[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: popey
Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
se iefteneste la la 40 cu tot cu transport.
Bun si aquasafe dar in doua zile nu cred ca va inlocui formarea bacteriilor in mod natural, iar daca te abtii sa mai adaugi locatari in bazinul tau ar fi o nota buna in fata forumistilor de aici . Si mai ales pentru nefericitii pesti. Trebuie sa inveti in primul rand ca in acvaristica rezultatele se vad dupa luni de zile de munca si supraveghere , ceea ce implica din partea noastra multa rabdare. Asa ca, pe la jumatatea lunii Mai poti sa iti faci de cap , populeaza acvariul , bineinteles tinand seama de ce a zis Dolly mai sus . Sa ai apa cristal si pesti sanatosi!
Dupa ce am bagat coasa prin acvariu, a iesit urmatorul pachet de plante :
1.valisneria - 2 radacini a cate 2 fire - aprox. 15 cm
2.elodea 3 fire - aprox. 10 cm
3.bacopa caroliniana - 3 fire - aprox 7-8cm
4.higrophila diformis - 3 fire
5.rotala macranda - 3 fire
6.rotala rotundifolia - 3 fire
7.o nuca de cocos cu un anubias pe care nu il mai pot da jos de pe ea.
8.Limnophilla gigantea
9.ce nu se vede in poza dar mai e in pachet, niste cabomba
image

pret pe tot pachetul, nu are sens sa il dau pe bucati, ar costa mai mult transportul - 50 lei + transport .
pozele sunt si imediat dupa taiere si apoi bagate in alt acvariu ïn "asteptare" de client
update :
ok, oi fi sarit calul cu pretul, (!?) pretul e cu tot cu transport .
Oookk, incepem razboiul deci . Metoda "waiting"nu cred ca o sa o pot aplica, n-am rabdare, vorba lui Val, nu vreau un paralelipiped verde in casa . Deci, pentru inceput, am sa reduc lumina de la 12.00-23.00 la 14.00-22.00, deci am taiat trei ore . Crezi ca e suficient? Schimbam 25 litri/saptamana, am sa o fac de doua ori pe saptamana. Sa maresc co2 la doua bule? - done.
Au tabarat tare pe mine algele astea verzi prafoase...Ca si upgrade la acvariu a mai aparut un neon aqua glo de 24wat, si mai nou, am primit cadou un filtru tetratec ex700 pe care l-am montat in paralel cu cel pe care il aveam. In legatura cu acesta, in cat timp se formeaza bacteriile, ca sa il pot desfiinta pe cel vechi? Revenind la alge, iata frumusetile: image image image Dungile de pe geam sunt urme de SAE , ar vrea sa la pape ei pe toate, dar nu pot.
Acum nu prea stiu ce sa fac , ce metoda sa aplic. Momentan cea cu filtru UV este greu de aplicat neavand filtru... .Ce vedeti in poze, s-au depus in 4-5 zile cat a trecut de la ultima curatare .Co2 - 1-- bule/secunda zi si noapte .
Prietene, eu sunt inscris de mai mult de un an de zile pe acest forum si tot ma mai ia apa cateodata si imi mai scapa degetele pe taste si scriu prostii pentru care bineinteles sunt mustrat de colegii forumisti asa ca tu nu ai de ce sa te plangi. Si sa iti mai spun ceva ce nu am spus nimanui pana acum: datorita acestui forum am invatat nu numai acvaristica, ci si sa scriu romaneste, ma luase si pe mine valul IRC, aici am invatat din nou sa scriu ca la scoala, asa ca daca vrei sa stii daca neonul incalzeste, fa-ti un serviciu si asculta-l pe alber, este unul dintre cei care ajuta incepatorii, nu il cunosc personal, dar este un moderator impartial si de toata isprava.
bag si eu o poza, riccia fluitanis pe buturuga : image
fii binevenit. Cand te hotarasti ce vei face cu acvariul fara sa ai "razboi " in casa, posteaza la Coltul incepatorului .
Asaaa... deci vreau sa fac un nano ajutat de voi. Ca orice om plictisit, m-am gandit sa imi umplu timpul cu ceva... acvaristic. Ideea mi-a venit tot de la voi,( si stiind ca am un vas care sta gol in casa, a fost luat acum un an pe post de carantina si nu l-am folosit decat odata ) m-am gandit sa il bag in paine . Dimensiuni 30x20x20, aprox. 10 litri , mai am de la acvariul mare ramas niste substrat jbl aquabasis , niste pietris 3-8 mm, un difuzor de co2 cu powerhead de la feplast, pe care il pot conecta la butelie, am valva antiretur, am numarator de bule, deci cu codoiul e rezolvata treaba .

Imi lipsesc :
1. iluminare
2. plante
3.o buturuga, mopan ceva, sau vita de vie

Sfaturi, idei, povete, ce ar trebui sa fac, sau ce nu ar trebui sa bag in bazin. Ideea e ca nu vreau pesti, as vrea sa bag niste red cherry, cati, sa imi spuneti voi ca la creveti chiar ca sunt zero barat
Iata si poze cu ala mare din care se pot lua ceva plante( ? ) http://img697.imageshack.us/i/p1040673s.jpg/
si cu ala mic http://img696.imageshack.us/i/p1040678.jpg/

Voi doar spuneti si eu fac. La treaba !
strikius wrote:am un acvariu 49*43*36 Lxlxh, ( .... ) 3-4 ancistrusi si evident melcii din dotare.

un ancistru ajunge la si 15 cm in lungime, deci, 15 x 1,5 litri/cm = 25,5 litri x 3-4 bucati = 67,5-102 litri fara neoni . Acvariul tau are 49*43*36=75,85 litri asa ca, atentie sa nu pleci cu stangul
uite aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Ancistrus
Pai acum daca te-ai prezentat, se poate deschide un topic acolo unde ne este locul: la incepatori .No offense.
alber wrote:Nu l-am lasat niciodata peste noapte, din cauza cantitatii mari de CO2 pe care o dizolvam. Este adevarat si faptul ca aveam variatii de Ph.

Da sefu, stiu de variatiile de ph, insa la o bula pe sec nu cred ca e prea mare cantitatea de co2, tinand cont ca am de kilarit niste alge . Care. jegoasele, de aia au aparut, ca nu le-am dat co2. Ei na! acuma co2 de sa nu puteti duce!
eram sigur ca asta urma, dar - no problemo senor - priza o am deja, am lumina pe ea, si normal ar fi sa pun si valva in acelasi timp cu lumina , nu ? bine, ideea e sa am valva... deocamdata la ph 6,8 si cate "miniverzituri"am in acvariu, ma gandeam sa las co2-uil nonstop ( pentru ca in afara de gsa cred ca mai am si BBA care a aparut sigur din lipsa co2-ului) .
Unii deabia asteapta asteapta sa ajute, asa ca sa auzim problemele. Nu inainte de a ne da mai multe detalii despre acvariu : nr pesti, specii, daca nu se stie, punem poze si ii descoperim, la fel cu plantele, apa, de unde e ( apa) , cum se fac -daca se fac- schimburi de apa etc. Sigur ca niste poze ar fi binevenite .
ok, sunt fercitul posesor al unei instalatii semi profi de co2 o consider semi ptr. ca n-am ph controler si nici electrovalva, deocamdata am facut un pas in asigurarea conditilior optime de crestere a plantelor si combaterea algelor, cred eu . Adica instalatia mea contine : butelie dennerle 500grame, reductor dennerle, valva antiretur, numarator bule si reactor jbl taifun ( cu asta din urma am luat teapa, o il schimb cu unul mai bun). am sa mai astept cateva zile , sa fac niste teste de apa, plec deocamdata cu 1bula/sec sa vedem efectul asupra GSA si al plantelor ( de vreo doua zile, am cam neglijat codoiul stiind ca imi vine reductorul, se terminase bomba si nu am avut timp de alta) . multumesc pe aceasta cale lui ciprian, val, mosu si alber care m-au facut sa renunt la drojdie si nu in ultimul rand lui snakefishmike si lui alex.b de la care am luat butelia. Acum, asta e: daca m-ati adus pana aici, trebuie sa ma ajutati si mai departe, deh, intri in car cu , trebuie sa joci pana il faci - - -
sece4u20 wrote:bine ai venit. poate mai incolo mergem la un peste ca asa am programat pe anul acesta la calarasi.

ok, va astept, sa iesim din prohibitie, asta inseamna 3 iunie inclusiv, daca veniti mai devreme, mergem la un gratar si la o .
Alex.B wrote: Ne bucuram ca esti alaturi de noi!
Esti singurul cu care m-am intalnit face to face, esti un tip de treaba, sper sa pot ajunge si eu odata la intalnirile duminicale sa ii cunosc si pe ceilalti membri ai acestui forum ..
pomi wrote:popey, "se lasa" este la trecut, acum nu se mai lasa, ca i-am facut niste intaritoare puse pe cant, se vad in prima poza

`reaq diacriticele astea...credeam ca ai facut cuptor cu microunde acolo
Va salut pe toti , si constat ca sunt tare incurcat de aceasta prezentare tardiva, dar m-a interesat acvaristica, nu persoana mea, pe mine ma cunosc .
OK, deci: ma numesc Avram Puiu , am 38 de ani , sunt Calarasi, casatorit, sotie, copil, (baiat, interesat si el de acvaristica ) si am avut primul contact cu acvaristica acum 25 ani cand am crescut catvia gupi intrun vas de sticla paralelipipedic de 10 litri, care continea apa, pesti, si ceva plantute , nu mai stiu de care, probabil elodea, "luate"de la acvariul care exista pe vremea aceea in orasul meu. Au trecut anii de atunci , si acum un an (cand m-am inscris pe forum) am luat un acvariu juwel de 54 litri, de ziua fiului meu, si la un an de zile dupa aceea altul mai mare, 100 litri, pe care ma chinui sa il fac cat mai sanatos. Ceva vreme, doar am citit ce se intampla pe aici, am urmat sfaturile celor mai experimentati si am invatat destule , insa nu suficient. Asa ca o sa mai stresez lumea cu intrebari .

Cu stima pentru acvaristi, POPEY
pomi
lampa DIY, la care m-am chinuit cel mai mult din cauza ca se lasa, cu tot cu "neoane" in apa.

cum pacatele mele, bagi neoanele in apa? ori curentezi pestii, ori ii fierbi

Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
Go to: