[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Sak wrote:Mie mi-au aparut vreo 4-5 mecli maro ...au trait bine si au...murit...nici vorba de inmultit (Nu au avut intimitate )

Ba eu cred ca ai probleme cu apa din bazin. Schimburi de apa mai faci, macar asa, din cind in cind?...
luci09 wrote:
am luat de la magazin o solutie de conditionat apa si o solutie de nitriti si am pus-o in apa dar de 72 ore nu vad nici o diferenta.
ce trebuie facut? si cind pot sa-l populez ? acvariul este de 240L daca nu ma mai tineti minte.
sistemul a functionat tot timpul

Nu inteleg un lucru - de ce mai toata lumea se grabeste sa dea banii pe tot felul de solutii pentru conditionat apa, pentru ciclare si tot asa, cind ar putea foarte bine sa lasa acvariul sa se cicleze singur. Asta inseamna schimburi de apa la citeva zile, aranjarea decorului si a plantelor (unde e cazul) si rabdare. Daca nu aveti rabdare, nu faceti nimic. Odata ce pestii au fost pusi in bazinul neciclat, apar problemele.

Te-ai hotarit ce fel de pesti vrei? Daca da, ai testat pietrele sa vezi daca sunt sau nu sunt calcaroase? Buturugile le-ai fiert in apa cu sare?

Si ai grija ce pesti alegi. Ca sa cresti discusi- spre exemplu - e nevoie de ceva experienta. Formeaza-ti mina cu ceva nepretentios pentru inceput.
atomis wrote:azi au avut parte pestii mei de primul ospat cu tubii. toti au devenit "gravizi". au mancat "prostanii" de nici nu mai pot sa inoate.

Vezi ca tubi trebuie lasati citeva zile in putina apa, pe care o schimbi cit de des poti, ca sa elimine continutul intestinal. Daca ii dai imediat dupa ce ii cumperi, poti imbolnavi pestii.
Sak wrote: de mancare le dau un fel de praf (habar n-am ce e in el, lol ) - chestia clasica de hranit pesti

Daca sunt pureci de balta, scoate-i din meniu. Nu sunt nutritivi.

Sak wrote: Si le mai dau si niste 'fulgi' nutritivi.

Si cum ii cheama pe fulgi? Tu ai minca ceva fara sa stii ce e?
Cardinal wrote:
zici ca trebuie sa cumpar alte geamuri? eram asa bucuros ca le_am gasit pe astea...

Parca vad ca daca ramii cu geamurile pe care le ai acum o sa trebuiasca sa-ti pui un afis mare linga acvariu - PERICOL DE EXPLOZIE. - dupa modelul de la Zoo. :sic: E mult prea riscant si nu se merita. Mai bine faci o investitie, dar stii ca nu trebuie sa calci in virful picioarelor pe linga acvariu.
furnici wrote:un piranha ajuta sigur. dar trebe sa ii mai bagi si alti scalari dupa aia, asta e singurul inonvenient!

Se pare ca ai o gindire extrem de profunda...Cum de nu s-o fi gindit nimeni la asta? :o
Dar ce ai zice daca te-ai afla si tu intr-o situatie asemanatoare si ai primi asemenea sfaturi inteligente? Mai ridem, mai glumim, dar totul are o limita.
Dark4ce wrote:tin sa precizez ca umflatura nu are nici o culoare aparte, roseata sau altceva...e ca si cum ochiul ala este crescut extra...dar tot umflat este pentru ca pina ieri era normal

Si acum ce ai de gind sa faci? Astepti sa ia toate culorile curcubeului?
Tratamente ti s-au sugerat, asa ca...
88 wrote:
In continuare ramane valabila rugamintea mea de a primi un raspuns referitor la cei doi corali, si mi`as dori daca este posibil ca acest raspuns sa provina din partea unor oameni intelepti si cu experientza [ Lucian, Dolly, Marele Alb, Razvan care vad ca au intradevar ceva de spus in acest domeniu, iar sfaturile lor sunt demne de luat in seama.

Pacat ca s-a dus... se pare ca avea mare drag de noi... Si chiar ne aprecia...

E trist ca sunt si asemenea exemplare pe lume. Si e si mai trist ca ne tot pricopsim cu cite unul din ce in ce mai des.
ashavodaz wrote:imi este frica de co2 in acvariu, din simplul motiv ca am citit (tot pe aici, cred ca era dolly, sincer nu mai stiu...) ca daca sunt scapate mai multe bule, at se schimba ph shi alte chestii shi scade sistemul imunitar al pestilor, shi... shi parca nu as vrea sa scap de ei. oricum, eu am sa incerc.
10x

Nu era Dolly. Sorry. Mai cerceteaza.
Si daca Marele Alb iti zice de CO2, fi sigur ca stie el ce vorbeste.
Anubiasul merge de minune intr-un acvariu cu scalari! :-) Prins frumos de o buturuga aratoasa, sau pe niste pietre mai frumusele, o sa iasa un decor super. Merita sa faci o exceptie pentru aceasta planta, chiar daca nu e din biotopul scalarilor. De asta nu cred ca se vor prinde.
Cred ca pestii astia sunt un decor ideal pentru o discoteca de cartier. :sic: Si dupa ce viata i-a supus la atitea incercari, pun pariu ca manelele li se vor parea o mingiiere.
Vezi articolul despre Scalari. E acolo cam tot ce te intereseaza.
jumbo wrote:Am un acvariu de 250 l si vreau sa fac un biotop de amazon. Ce specii de plante si ce pesti imi recomandati sa bag in el?

Scalari - daca iti plac + 2 ancistrusi sau corry.
cesrobis wrote:mersi o sa incerc si eu tratamentul cu melcii sa vad daca da rezultate

Daca ai de gind sa-i bagi in acvariul cu carasi, tare mi-e ca nu vor avea zile prea multe. Vor fi papa pentru mincaciosi. Acolo trebuie luate alte masuri.
cesrobis wrote:.melcii aia mici si negri consuma doar alga sau dupa ce termina cu alga se apuca si de plante?

Melcii nu "se apuca" de plantele sanatoase.
a_lex wrote:Am gasit aseara intr-un magazin niste specii noi
Zebra fluorescenta TK2 .

Ca sa-ti faci o idee, citeste aici. Si poate nu o sa te mai tenteze.
MARELE ALB wrote: Iti recomand schimburi zilnice de apa de 15-20% (cu apa statuta) pina trece alga.

Asta daca nu vrei sa incepi sa rupi la frunze pina nu va mai ramine nimic din plante. :sic:

Si apoi - 100l - 2 carasi - apa schimata o data pe saptamina - prea putin. Dupa alge sa nu mai urmeze si altele - adica boli. Or fi carasii rezistenti, dar au si ei o limita.
Si la cit timp faci schimburi de apa? Carasii fac mult mai multa mizerie decit guppy. Si algele atit asteapta. Incearca sa reduci portia de hrana si mergi pe schimburi mai dese de apa, poate o sa dea rezultate.
alecspv wrote:problema e ca inainte de tratament carasul deja statea pe fundul acvariului mare si de atunci nu a mai reusit sa se ridice ......sta la tratament de vreo 2 sapt.....pot sa incep sa nu ii mai pun solutie in apa si sa ii schimb apa?

Pai in doua saptamini nu ai schimbat apa deloc? :o Asa zice pe prospectul de la Baktopur? Nu prea imi vine sa cred...Carasii au nevoie de apa curata, aerata, bine filtrata. Mare atentie la asta.
soare wrote:baieti de baieti si voi ca toate fetele....

Vrei sa fi putin mai explicit? In locul tau as avea mare grija ce postez si m-as abtine sa debitez numai ineptii. Un pic de bun simt n-ar strica.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: