[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gill Flukes la discusi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Allive
Unripe member

IP:

Buna! Am si eu o mare problema. Acum circa o saptamana am observat ca unul dintre discusii mei statea la suprafata si respira greu, cu botul aprope afara din apa. Am o carticica de la sera cu tratamente pt boli si atunci am descoperit ca ceea ce are sunt niste viermi ai branhiilor sau altfel spus "gill Flukes". Atunci am aplicat tratamentul cu sera mycopur, insa ectopur nu am gasit si in loc de acesta tipa de la magazinul de pesti mi-a spus sa folosesc eKtol, un echivalent al acestuia de la firma JBL. Am pus ieri cantitatile de pe prospect si in aproximativ 2 ore toti pestii prezentau simptomele bolii si s-au strans la suprafata. Mi-a murit un keri si un peste cutit, dar absolut toti stateau la suprafata. Pe prospectul de la ektol spunea ca in caz de reactii nedorite sa schimb 50 % din apa, ceea ce am si facut aseara pentru ca m-am speriat ca ar putea sa moara toti. Astazi apa este f tulbure, iar pestii nu au mancat aproape deloc, insa stau numai pe fund si tremura. Discusii insa stau tot la suprafata. Nu stiu ce sa fac sa continui tratamentul cu mycopur?...sa incerc altceva?... mi-e frica sa nu imi pierd toti pestii, care inainte de a le pune substantele respective nu prezentau absolut niciun semn de boala. Va rog frumos dati-mi si mie un sfat pentru ca nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc.
florinmacri
Junior member

IP:

Salut!
Sunt putine detalii pe care le dai, ca de exemplu esti din Romania. Pe de alta parte, filtrare, volum acvariu.....= 0. Ca un prim sfat , ca sa nu pierzi totusi pestii, schimba toata apa momentan si revino cu detalii. Sunt multe boli asemanatoare, unii pesti se manifesta intr-un fel la acelasi agent patogen altii nu. De exemplu, Discusii tai respira pe ambele branhii sau nu?
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe prospectele de la JBL scrie sa nu folosesti medicamentul in combinatie cu alt medicament. Mai scrie ca in timpul tratamentului sa ai in acvariu o sursa de aer cum ar fi un vibrator dat cat se poate de tare.
[Email]
florinmacri
Junior member

IP:

RaresLuc wrote:Pe prospectele de la JBL scrie sa nu folosesti medicamentul in combinatie cu alt medicament. Mai scrie ca in timpul tratamentului sa ai in acvariu o sursa de aer cum ar fi un vibrator dat cat se poate de tare.

nu ne putem lua dupa tot ce se scrie, pentru ca in situatia de fata, la cum se simt pestii lui Allive asta ar mai trebui, un vibrator dat tare care sa-i ameteasca bine de tot, un pic de sare, o frunzulita de patrunjel si ciorbita este gata. Glumeam bineinteles!
Ce zic ei sa nu folosesti alt medicament concomitent este cam cu semn de intrebare. Daca ne uitam comparativ pe prospectele de la Sera si de la JBL putem face comparatie clara la compozitia fiecaruia. Unele contin o cantitate mai mare de substanta activa, altele nu. Tocmai cei care au substanta activa mai redusa spun ca sa nu se foloseasca in combinatie cu alt medicament.
[Email] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu-i bine sa actionezi in nestiinta de cauza, si daunator sa te bazezi pe sfaturile primite in magazinele de acvariristica! Parazitii din branchii au actionat secundar in urma slabirii sanatatii pestilor din alta cauza. Discusii traiesc in mod normal fara sa sufere din cauza acestor paraziti chiar daca-i au toata viata.

Forum Index » Cichlidae
Go to: