[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reproducere discus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Diana M.
Unripe member

IP:

Buna ziua,
Am o pereche de discusi care au depus de multe ori icre in acvariul comunitar. Au avut si pui, care nu au rezistat mult in acavriul comunitar. Au fost repede mancati. Am incercat sa mut perechea intr-un acvariu separat, fara nici un fel de ornament. Am creat toate conditiile necesare reproducerii la discus. Insa masculul este foarte stresat si agitat din cauza schimbarii mediului. Probabil trecerea de la un acvariu plantat la un acvariu gol nu-i place. Am incercat sa imprrechez femela cu alti masculi. Depune icre, dar nu sunt eclozate. Imi doresc sa vad puiuti in jurul parintilor. Am inteles ca este o experienta extraordinara. Este cineva care-mi poate spune cum poate fi calmat un discus cand schimba mediul? :-P
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa-l pur si simplu in pace pana-si revine.
Diana M.
Unripe member

IP:

Buna ziua,
Asa am sa procedez pentru ca imi doresc din tot sufletul sa reusim sa-i vedem ca se inmultesc. Am inteles ca este o experienta grozava. Multumesc pentru sfat.
Sanatate si numai bine va doresc.
Diana
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da citeva detalii despre acvariu in care ai pus perechea: dimensiuni, lumina, culoarea materialului de sub acvariu ....... orice ar putea fi important.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Diana M.
Unripe member

IP:

Buna ziua,
Acvariul este de 35 galoane (140 l). Lumina nu este puternica. Fundul acvariului nu este vopsit deci se vede culoarea lemnului (culoarea naturala). Cred ca ceea ce ii streseaza este schimbarea de mediu. Sper sa se obisnuiasca.
Multumesc pentru timpul acordat.
Numai bine,
Diana
florinmacri
Junior member

IP:

Un acvariu de 100L este de ajuns pentru o pereche de discus. Intradevar schimbarea de la mediu plantat la cel steril poate dura ceva timp. Ia in calcul si posibilitatea neacomodarii la mediul steril. Conteaza foarte mult felul cum ii "educi". Ca si la oameni de altfel. Sunt pesti mai pretentiosi si au nevoie de o atentie mai deosebita din"fasa".
Eu iti urez succes si tinene la curent cu noutati !
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: