[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare despre neoni  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

As dori sa inmultesc neoni,si am si cateva exemplare frumosase, dar le-am tinut in apa dura 17 Gh mai mult de 6 luni. Am citit ca de la apa dura se atrofiaza organele genitale, si sunt incapabile de reproducere.
A trecut cineva prin experienta aceasta, ca sa nu ma chinuesc degeaba, fiinca stiu ca trebuie facuta o pregatire temeinica pentru treaba aceasta.
Multumesc anticipat. :-)
[Email] [WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Reproducerea la neoni este foarte dificila, asta daca nu ai o apa moale cum este necesara reproducerii lor. De asemenea tinuti mult timp intr-o apa dura devin sterili. Un alt obstacol il reprezinta puietul fotosensibil, in primele zile de viata sunt sensibili la lumina.
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, la aceste lucruri m-am referit cu expresia "predatire temeinica". Stiu ca geamurile trebuie acoperite in primele 5 zile si dezvelite treptat, gh <2, pH 5,2-5,8 etc. plus mancare vie si de buna calitate.
Acum am posibilitate pt apa <2 gh, si am toate conditiile, si am mai inmultit si alti pesti, cum ar fi cory si scalari, stiu ca "nu-i acelasi mancare de peste", dar as dori sa incerc. Au mai depus icre la mine acum o luna, dar nu eram pregati pentru ele.
Intrebarea mea ar fi daca este adevarat, a mai patit cineva ca s-au sterilizat sau organele lor s-a atrofiat din cauza apei dure?
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si eu am auzit ca daca stau in apa dura mai mult nu mai poti scoate pui. Se zice ca-i bine sa iei pui si sa-i cresti in apa moale.
Foarte important e sa conditionezi reproducatorii. Se tin separat pe sexe, se hranesc bine si cind e momentu' se pun in bazinu' de reproducere. De corectitudinea amenajarii acestui bazin depinde in mare masura succesul.
Mi-e pofta si mie de pui de neon, de ceva vreme i-am separat pe sexe si cred ca e momentu' sa incerc depunerea.
O sa revin cu detalii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar sunt curios, astept vesti de la tine.
Deci ziceti sa nu incerc, n-am nici o sansa
[Email] [WWW]
harry-ab
Member

IP:

Parerea mea e ca nu exista "n-am nicio sansa". Scade-le duritatea in acvariu, da-le hrana vie si diversificata , apoi incearca sa vezi daca merge ceva sau nu. Bafta.
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

De ceva timp, prin osmoza am apa moale si scad treptat gH-ul apei, dar mi-e frica ca am intarziat, pesti mei au stat prea mult in apa dura.
Nu-mi ramane decat sa aduc de undeva puieti tinuti in apa moale si sa le cresc si conditionez eu. Dar totusi o sa incerc si cu populatia actuala, mi-au depus, cum am mai amintit, doar ca nu eram pregatit si s-au mucegait icrele.
Am si nr de acvarii limitati, 5 la nr., din care numai doi sunt pt puiet, acum astept sa-mi creasca cory-le sa le dau, iar celalaltul este pregatit pt scalari.
Multiumesc pentru incurajare si mai accept si astept sfaturi.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andras wrote:Deci ziceti sa nu incerc, n-am nici o sansa
Ba sa incerci .
Treaba cu apa dura o stiu doar din auzite, n-am verificat-o niciodata, nu te baza pe asta.

Incearca si daca nu-ti iese, cumpara niste pui (cit mai mici) pe care sa-i cresti asa cum trebe. Reusita reproducerii e conditionata de calitatea reproducatorilor.

florinmacri
Junior member

IP:

Problema cu apa dura este valabila doar la valori foarte crescute, poate peste 20-25 Gh si Kh 9-11 pe acolo. Eu am tinut neoni in apa ceva mai dura adica Gh-11, Kh-4 iar cand i-am pus la depus nu au fost probleme. Problema cea mai mare la neoni, ca dealtfel mai la toate speciile, nu este sa ai icre de la ei ci sa cresti alevinii . Acesta este calvarul. Eu am ajuns in stadiul de a scoate alevini si de ai hrani cu infuzori dar tot "se topesc".Si tehnica cu cultura de infuzori este o smecherie pe care nu o stapanesc inca, dar cu multa perseverenta sper ca intr-un viitor apropiat sa am si succese.
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur pt asta, mi-ai redat speranta. Pentru mine inmultirea fiecarei specii de peste este o provocare, o fac spre bucuria de a vedea natura la lucru. Prima data am reusit sa inmultesc zebre, cred ca am avut vreo 500 buc, pe urma a venit scalarul, cory si as dori sa incerc si neoni.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Femelele mele-s pline cu icre , am pregatit culturile de infuzori, acvariu pentru depunere - filtrare prin turba Sera, astept sa ajunga pH-u' la 5,5 ......., am cumparat o planta din plastic sa aiba pe ce sa depuna ....... ce moaca a facut tipu' de le petshop cind am cumparat-o ....... mai avea putin si facea infarct .

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur pt tine, sper din toata inima sa ai succes

am cumparat o planta din plastic sa aiba pe ce sa depuna ....... ce moaca a facut tipu' de le petshop cind am cumparat-o ....... mai avea putin si facea infarct.

Se mira precis de faptul ca ai trecut la plastice, desi cred ca urasti chestiile acelea. :-)

Intrebare: eu vroiam sa pregatesc bazinul cu plasa dedesupt. Ei depun pe planta?
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andras wrote:Se mira precis de faptul ca ai trecut la plastice, desi cred ca urasti chestiile acelea. :-)
Stie ca urasc din toata fiinta plantele din plastic , facea misto de mine , da' ma sa vezi ce mindru mergeam spre casa cu planta din plastic in mina fluturind-o voiniceste .......

andras wrote:Intrebare: eu vroiam sa pregatesc bazinul cu plasa dedesupt. Ei depun pe planta?
E bine sa folosesti plasa, cica-s cam canibali. In natura depun in desis de plante - oarecare protectie a icrelor impotriva luminii si a pradatorilor. Se mai pot folosi plante fine (Vesicularia sau Myriophyllum) da' eu vreau ceva steril, sterilitatea bazinului de reproducere e importanta.

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok. M-am mirat fiindca eu am gasit icrele sub plasa, dar erau mucegaite.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

pH=5,8, T=25 C, GH=1, bule de aer, planta din plastic :p
Aseara am pus o femela si doi masculi. Dimineata am aprins lumina - un spot DIY din 8 leduri pozitionat lateral putin deasupra nivelului apei sa simuleze pozitia soarelui la rasarit. O sa vedem ce si cum cind ajung acasa. Trebuia s-o fac simbata sau dumunica, sa-i pot scoate dupa depunere, asa o sa pape din icre .......

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Na, ceva rezultate? Astept cu sufletul la gura.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Desi teoria spune ca pestii se introduc seara in bazin si de obicei depun a doua zi dimineata, se pare ca ei nu stiu asta . N-au depus, i-am urmarit si am constatat ca masculii fug unu' dupa celalalt in loc sa violeze in grup femela ....... or fi pe invers .......

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

, de obicei trebuie sa depuna in 2-3 zile, si cred ca seara tarziu-asa am citit. Eu aveam acvariul acoperit, si au depus a doua zi.
Mult succes
[Email] [WWW]
florinmacri
Junior member

IP:

Salut!
Si la mine cand au depus , s-a intamplat dupa 3-4 zile iar cu fugareala masculilor este lupta pentru suprematie. In curand unul din ei va ceda si femela va depune cu invingatorul, de aceea depunerea va avea loc mai tarziu.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Am scos aseara pesti pentru n-au depus. Probabil nu i-am conditionat bine. Mai incercam .

Forum Index » Characidae
Go to: