multumesc anticipat pt orice raspuns.
ionutz40
Junior member

IP:

Pestisorii tai sunt niste molly – molly balon si velifera. Apoi iti spun ce as face eu : lasa filtrul sa mearga non-stop, nu mai schimba apa atat de des ( la 54 de litri, sa schimbi 16 litri la fiecare 5 zile nu e tocmai bine ) , mai ridica putin temperatura cam la 26-27 de grade. Sub pietrisul acela ai un substrat mai mic ? Adica granulatie 1-2 mm ? pentru ca …pentru plante mi se pare prea mare pietrisul acela. Despre vreo boala a pestisorilor tai, sincer, nu imi pot da seama din pozele puse, daca au ceva sau nu. Dar cel mai important lucru este …apa. Nu o mai schimba atat de des si atat de multa .

Mai bine capabil de orice, decat incapabil de nimic
maestro_gabyb
Junior member

IP:

salut ionut,

da , ai dreptate am pus doua granulatii de substrat si l-am amestecat , si substratul este special pt acvariu, tot de la magazin l-am luat, dar s-a nimerit sa fie asa , nu stiam faza cu plantele si substratul , acum stiu :-)
Filtrul il las non stop (mai putin cand le dau sa manance il opresc 2-3 minute pana termina de mancat ca sa nu alerge dupa mancare prin acvariu :-) ) dar nu stiu aerarea cum sa o las , mai spre maxim (cu multe bule) sau mai mica ? ; pt ca are un reglaj de debit pe acel furtunas pe care intra aer de afara . Din poze stiu ca nu se poate vedea ceva de boala pt ca abia se vede cu ochiul liber, poate simptomele sunt inca la inceput...oricum sigur e ceva cu ei pt ca aproape ca stau pe loc , f. retrasi.
O sa schimb apa o data pe saptamana , am zis sa o tin cat mai curata de-asta o schimbam asa des.
Merci pt sfaturi.
ionutz40
Junior member

IP:

maestro_gabyb wrote:salut ionut,

da , ai dreptate am pus doua granulatii de substrat si l-am amestecat , si substratul este special pt acvariu, tot de la magazin l-am luat, dar s-a nimerit sa fie asa , nu stiam faza cu plantele si substratul , acum stiu :-)
Filtrul il las non stop (mai putin cand le dau sa manance il opresc 2-3 minute pana termina de mancat ca sa nu alerge dupa mancare prin acvariu :-) ) dar nu stiu aerarea cum sa o las , mai spre maxim (cu multe bule) sau mai mica ? ; pt ca are un reglaj de debit pe acel furtunas pe care intra aer de afara . Din poze stiu ca nu se poate vedea ceva de boala pt ca abia se vede cu ochiul liber, poate simptomele sunt inca la inceput...oricum sigur e ceva cu ei pt ca aproape ca stau pe loc , f. retrasi.
O sa schimb apa o data pe saptamana , am zis sa o tin cat mai curata de-asta o schimbam asa des.
Merci pt sfaturi.

Eu zic sa o schimbi chiar la 2-3 saptamani deocamdata.
Aerarea las-o si tu undeva la ....mediu...nici prea tare nici prea incet

Mai bine capabil de orice, decat incapabil de nimic
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In primul rand, vezi aici la online hospital apoi diagnosis through pictures ce boala au pestii tai. Cred ca pozele de acolo iti vor fi de ajutor.
Apoi, din cate am inteles (daca gresesc, te rog corecteaza-ma), tu ai acvariul doar de doua saptamani. Si din prima zi, ai pus pestii. Deci acvariul tau este neciclat, ba chiar ai niste varfuri de substante toxice. Acestea slabesc organismul pestilor, ducand la imbolnavirea sau chiar moartea acestora.
Pentru edificare ia si citeste Inceputul-primul acvariu, Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Nu rata nici Volumul acvariului si numarul pestilor.
Concluzionand putin, vei face schimburi de apa mici si dese, pentru a reduce cantitatea de toxine din apa. sa zicem 10 l la doua zile.
De aerare nu ai nevoie. Este si inestetica, si zgomotoasa. Opreste-o, anuleaz-o si orienteaza returul filtrului spre suprafata, astfel incat sa valureasca putin suprafata apei. Va fi de ajuns pentru oxigenare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
maestro_gabyb
Junior member

IP:

merci mult pt raspuns.

intr-adevar am citit si eu acele articole chiar dupa ce am cumparat acvariul dar din pacate era prea tarziu pt ca deja adaugasem pestii...Eu nu inteleg cum o problema asa importanta pt acvariu si pt pesti poate fi ignorata la un magazin de specialitate.Sau poate au crezut ca sunt la un al doilea acvariu si stiu despre ce e vorba :-p
In fine, dupa cum spuneam am aflat de ciclat si am cumparat o solutie cu bacterii de la JBL (pt startul acvariului, nu mai stiu cum se numea) , am respectat instructiunile si am pus-o in filtru cam de o saptamana jumatate...
M-am gandit ca daca tot am sarit peste ciclat, poate e bine sa o fac asa fortat decat deloc.
Pe online hospital m-am uitat si eu inainte , e f. bun site-ul, dar inca nu-mi pot da seama ce ar avea din cauza stadiului incipient in care se afla boala (cred).
Acum am observat ca mai e afectat un alt molly balon micut, pare sa aiba un inceput de gris...
E posibil la unii sa apara mai repede punctele ? banuiesc ca da...
Pe online hospital am vazut ca "cloudy eyes" ar putea fi si de la amoniu...
Se poate sa am chiar asa doua boli in acvariu dintr-o data dupa ce a fost totul in regula pana acum...?
As face tratamentul pt gris, ma deranjeaza ca stau asa si ma uit la ei, ma gandesc ca poate e bine sa fac ceva acum pana nu se dezvolta boala mai mult...Temperatura la 30 de grade si cam cata sare neiodata ar trebui sa pun la 54 de litri ?
Pt nivelul ridicat de amoniu ce se poate face?
Va multumesc tuturor pt raspunsuri

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: