[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Vezi Corydoras si Despre pestii din genul Corydoras
Ninna wrote: Multumesc pentru raspuns, Dolly , stiu ca se poate tine orice peste in compania unui Betta mascul si mai ales intr-un spatiu mic.

Cred ca ai uitat sa pui un "nu" pe undeva...

Ninna wrote:Daca iau un mascul Betta si 2 Corydoras la inceput, pot sa iau si o femela de Betta mai tarziu, dupa ce o sa ma asigur ca am destule ascunzatori?

Poti. Numai sa te documentezi bine despre betta mai intii .
Ninna wrote: as avea cateva intrebari despre compatibilitatea dintre Betta splendens si alte specii ...

In 40l poti tine un mascul de betta si 2-3 corydoras. Sau o pereche de betta, dar asta inseamna un acvariu foarte bine plantat si cu ceva ascunzatori pentru femela.
Mai inainte de toate, ar fi bine sa citesti cu mare atentie Ciclul azotului si Ghidul incepatorului.
Cit timp sta acvariul la ciclat, te poti gindi si ce pestii sa pui in el. Parerea mea e ca ar merge vreo 4 neoni....nu e chiar cird, dar poti face un bazin frumusel. Si citeste cit poti de mult din ce s-a scris pe forum si pe site.
INTROS wrote:I-am facut cadou unui vecin 2 din fostii mei scalari adulti. El avea neoni adulti. L-am avertizat ce s-ar putea intampla. A vrut neaparat scalari. Acum are doar scalari.

Poate nu mai vroia neonii si nu stia cum sa faca...
@shyck - Intr-un acvariu cu latimea de 25 cm, carasii ies din discutie. Ar merge doar niste neoni . Sau citiva guppy. Vezi poate totusi te orientezi spre un bazin mai lat - ai avea numai avantaje.
Pune-o in alt acvariu si vezi daca se comporta la fel. Asa poti sa o observi mai bine. Numai sa ai grija sa aiba aceleasi conditii ca in acvariul mare. De fapt cred ca asta ar fi trebuit sa faci de cind ai observat ca ceva nu este in regula cu ea.
atomis wrote: ce alte indicatii imi puteti da inainte sa le pot introduce in acvariu.

Ar fi bine sa le lasi apoi in apa curata, pe care sa o schimbi cit de des poti, timp ce o saptamina - cel putin.
furnici wrote:mulţumit?[

Nu cred ca este indicat sa faci scandal si sa raspunzi pe un asemenea ton. Iar daca te simiti lezat, fa bine si informeaza-te mai intii despre denumirile corecte si abia pe urma posteaza.

P.S. Ti s-a mai atras atentia asupra diacriticelor, dar vad ca le folosesti in continuare. E chiar atit de greu de priceput ca nu isi au locul aici? Nu e nimeni platit sa iti corecteze tie posturile la nesfirsit si la le faca inteligibile.
Vezi poate te ajuta asta.
shyck wrote:cati pesti de marimea unui tetra ar intra intr-un acv. de 60 l? dar de marimea unui caras?

Vezi Volumul acvariului si numarul pestilor.
Dede wrote:
Am un acvariu de 100 l de mai bine de 1 an de zile si nu am avut
probleme cu el. In principiu este populat cu 4 specii de carasi (ei fiind
majoritari in acvariu). De fapt sunt 4 perechi.

4 perechi in 100l? Si cum adica sunt majoritari? Vrei sa zici ca mai ai si alti pesti in afara de ei in acelasi bazin? Carasii se fac mari si au nevoie de spatiu, nu de o conserva.
Dede wrote:De aproximativ o saptamina am necazuri cu unul dintre ei.

Vezi sa nu ai necazuri cu toti de acum incolo.
Dede wrote:Daca ma puteti ajuta cu ceva va ramin recunoscator.

Incearca cu mazare fiarta si decojita, poate isi revine. Dar sa tii atitia carasi intr-un volum atit de mic de apa mi se pare o crima.

Nu ai spus nimic despre schimburile de apa, despre filtrare, ce mincare le dai...
Nu stiu daca ai citit la inceputul sectiunii Boli/tratamente rubrica unde scrie clar ca este nevoie sa dai absolut toate detaliile despre acvariu. Daca esti atit de laconic, sfaturile vor fi pe masura.
Iepurica wrote:
O a doua "problema" ar fi, ca dela un timp, guramii mei impreuna cu cei trei scalari aferenti (din acvariul mare - 250l) au inceput sa casune pe plante, care cam arata ca la razboi: gauri in frunze, unele sunt chiar zdrentuite bine. Pana acum nu mi s-a mai intamplat. E ceva ce nu fac eu bine sau au ei tendinte - hm! - vegetariene?

Da-le si hrana vegetala - fulgi, spirulina si vor lasa plantele in pace.
Absolut superb! Pasiunea si talentul si-au spus cuvintul. Felicitari!
Dalles wrote:Pentru tine... greu de tot, ce mai! Trebuie sa negociem la greu!

:bbere: , cafea, cola...la alegere... :-)

PS. Dar sa stii ca asta se cheama discriminare!!!!
As vrea si eu daca se poate citeva fire.
E de-a dreptul lugubru. Daca e sa o luam asa, pesti nu putem sa tinem in casa pentru ca exista riscul bolilor transmisibile. Ciinii pot turba. Pisicile zgirie. Hamsterii musca. Papagalii ne fac creierii tandari. Si asa mai departe...

Sa fim seriosi. Daca iti iei un animal, atunci te stradui sa-i oferi conditii de viata decente si nu se ajunge la astel de calamitati.
ashavodaz wrote:
intrebarea mea e in felul urmator. dupa ce puii ajung la maturitate, ei o sa inceapa sa se inmulteasca intre ei?

Ba da, ca n-au nici o jena.
ashavodaz wrote:si daca da, atunci nu sunt probleme pentru ca sunt frati si surori? nu incep sa apara pui "retardati
10x

Ideal ar fi sa tii masculii separati de femelele din aceeasi generatie.
Sak wrote:
Pentru satisfactia ta ...

E mai degraba interesul tau, nu satisfactia cuiva. Asta daca vrei sa fi ajutat.
Sak wrote:Schimb apa cam o data / sapt...desi in trecut am avut experiente neplacute cu treaba asta - dupa ce schimbam apa stateau toti pestii la supr cam o zi.

Sper ca nu pe toata . Cam 30% din volumul acvariului este suficient.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: