[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Daca pe sticla scrie clar sa pui o picatura la 5l de apa, care e problema? Sau iti imaginai ca iti trebuie atitea tipuri de fertilizant cite soiuri de plante ai?
Nu ai spus insa si de la ce firma este fertilizantul...acest lucru e foarte important. Daca e no name, nu risca.
lazarginel wrote::o Vand urmatoarele plante toate acestea vor fi expediate intr-un singur colet pentru costuri de transport mai mici :1 buc. Aponogenton ulvaceus ,planta matura 45cm.inaltime si in numar de 20frunze ---4 buc .Nymphea lotus rosu ,plante puii 15-20 cm cu un numar de 4-6 frunze.---- 1 buc Echinodorus X barthii ,gen Tropica,planta matura , 25 -30 cm inaltime ,cu 8-9 frunze,---- 5 buc Alernanthera reinecki plante la 15-20 cm .---- Ludwigia glandulosa, 10cm cam 4 fire toate acestea la 2.100.000 milioane lei ,trimise prin Fan Curier eu platesc 1/2 din transport beneficiarul 1/2 O.k astept pm.

Total off topic - dar am si eu o mica nedumerire: de ce toate posturile tale debuteaza cu asta de se holbeaza asa - :o Are vreo legatura cu contextul si nu m-am prins eu sau iti place asa de mult de el? Ca zimbareti sunt destui, slava domnului...
beauty wrote:mie mi s-a parut ca acestia incep sa aiba ceva pete albe care seamana cu Ichthuophtirius... chiar daca nu sunt sigura i-am pus deja la carantina si am mai obs. ca se zbat ca si cum ii mananca pielea....corespund simtomele cu ce am citit despre acest parazit..

Sa stii ca doar carantina nu ii ajuta cu nimic, daca nu le aplici si tratamentul corespunzator.

beauty wrote:dar despre schuberti mai astept informatii sa stiu cum sa-i tratez.

Mai exista si site-uri in engleza, germana, italiana, etc....
arathemis wrote:Intrebare: Daca pun prea mult fertilizant risc sa imi apara alge?

Dar oare cit ai de gind sa bagi? Si mai ales ce fel de fertilizanti? Astia au si ei rostul lor si in cantitate prea mare, normal ca apar si algele.
beauty wrote:am gasit intr-un link barbus schuberti, dar fara poza si alte detalii. o fi acesta? dar nu stiu nimic despre el... in ce conditii se creste. stiti de suberti?

Pai daca nu ai gasit si o o poza cu ei, cum vrei sa-i identifici? :o Arata ca cei de aici?
Mordax wrote:Din cate stiu eu, guramul pitic e diferit de colisa lalia. Nu stiu denumirea stiintifica, dar:
Colisa lalia e portocaliu si creste la vreo 7 cm.
Guramul pitic este galbui si creste la vreo 5 cm. - stie cineva denumirea stiintifica a "guramului pitic"?

E acelasi. Si pot fi doua variante - portocaliu sau albastru. La Obor, Colisa lalia (masculul albastru) era 30.000.
beauty wrote:
am nevoie de un link cu poze ca sa invat si eu cine ce e!

Vezi aici.
teddy2k wrote:
Eu as zice sa nu pastrezi guppy, se inmultesc prea repede, si o sa ai un acvariu aglomerat. Asta daca nu vrei sa-ti umplii casa cu acvarii in care sa cresti guppy. Sau sa te rogi de unul si de altul :nu8 vrei nishte guppy?
p.s Asta patesc eu acum, si nu vrea nimeni sa-i ia.

Si eu as zice cam la fel. E drept ca nu vor supravietui toti puii, dar oricum se inmultesc foarte mult si foarte repede. Si apoi e pacat de un bazin asa de mare. Daca il plantezi bine si pastrezi doar o pereche de scalari si 2-3 ancistrusi va arata superb.
arathemis wrote: Deci am 4 femele Toti pestii au inotatoarea de sub burta desfacuta.

Daca sunt inca micuti, nu ai de unde sa-ti dai seama ca nu e nici un mascul pe acolo. Spada (gonopodul cum se mai numeste) se formeaza ceva mai tirziu.

arathemis wrote:Sper sa se transforme careva curand... daca chiar ffac chestia asta

Asta se intimpla de obicei. Dar daca la tine nu se va petrece fenomenul, iti poti cumpara un mascul cu sabiuta gata formata ca nu mai ai nici o indoiala. Iar proportia este foarte buna - un mascul si 4 femele. Mai rau e sa ai numai masculi, ca atunci se lasa cu :scrima:
kid wrote:
poate pun si o poza sa vedeti cum arata un acvariu chel

:alright: Se mai intimpla, nu dispera.

PS Mai bine faci poze dupa ce isi revin plantele.
Sorinel18_my wrote:Mi-ai facut sa rad razvan )

Mie mi se pare de plins, nu de ris...Vezi cum ii "decorezi" si pe discusi....Un acvariu nu e un pom de craciun.
beauty wrote: E DOAR NOROC?

E chiar bataie de joc. Sau dezinteres. Sau dorinta de a epata printr-un acvariu mare si plin ochi de pesti. Si de unde stii ca nu sunt si bolnavi printre ei?

Asa ceva nu se face. Daca tu vrei sa-i tii pe toti, nu te opreste nimeni. Ti s-a spus cum e mai bine si ti s-au oferit variante posibile. Daca vrei sa tii cont de ele bine, daca nu -nu, dar parca vad ca o sa postezi in curind la sectiunea Boli/tratamente.

Mai bine te-ai documenta despre fiecare specie in parte - site-ul, forumul si netul sunt pline de informatii - si pe urma te poti decide ce anume pastrezi.

PS - Te rog nu mai scrie cu majuscule.
Daca intr-adevar o maninca melcii sau alti pesti, inseamna ca plantei nu-i merge bine. Fa niste masuratori ale valorilor apei si spune ce temperatura ai in acvariu.

PS Melcii nu se ating de plantele sanatoase.
Sorinel18_my wrote:Hai nu va inchesuiti ca o sa vina si de la mine in curand fara numar moka

Cit optimism pe tine... :sic: eee, tineretea asta...
atomis wrote:http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulianbalau/album?.dir=/a1c1

aici gasiti foto cu "buturuga" pe care am cules-o astazi. e proaspat scoasa de la fiert. ce spuneti? merita efortul?

Mi se pare interesanta forma. Numai ca i-as taia "coada", ca nu prea vad ce ai putea sa pui pe ea...Sau ai putea sa o invelesti cu muschi de Java...dar vezi sa nu arate ca un serpisor in final...
shyck wrote:
Dolly wrote:
Mopan - se gaseste de cumparat in pet-shopuri, salcie, vita-de-vie.

da, dar eu vreau sa il iau din natura, mai bine pentru mine $$$, si nu ma incurc cu magazinele din craiova, care nici nu cred ca au

Mopanul se gaseste in magazine. Restul - in natura, evident.
shyck wrote:
...dar nu am gasit o lista de "materiale" din care sa fie buturuga, ce fel de lemn?

Mopan - se gaseste de cumparat in pet-shopuri, salcie, vita-de-vie.

shyck wrote:apoi, la capitolul plante ce sa pun? nu vreau sa am nici jungle, sa nu vad culoare de peste, dar nici 1 fir de iarba
recomandati-mi si mie niste plante, dar nu foarte pretentioase

Anubias, muschi de Java - care merg prinse de buturuga, Vallisneria, Echinodorus. Vezi pe www.tropica.com unde sunt descrise plantele de acvariu si iti poti alege.
cyborg wrote:Deci sa inteleg ca acei crescatori impatimiti lipsesc pentru. exemplarele astea... . Se pare ca ajung la magazine pana la urma...

Se pare ca intelegi bine. Asta daca nu preferi varianta Piata Obor.

PS - Eu am cumparat pesti de la magazinul d-lui Oprea, pesti care si in prezent sunt bine merci. Asta ca sa nu mai fie discutii gratuite si pe linga subiect.
Acesta e riscul cind ai doar doi scalari. Nu poti stii daca sunt 2 masculi sau 2 femele. Iar sansele sa-i nimeresti pereche sunt destul de mici.
Pirania wrote: ...Sorinele!!!!....mai ai pietre colorate ? ))))

Pietrele ca pietrele, dar mai are carasii...iar carasi + melci => cistigatori carasii.

Serios acum, daca nu ai alt acvariu in afara de cel cu cararasi, nu are rost sa iti iei melci. Mai devreme sau mai tirziu, carasii vor descoperi ce gustare delicioasa au sub boticul lor dragalas.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: