[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: popey
Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
oare ce se vede aici e interzis copiilor ? :18: http://img687.imageshack.us/img687/220/tetrazona.mp4
Nota zece pentru mihai_ghe - ideea lui cu siliconul a functionat, nu mai curge apa din acvariu
Fara nici o suparare, dar asa incepator...hmmm... incepator am fost eu cand am luat una bucata acvariu ( ca stiam ce e ala) o punga de pietris, fo doua plante de plastic, si de restu pesti, si, asa cum mi-a spus cel de la pet shop, o solutie care, daca o bagi in apa, dupa o ora poti sa bagi si pestii... si am facut intocmai, ba mai mult, am pus acvariul la soare , "sa se vada mai bine". Asta se intampla acum una an, habar nu aveam de jbl, dennerle, denumiri de plante, pesti, sau mai stiu eu ce, ca sa nu mai zic de fertilizari sau de co2.... (nu imi este rusine sa recunosc, toti am plecat de aici ) sau ADA, care si acum e ceva nou. Bravo lui Dan, daca este un incepator modern, sa ii ajute Poseidon sa aiba apa cristal , si pearling de sa puna sifon in vin, cum zice prietenul Ciprian . Sa lasam la o parte faptul ca e o urma de invidie aici
cred ca aici se vede mai bine : image
p.s. cu drepturi de copyright de la Ioan
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/4018/instalatiebomba.th.png" alt="image" />[/img]
Aici vin cu o schema care o completeaza putin pe cea a lui Ioan, trecem la partea practica, hai sa vedem din ce putem face burduful, acumulatorul de co2, si robinetul de reglaj fin toate DIY, chiar daca o sa am reductorul, instalatia de co2 profi, mai am un acvariu, cel vechi, de care nu am vorbit pana acum, dar o sa ma mai gandesc ce destinatie ii dau , si sa iau o alta instalatie de co2, greu de crezut, asa ca... sa-i dam bataie ... vechea mea problema cu postarea imaginilor ..
ok, ok, ok, , poate am interpretat gresit afirmatiile lui Ioan, in cazul acesta imi cer eu scuze.In ceea ce priveste schema lui Ioan, este intr-adevar interesanta, dar iti mai trebuie niscaiva imaginatie, o sa revin cu o schema mai detaliata .
s-a gandit cineva la asta? luam un recipient in care, luand in considerare reteta cu gelatina, care nu creeaza presiune inalta, , avand o capacitate de 4-6 litri sau mai mult , dar avand un diametru mic, de genul sa spunem unei sticle de trebuie tinut cont de urmatorul aspect: suprafata de contact dintre partea de jos a recipientului, adica gelatina si siropul de zahar, suprafata din care drojdia "mananca"zaharul, este mai mica, INDIFERENT de ce cantitati sunt dedesubt sau deasupra acestei suprafete,emisia de co2 se face raportrat la suprfata de contact, din ceea ce vad eu in bomba mea, drojdia, avanseaza, catre partea inferioara a sticlei, consumand gelatina cu zaharul intarit in ea, deci, marind inaltimea coloanei de gelatina se va mari timpul emisie de co2.

Raferitor la asta, am observat ca nici in sticla de doi litri nu se consuma toata gelatina, chiar daca uneori am incercat un 10-15 % mai mari cantitatile ingredientelor, invariabil, imi ramane un 10-15 cm de "marfa"neconsumata, deci , banuiesc ca la un moment dat, solutia se satureaza, sau ceva de genul asta si reactia nu mai continua ipoteza mea lansata mai sus cazand . Nu am rezolvat mare lucru cu topicul asta, poate doar am mai aflat ce nu se poate. Ramanem deschisi ideilor marete .
P.S. Mersi Ioan , nu era sa nevioe sa fii ironic, nu te-am deranjat cu nimic, cred.
ciprian wrote:

Salveaza undeva postul asta,sa il ai mai tarziu pentru ca cu siguranta daca intrii pe linia plantatelor, tot la reductor de firma vei ajunge fie ca e luat de la reef sau de la alt pestshop romanesc sau de la superchina prin ebay. Bag mana in foc pana la gat si ma intind pana la varfu celeilalte maini e o chestiune de timp.

Ciprinica ai avut dreptate, in maxim trei zile imi vine reductorul si intru in randul lumii .
Mai ales aici ai avut dreptate :

ciprian wrote: Ai sa vezi cum ai sa incepi sa iti pui bani separat de care vei sti doar tu

Daca ar sti nevasta-mea ... , ,
ok, astept reductorul dupa care mai vorbim, vedem ce facem cu macro
ralush wrote:Repet, nu sunt retardata, am doar 18 ani, dar de chimie credeti-ma ca am auzit. Deci cred ca era destul de normal ca fara capac nu? si sticlele erau bidoane de 6l de apa plata care, dupa cum stiti, au gura mare. Apoi scoicile nu o sa le scot si substratul nu e definitiv, mai trebuie sa mai aduc pietre (nu mi-am dat seama cam cat de multe incap). De plante am intrebat la pet shop si mi-au spun ca nu aveau nimic pentru carasul meu deoarece carasilor le trebuie plante cu frunza groasa in care sa nu isi prinda aripile si apoi, am nevoie si de neon ca sa creasca. Eu sunt destul de incantata de cum arata acvariul (desi nu este gata, eu vi l-am aratat ca sa nu mai aud ca avariul e prea mic si ca de asta nu se vindeca) si nu, nu m-am suparat pentru ca fiecare are parerea lui.
Eu zic sa lasam acuma partea cu acvariul si sa il vindec pe peste nu?

Fata mosului, nu te-a facut nimeni retardata dar mai ai mult de invatat pana vei avea apa cristal si pesti sanatosi. Daca nu vrei sa urmezi sfaturile noastre, de ce te-ai mai apucat sa pui intrebari? Doar pentru a pierde timpul? In acest caz mergi pe siteurile de socializare si acolo poate te vei linisti, dar nu vei invata sa ai un acvariu. SUCCES.
In primul rand, scoate toate scoicile alea de acolo, scoicile in timp se dizolva in apa facand-o mai dura ( datorita calcarului ) apoi ar mai fi si faptul ca scoicile alea sunt de apa sarata iar saracul caras nu a vazut asa ceva in habitatul natural
iar in privinta apei, daca ai tinut-o in sticla, cu dop, nu ai rezolvat nimic, apa de la robinet contine clor, iar acesta nu iese din apa decat in contact cu aerul. Pentru declorinarea apei este nevoie de aproximativ 24 de ore , apa tinuta intr-un vas cu suprafata de evaporare mare ( o galeata spre exemplu).
gengiskhan wrote:Adica de fapt tu nu ai aditie de macro deloc?

Nu am aditie de macro, incerc sa invat din mers si de treaba cu macro, am citit articolul lui val .
Problema e ca nu stiu ce anume produs sa bag in acvariu in combinatie cu ferropolul de la jbl. Poate stiti voi ( sunt convins ca stiti ) Poate chiar val sa ma ajute.
Ca sa revin la bacteriile mele,
" ai neonul ala mai "prost" in fata, sau poate ca n-ai plante si d-aia se pune pe pietrele din fata

in fata am un Aqua Medic Plant Grow T5 putere 24 W, iar ca plante e blyxa care merge foarte bine si niste glossostigma care nu vrea neam sa se extinda, decat in sus, ceea ma duce cu gandul ca e lumina putina.
ok!
alber wrote:Io licitez pentru GSA. Dar tot asa zic, cam repede in 24 de ore. Doar daca nu ai curatat-o bine. De fapt nu ai curatat-o bine, daca ai fi facut-o, nu mai apreau dungi.

In poza se vad doar dungile de la bmagnet, dar se intinde frumos pe tot geamul , n-am un aparat foto prea stralucit... asta e, bag banii in acvariu deocamdata

@ ciprian
1.pietrele le-am tinut doar o jumatate de ora in clor, le las mai mult afara sa se evapore tot ce se poate evapora .( am oprit centrala, e cald )
2.prea multa lumina? 24+18 = 42 watt, la 100 litri e mult? eu ma gandeam sa mai inghesui un neon pe undeva prin capac, glossostigma tot nu vrea sa faca ce vreau eu... ca si gazonul tau
3.de unde prea mult macro? ferropol 2-3 ml/zi si ferropol 24 - 2 picaturi/zi
Eu sper sa fie lipsa - sau , ma rog, fluctuatia - codoiului de la bomba
@ alber : facut test cu otet, e ok.
@ ciprian : le-am curatat cu magnetul ieri, se vede in poza urma de la razuiala, dar in 24 de ore apar la loc, cred ca daca le-as lasa s-ar inverzi geamul. de curatat se curata usor, problema e ca se depun si pe pietre, am scos ieri cam o cana de pietre, alea din fata , ca numai acolo se depune alga si le-am bagat in clor fo juma de ora , le mai las pana maine si le pun inapoi .

Alga ta se curata usor, sau trebuie racaita?

se curata usor cea de pe geam, dar dupa ce am scos cteva pietricele , cea care era sub nivelul pietrisului, pe geam, s-a curatat foarte greu.
Asa cum spune topicul, m-am captusit si eu cu niste dragute de cianobacterii. Sfaturi pentru a scapa de ele?
Acvariul meu:
Juwel 80 aprox. 100 litri
Iluminare :
1 tub T8 Ostram CoolDaylight 18 watt
1 tub Aqua Medic Plant Grow T5 putere 24 W / 549mm - home made inghesuit in capac

substrat : aquabasis plus proflora - 2,5 litri
pietris : nu stiu denumirea, e ceva gen marmura , luat din hornbach doua pungi la 5 kg.
filtrare : filtru Aquael fan 2 plus cu Qmax=450 litri/h

flora : blyxa japonica, glossostigma elatinoides, anubias nana, echinodorus, vallisneria, cabomba furcata red si cabomba green, bacopa caroliniana, rotala macrandra .

fauna : gupy - 2 +1 ( masculi si femele ), neoni - 2, zebre - 2, sae - 2, barbus tetrazona - 9, rasboras-5 , 2 corydoras si doi ramirezi
fertilizare : ferropol + ferropol 24
CO2: bomba ( in maxim o saptamana vine multasteptatul reductor, butelia o am si e plina )

Parametri apa :

NO3- 10
NO2 - 0
GH - >7
KH - 6
PH - 6,8
Si iata si minunea : http://img594.imageshack.us/i/p1040666.jpg/
http://img202.imageshack.us/i/p1040670u.jpg/

Sfaturi pana imi vine reductorul si o sa pot baga co2 in mod controlat.
Marfa cipri, ar trebui sa patentezi lampa, sau sa le dai o idee orezarilor poate fac o productie de serie... ( mi se pare mie sau ala mare are capacu`mic? )
sae sunt vioi? de obicei cand bagi un peste bolnav in acvariu intai ala este cel care da semne de boala, si apoi ceilalti.... si ai mei sanitarii stau la fel cateodata,
mai lasa-i o zi sau dpua si o sa vezi...
Stimata domnisoara, vezi ca, chiar daca ii cumperi lui "Iosif "un acvariu nou, pe acela va trebui sa il pui la ciclat , proces care dureaza 15-20 de zile( minim) , timp in care, caraselul tau, chiar in situatia in care se va face bine, nu stiu daca va rezista inca doua saptamani in acvariul ala de 7 litri... Sfatul meu e sa il dai cuiva care are spatiu suficient pentru el, tu intre timp sa iti cicelzi acvariul cel nou ( si destul de incapataor) si abia dupa aceea sail aduci pe Iosif "in the new home" .

Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
Go to: