[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cacat alb la discusi!!!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
gravedigger
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! Stie careva ce au discusii cand se caca alb? si cum se poate trata?
Mersi!
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Off topic:
Ar trebui sa reformulezi intrebarea si sa o scrii "mai cu perdea" vorba aia... Altfel nu vad cine o sa iti raspunda...

On topic:
Din cate am citit si imi mai amintesc acum cred ca e vorba de paraziti intestinali. Mai multe nu stiu pentru ca nu am experienta cu discusi.
gravedigger
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai chestia e ca nu prea ai cum s-o spui mai "delicat" ca asta e treaba... toti o facem...
Amincercat cu metronidazol in mancare si Flagellol in apa. Uni-smai bine altii parca mai rau. Stie cineva daca Flagellolul sau metronidazolu' decicleaza? sau daca afecteaza plantele?
Mersi
florinmacri
Junior member

IP:

Tratamentul cu Metronidazol, se face in acvariu steril, de altfel orice tratament. Se introduce o tb/20L apa dizolvata inainte in apa calduta. Un semn de ameliorare ar trebui sa se intrevada cam pe la a 4-5 a zi de tratament. Eu personal nu m-am impacat niciodata cu Metronidazolul, am folosit in schimb Spirohexol (JBL) sau Tremazol (Sera) in functie de felul viermilor.
[Email] [Yahoo!]
gravedigger
Junior member
[Avatar]

IP:

salut! mersi pt. sfaturi! eu n-am incercat cu protazol ca astia de la sera au un nou produs "flagellol" care cica-i special pt. flagelate intestinale gen spironucleus sau hexamita... ma gandeam ca a mai incercat cineva cu flagellol si are experienta... eu presupun ca e vorba de flagelate intestinale dar poate sunt asociate cu nematode si chestia asta ma depaseste. parca a aparut o oarecare ameliorare dar 2 pui de discus sunt rau si i-am mutat intr-un avariu de carantina. maine mai incerc cu ceva poate tot cu flagellol. sau poate metronidazol in apa. nu stiti un medicament cu metronidazol din farmacii pe care l-ati folosit in tratamentul flagelate lor. flagellolul
asta e ciudat ca nu e pe baza de metronidazol si din cate am inteles la flagelate metronidazolul e cel mai folosit. alte produse nu gasesti prin magazine decat sera si alte firme de cre n-m auzit, dar nu pentru asa ceva.
am mai gasit un produs tot de la sera pt.tratarea viermilor paraziti "nematol" dar nu l-am testat inca. mai astept o saptamana si incerc si cu asta. poate stie cineva ce efecte are in acvariu, ca multe informatii nu pre dau in prospect.
va multumesc!
gravedigger
Junior member
[Avatar]

IP:

am mai observat un lucru ciudat. unul dintre discusii maturi un mascul dominant, de o vreme incoace nu se mai simte bine, nu prea se mai inghesuie la mancare desi el era sefu, si nu are competitie, si i-au aparut niste "excescente" mucilaginoase albe care dupa ce au disparut au ramas gauri in zona deasupra ochilor si in frunte. din cate am auzit sunt semne de hexamitoza sau/si ictyosporidium dar f. interesant ca nu are excremente albe. oare cine stie ce poate fi si cum se trateaza. ar fi pacat de el...
mersi!
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Boala gaurilor apare aproape intodeauna impreuna cu hexamita la discusi (adica invers) :-)
Eu n-am discusi dar la scalariile mele tratamentul cu metronidazol a dat rezultate. Nu a deciclat acvariul, fiindca dupa informatiile stranse distruge numai bacteriile anaerobe.
Gaurile defapt nu sunt o boala ci o deficenta de minerale si vitamine cauzate de flagelatele care nu mai faciliteaza absorbtia acestor minerale si asa putine in apa moale necesara discusilor. La mine n-au aparut fiindca apa mea este foarte dura 17-21 gH.
Boala revine daca se haranesc discusi cu inima de vita in ecces, larve de tantari, si mai ales tubi (care-i infect) adica vietuitori care nu au habitatul in apa in totalitate sau de loc.
Prima data trebuie tratata hexamita, cateodata efectele apar dupa 7 zile.
In zilele 1,3,5 se introduce 5mg/l, in ziua a 7-a se scimba apa 5o%.
Boala gaurilor se trateaza cu minerale si vitamine.
[Email] [WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: