Message |
|
Tratamentul cu Metronidazol, se face in acvariu steril, de altfel orice tratament. Se introduce o tb/20L apa dizolvata inainte in apa calduta. Un semn de ameliorare ar trebui sa se intrevada cam pe la a 4-5 a zi de tratament. Eu personal nu m-am impacat niciodata cu Metronidazolul, am folosit in schimb Spirohexol (JBL) sau Tremazol (Sera) in functie de felul viermilor.
|
 |
|
" De la Hornbah , vine fataaa..." , stii melodia lui PROCONSUL ?
Ai tinut pestii intr-o carantina cu ceva medicamente.....? Cei de la Hornbah au dobandit imunitate si de aceea nu au patit nimic.
Petele albe de care spui sunt probabil de fapt 2 boli posibile : Costiaza sau "Catifea". Parerea mea la prima "strigare", fara prea multe detalii sau ceva poze.
Bafta! daca nu-i prea tarziu deja.....
|
 |
|
Un acvariu de 100L este de ajuns pentru o pereche de discus. Intradevar schimbarea de la mediu plantat la cel steril poate dura ceva timp. Ia in calcul si posibilitatea neacomodarii la mediul steril. Conteaza foarte mult felul cum ii "educi". Ca si la oameni de altfel. Sunt pesti mai pretentiosi si au nevoie de o atentie mai deosebita din"fasa".
Eu iti urez succes si tinene la curent cu noutati !
|
 |
|
Salut!
Cum dau drumul la lucru, va tin la curent. Am sa fac poze si filmulete. Deocamdata hotelul este in renovare si mai dureaza ceva timp pana incap si eu printre gramezi de balast, pietris si altele...
|
 |
|
Salut vasifish!
Cu iluminarea se rezolva, adica..... ciclide africane! In privinta siliconului..., nu stiu ce sa zic, ca nu am incercat la mai mult de 500 L.
|
 |
|
Salut @vasifish!
Eu m-am hotarat sa folosesc panou de 19 mm, fund dublu exact cum ai spus si tu, format din o buc. sticla 19mm si o buc. sticla de 10 mm. Despre silicon, nu stiu ce sa zic, nu am folosit marca ce ai spus-o tu . Eu m-am impacat f. bine cu Bison si Ceresit. coloana mea de apa ar fi de 1000mm. Despre intariturile transversale, eu as fi de parere ca la 3300mm lungime ar fi deajuns 3 buc.
Spor la treaba!
|
 |
|
Sfatul meu este sa scapi de el, nu stiu cum, dar daca mai vrei alti pesti in acel acvariu asta te sfatuiesc eu. Sterilizeaza acvariul, ori cu Formol 36-40% ori cu banalul Hipoclor, clateste bine cu apa dupa. De preferinta sterilizarea sa dureze 24 ore.
Bafta!
|
 |
|
Da, se pare ca daca as continua in aceeasi directie cum face d-ul g.g ar devia discutia intr-o polemica neconstructiva. Ii respect opinia pentru ca pana la urma urmei toata lumea are dreptul la aceasta.
Astept cate o parere de la cei care au realizat un proiect de genul celui pe care il am eu.
|
 |
|
g.g wrote:
florinmacri wrote:.. De curand am primit o comanda mai speciala, ..., Ceva sfaturi, puteti sa-mi dati?
cum reaqu va apucati de acvarii daca nu stiti ce aveti de facut?
 [/quote
D-le @g.g eu nu am deranjat pe nimeni cerand un sfat prietenesc, iar pana la urma daca te crezi atat de destept ar fi trebuit nici sa nu mai postezi!
Am 25 de ani de acvaristica in spate si cel mai mare acvariu pe care l-am executat a fost de 546 litri brut intru-un birou de arhitectura si sincer spun ca nu a fost prea usor. Daca tie ti se pare "floare la ureche " sa realizezi un asemenea proiect, bravo tie! Nu toata lumea este naiva , asa ca mai cere o parere pe ici pe colo. Am deja toate datele de realizare ale acestui proiect, inclusiv arhitect si inginer de structura dar eu am postat sa vad si parerile altora nu ca sa deranjez cu fraze de genul "cum reaqu va apucati de acvarii daca nu stiti ce aveti de facut?
Multumesc oricum si pentru opinia d-tale, pana la urma urmei asta este un forum deschis oricarei pareri.
|
 |
|
Va salut!
De curand am primit o comanda mai speciala, un acvariu cu dimensiunile de 3300x500x1000, volum 1650 litri brut. Am citit articolul lui @akademic_79 despre sticla , insa toate datele din articol sunt pentru un acvariu fara "intarituri", nu ? Daca ar fi sa-l construiesc dupa datele tehnice din articolul respectiv , clientul mi-ar da cu " flit" cand ii voi comunica pretul. Asa ca eu m-am gandit sa folosesc sticla de 19 mm pentru fetele mari (3300x1000) si mici(460x1000) iar fundul sa-l compun din 2 foi, una de 19 iar alta de 10 lipite de firma ce comercializeaza sticla. La partea de sus a acvariului , m-am gandit sa folosesc intarituri atat logitudinale cat si transversale sau un corset din cornier de inox care sa aiba de asemenea niste intarituri tranversale.
A mai realizat cineva asa un proiect. Ceva sfaturi, puteti sa-mi dati?
Va multumesc!
|
 |
|
Dupa indelungi cautari si consfatuiri cu mai mari priceputi discusari s-a ajuns la o concluzie : PIGEON GOLD MELON.
Asa ca se poate inchide acest topic.
|
 |
|
cristianmad2000 wrote:Dupa cum spune si numele topicului, cunoasteti crescatori de discusi in cluj sau prin apropiere?
In urma cu 2-3 luni am avut ceva parazit in acvariu (fapt pentru care v-am si cerut sfatul http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5333 ).
I urma incidentului am rams cu un singur discus care nu a prezentat nici un semn de boala si care traieste si acum bine merci (restul au murit toti in decurs de cateva zile).
Ma gandeam ca ar fi momentul sa mai cumpar 2-3 discusi sa-i tzina companie.
Singura problema este singurul magazin care avea discusi nu mai aduce. 
Ai mare grija pentru ca cel care ti-a ramas s-ar putea sa fie purtator sanatos a ceea ce ziceai ca ai avut in acvariu si la introducerea altora sa nu ai o mare surpriza........... Doamne fereste!
|
 |
|
|
 |
|
Esti cam departe dar totusi suna la 0723006529 Marius . Spune-i ca ai nr de tel de la Florin Macri si ce pesti ai de dat. Bafta!
|
 |
|
RaresLuc wrote:Pe prospectele de la JBL scrie sa nu folosesti medicamentul in combinatie cu alt medicament. Mai scrie ca in timpul tratamentului sa ai in acvariu o sursa de aer cum ar fi un vibrator dat cat se poate de tare.
nu ne putem lua dupa tot ce se scrie, pentru ca in situatia de fata, la cum se simt pestii lui Allive asta ar mai trebui, un vibrator dat tare care sa-i ameteasca bine de tot, un pic de sare, o frunzulita de patrunjel si ciorbita este gata. Glumeam bineinteles!
Ce zic ei sa nu folosesti alt medicament concomitent este cam cu semn de intrebare. Daca ne uitam comparativ pe prospectele de la Sera si de la JBL putem face comparatie clara la compozitia fiecaruia. Unele contin o cantitate mai mare de substanta activa, altele nu. Tocmai cei care au substanta activa mai redusa spun ca sa nu se foloseasca in combinatie cu alt medicament.
|
 |
|
Salut!
Sunt putine detalii pe care le dai, ca de exemplu esti din Romania. Pe de alta parte, filtrare, volum acvariu.....= 0. Ca un prim sfat , ca sa nu pierzi totusi pestii, schimba toata apa momentan si revino cu detalii. Sunt multe boli asemanatoare, unii pesti se manifesta intr-un fel la acelasi agent patogen altii nu. De exemplu, Discusii tai respira pe ambele branhii sau nu?
|
 |
|
Salut!
Si la mine cand au depus , s-a intamplat dupa 3-4 zile iar cu fugareala masculilor este lupta pentru suprematie. In curand unul din ei va ceda si femela va depune cu invingatorul, de aceea depunerea va avea loc mai tarziu.
|
 |
|
Problema cu apa dura este valabila doar la valori foarte crescute, poate peste 20-25 Gh si Kh 9-11 pe acolo. Eu am tinut neoni in apa ceva mai dura adica Gh-11, Kh-4 iar cand i-am pus la depus nu au fost probleme. Problema cea mai mare la neoni, ca dealtfel mai la toate speciile, nu este sa ai icre de la ei ci sa cresti alevinii . Acesta este calvarul. Eu am ajuns in stadiul de a scoate alevini si de ai hrani cu infuzori dar tot "se topesc".Si tehnica cu cultura de infuzori este o smecherie pe care nu o stapanesc inca, dar cu multa perseverenta sper ca intr-un viitor apropiat sa am si succese.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|